Patriotska_Liga wrote:Bravo.tandmand wrote: Nikakva rasprava u kojoj se pominju Bošnjaci se ne može početi a da se ne potegne pitanje vjere, islama, đume .... Pa dokle više. Kada se raspravlja o hrvatsko-srpskoj politici, onda ih se ne gleda kao katolike i pravoslavce. Bošnjake se uvijek gura u vjersku grupu a najveći krivci za to su tkzv. ljevičari koji se odriču svog etničkog identiteta i prepuštaju ga u ruke političkog islama. Oni su kao iznad takve identifikacije, građani svijeta, europljani a okruženi etničkim/nacionalnim državama nastalim i prekrajanim u krvi.
Nacionalizam je europska tekovina, jedna od najvažnijih i najpozitivnijih historijskih epoha je rađanje nacionalnih država širom Europe. Al naš pseudoljevičar, u biti Titoista mora od svega da napravi cirkus, pa onda izmiksa priču o nacionalizmu iz doba SFRJ, velikosrpsku i velikohrvatsku priču o Bošnjacima islamistima i naravno priču o SDA lopovima i sve to isporuče običnom Bošnjaku kojem se to ne može i ne smije isporučivati.
Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
- Goldenhand
#26 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
-
Patriotska_Liga
#27 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ništa ne fali osim što je netačno. Ali pošto je netačno izjašnjavanje po tom pitanju dozvoljeno onda nek se svako izjašnjava kako god hoće i izvrgava ruglu. Tvoje je da se izjašnjavaš tako, moje je da se propisno nasmijem.drunken tiger wrote: Jah... a šta fali reći da si Bosanac i Hercegovac?? To kao nešto pogano? Pa i da si u pravu ne čudi me kad je Fatmir Alispahić, antisemista, nacionalista, čovjek koji dijeli muslimane i koji izaziva međumusmanski sukob u BiH predvodnik Bošnjaka. Ko bi normalan volio da nosi bila šta zajedničko s njim i njemu sličnima?
Fatmir Alispahić je predvodnik samog sebe i svoje emisije, Bošnjaka nije sigurno.
- Goldenhand
#28 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Tvojom logikom su svi Njemci trebali prestati biti Njemci kad je Htiler rekao da je Njemac. Ili svi Norvežani zbog Breivika. I još milion sličnih primjera.drunken tiger wrote:Jah... a šta fali reći da si Bosanac i Hercegovac?? To kao nešto pogano? Pa i da si u pravu ne čudi me kad je Fatmir Alispahić, antisemista, nacionalista, čovjek koji dijeli muslimane i koji izaziva međumusmanski sukob u BiH predvodnik Bošnjaka. Ko bi normalan volio da nosi bila šta zajedničko s njim i njemu sličnima?Patriotska_Liga wrote:To što se izjašnjava kao Bosanac i Hercegovac, to ti je sve go Bošnjak kojeg je stid reć da je Bošnjak.drunken tiger wrote: Ne stide se oni svog imena nego Bošnjaci desničari koji vladaju ovom državom 25 godina ih etiketiraju tako. Nije to njihov izbor nego prljava igra desnice. Koliko se ja sjećam po popisu Bošnjaci i Bosanci i Hercegovci nisu isto. I ne mogu Bosanici i Hercegovci u isto vrijeme biti i Bošnjaci jer popis to zabranjuje. Ja kažem da je to nažalost tako. Činjenica jeste da su Bošnjaci ultra desničarski orjentirani. Ljevica je građanska opcija dok je Bošnjački korpus uglavnom orijentisan konzervativno, religiozno zagađen i sl. Vidiš da idu na to da se ime Bošnjak isključivo koristi za stanovnike BiH koji pripadaju islamskoj vjeroispovjesti.
- drunken tiger
#29 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Bošnjak 93 je i zamišljen da bude isključivo musliman i da ga se veže za religiju. Nisam to ja izmislio nego kongres '93. Nažalost to je tako. Pa sjeti se samo kampanje koja je bila prije popisa stanovništva- ja sam Bošnjak, vjera mi je Islam, jezik bosanski. A najveći Bošnjaci su franjevci. I šta ćemo sad? Zaboraviti sve što su oni uradili za Bosnu? Nažalost politika je stvorila to da Bosanci i Hercegovci mogu biti katolici, pravoslavci i sl dok Bošnjaci moraju isključivo biti muslimani. To je ta nakaradna politika.tandmand wrote:Nikakva rasprava u kojoj se pominju Bošnjaci se ne može početi a da se ne potegne pitanje vjere, islama, đume .... Pa dokle više. Kada se raspravlja o hrvatsko-srpskoj politici, onda ih se ne gleda kao katolike i pravoslavce. Bošnjake se uvijek gura u vjersku grupu a najveći krivci za to su tkzv. ljevičari koji se odriču svog etničkog identiteta i prepuštaju ga u ruke političkog islama. Oni su kao iznad takve identifikacije, građani svijeta, europljani a okruženi etničkim/nacionalnim državama nastalim i prekrajanim u krvi.drunken tiger wrote:Ne stide se oni svog imena nego Bošnjaci desničari koji vladaju ovom državom 25 godina ih etiketiraju tako. Nije to njihov izbor nego prljava igra desnice. Koliko se ja sjećam po popisu Bošnjaci i Bosanci i Hercegovci nisu isto. I ne mogu Bosanici i Hercegovci u isto vrijeme biti i Bošnjaci jer popis to zabranjuje. Ja kažem da je to nažalost tako. Činjenica jeste da su Bošnjaci ultra desničarski orjentirani. Ljevica je građanska opcija dok je Bošnjački korpus uglavnom orijentisan konzervativno, religiozno zagađen i sl. Vidiš da idu na to da se ime Bošnjak isključivo koristi za stanovnike BiH koji pripadaju islamskoj vjeroispovjesti.
-
Patriotska_Liga
#30 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Daj nam zaključke s tog kongresa, da vidimo da li je baš tako zamišljeno.
- drunken tiger
#31 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
[/quote]
Tvojom logikom su svi Njemci trebali prestati biti Njemci kad je Htiler rekao da je Njemac. Ili svi Norvežani zbog Breivika. I još milion sličnih primjera.[/quote]
Njemci su se ogradili od Hitlera, Brevik je u zatvoru i sigurno još likova iz tvojih primjera su sankcionisani jer su to normalne države s normalnim i funkcionalnim pravnim sistemom. ( Ja sam mislio da je Adolf Hitler bio Austrijanac).
Tvojom logikom su svi Njemci trebali prestati biti Njemci kad je Htiler rekao da je Njemac. Ili svi Norvežani zbog Breivika. I još milion sličnih primjera.[/quote]
Njemci su se ogradili od Hitlera, Brevik je u zatvoru i sigurno još likova iz tvojih primjera su sankcionisani jer su to normalne države s normalnim i funkcionalnim pravnim sistemom. ( Ja sam mislio da je Adolf Hitler bio Austrijanac).
- drunken tiger
#32 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Adilbeg Zulfikarpašić, knjiga Bošnjak. Pročitaj.Patriotska_Liga wrote:Daj nam zaključke s tog kongresa, da vidimo da li je baš tako zamišljeno.
-
Patriotska_Liga
#33 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Šta bi se sad Bošnjaci trebali ogradit od Fatmira Alispahića, potpuno marginalnog lika. Kad on kod Bošnjaka bude na iole bitnoj poziciji onda dođi s tom pričom, do tad niđe veze realno.
- tandmand
#34 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Jeste, bile su Komunistička partija Hrvatske, KP Srbije .... Njihovo postojanje je bilo opravdano koliko i postojanje Republika i autonomnih pokrajina, kojima su se obezbjeđivala nacionalna prava u Federaciji. Ključ raspada je AP Kosovo i NACIONALIZAM u redovima KP Srbije.XXS wrote:Nisam ni rekao da su ljevica i nacija iskljucivi pojmovi.tandmand wrote:Ljevica i nacionalizam nisu isključivi pojmovi. Prvo interesi vlastitog naroda i države a tek na kraju Internacionala. Pa Tito je to najbolje znao. Broz je 1948 komunističkoj internacionali zvanoj Informbiro, pokazao "od šake do lakta".XXS wrote:Ljevica ima smisla ukoliko je Bosanska i ukoliko uspiju ujediniti gradjane BIH u borbi za socijalna prava i poboljsanja.
Sa bosnjackom, srpskom ili hrvatskom ljevicom nema sanse da ovo zemlja uspije.
Kad vec spominjes Tita, reci mi jel' on pravio srpsku, hrvatsku, bosnjacku ili jugoslovensku partiju?
Tito je iza sebe imao ljevičare svih nacionalnosti, koji su imali dva cilja: državni - Jugoslaviju, ideološki - komunizam.
SDP BiH ima iza sebe nekadašnje Muslimane (veliko M), sada "Bosance" i minoran broj ostalih. Navodni cilj im je građanska BiH, ideološki -NN
-
Patriotska_Liga
#35 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Pročitao, nema odgovora na pitanje koje sam ti postavio.drunken tiger wrote:Adilbeg Zulfikarpašić, knjiga Bošnjak. Pročitaj.Patriotska_Liga wrote:Daj nam zaključke s tog kongresa, da vidimo da li je baš tako zamišljeno.
- Connaisseur Karlin
#36 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
A kako ih gleda,ako ne kao katolike i pravoslavce? Etno-nacionalisticko opredjeljenje automatski obuhvata religiju.tandmand wrote: Nikakva rasprava u kojoj se pominju Bošnjaci se ne može početi a da se ne potegne pitanje vjere, islama, đume .... Pa dokle više. Kada se raspravlja o hrvatsko-srpskoj politici, onda ih se ne gleda kao katolike i pravoslavce. Bošnjake se uvijek gura u vjersku grupu a najveći krivci za to su tkzv. ljevičari koji se odriču svog etničkog identiteta i prepuštaju ga u ruke političkog islama. Oni su kao iznad takve identifikacije, građani svijeta, europljani a okruženi etničkim/nacionalnim državama nastalim i prekrajanim u krvi.
- Connaisseur Karlin
#37 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ko su danas bosanjaci ljevicari? Gdje su?Patriotska_Liga wrote:Radi ovakvih razmišljanja bošnjačka ljevica i jeste tu gdje jeste. To što ti zoveš Bosancima i Hercegovcima su Bošnjaci ljevičari, a ono što zoveš Bošnjacima su Bošnjaci desničari. Pravo pitanje je zbog čega se Bošnjaci ljevičari stide svog narodnog imena.drunken tiger wrote:Bošnjaci nemaju ljevicu. Bošnjaci su desničari!! Zbog bolesne politike svi oni koji su ljevičari nisu Bošnjaci nego im se pripisuju etikete komunista, srba, hrvata, izdajica i sl. Bošnjaci nemaju ljevicu, imaju je Bosanci i Hercegovci a ona j mlitava.
- drunken tiger
#38 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Pročitaj ponovo.Patriotska_Liga wrote:Pročitao, nema odgovora na pitanje koje sam ti postavio.drunken tiger wrote:Adilbeg Zulfikarpašić, knjiga Bošnjak. Pročitaj.Patriotska_Liga wrote:Daj nam zaključke s tog kongresa, da vidimo da li je baš tako zamišljeno.
-
Patriotska_Liga
#39 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ono što piše u toj ili bilo kojoj drugoj knjizi je irelevantno za ovu raspravu.drunken tiger wrote: Pročitaj ponovo.
Pitanje je bilo: Koji zaključak pomenutog kongresa Bošnjake označava isključivo kao muslimane?
Ti si tvrdio da je na tom kongresu donesena takva odluka. To je obična laž.
Ne volim da generalizujem ali Bošnjaci ljevičari su danas oni koji izbjegavaju da se izjasne kao Bošnjaci ili se nerado izjašnjavaju kao Bošnjaci i koji veličaju SFRJ i ondašnji sistem. To su neke osnovne karakteristike modernog Bošnjaka ljevičara.Connaisseur Karlin wrote: Ko su danas bosanjaci ljevicari? Gdje su?
- LBVIEW
#40 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Tvojom logikom su svi Njemci trebali prestati biti Njemci kad je Htiler rekao da je Njemac. Ili svi Norvežani zbog Breivika. I još milion sličnih primjera.[/quote]drunken tiger wrote:
Njemci su se ogradili od Hitlera, Brevik je u zatvoru i sigurno još likova iz tvojih primjera su sankcionisani jer su to normalne države s normalnim i funkcionalnim pravnim sistemom. ( Ja sam mislio da je Adolf Hitler bio Austrijanac).[/quote]
A sta cemo sa komsijama koji jos uvijek slave zlocin i zlocince i cija politicka elita i danas negira genocid?
Da li se zbog istih i Srbi koji to osuduju trebaju prestati izjasnjavati kao isti ili je to,
po dobrim starom obicaju,naslijedenom iz proslog sistema,rezervirano onako generalno samo za Bosnjake?
I onda se cudite sto se ljudi sprdaju s vama i vasim nakaradnim poimanjem ljevice.
- Ali Kemal
#41 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Postavljaš jako glupo pitanjePatriotska_Liga wrote:Radi ovakvih razmišljanja bošnjačka ljevica i jeste tu gdje jeste. To što ti zoveš Bosancima i Hercegovcima su Bošnjaci ljevičari, a ono što zoveš Bošnjacima su Bošnjaci desničari. Pravo pitanje je zbog čega se Bošnjaci ljevičari stide svog narodnog imena.drunken tiger wrote:Bošnjaci nemaju ljevicu. Bošnjaci su desničari!! Zbog bolesne politike svi oni koji su ljevičari nisu Bošnjaci nego im se pripisuju etikete komunista, srba, hrvata, izdajica i sl. Bošnjaci nemaju ljevicu, imaju je Bosanci i Hercegovci a ona j mlitava.
- Connaisseur Karlin
#42 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Cekaj malo,pa nismo svi iz BiH Bosanjaci Srbi i Hrvati . Ja nisam iz spomenutih grupa!Patriotska_Liga wrote:Ne volim da generalizujem ali Bošnjaci ljevičari su danas oni koji izbjegavaju da se izjasne kao Bošnjaci ili se nerado izjašnjavaju kao Bošnjaci i koji veličaju SFRJ i ondašnji sistem. To su neke osnovne karakteristike modernog Bošnjaka ljevičara.Connaisseur Karlin wrote: Ko su danas bosanjaci ljevicari? Gdje su?
Ne mozes nekoga natjerati kako da se izjasnjava doticnim grupama. Popis stanovnistva "natjera" ljude da se izjasne Marsovcima,Vanzemaljcimma i slicnim bicima,jer za njih ne postoji bolja opcija.
- tandmand
#43 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Da obuhvata ali u političkom smislu je bitno etničko/nacionalističko. Vjerski ratovi u Evropi su prestali kada je sloboda vjeroispovjesti bila zagarantovana, kada se više nije po tom osnovu progonilo. No, nastavili su se neki drugi ratovi, etničko-nacionalni. Borba za slobodu naroda a ne borba za slobodu vjere.Connaisseur Karlin wrote:A kako ih gleda,ako ne kao katolike i pravoslavce? Etno-nacionalisticko opredjeljenje automatski obuhvata religiju.tandmand wrote: Nikakva rasprava u kojoj se pominju Bošnjaci se ne može početi a da se ne potegne pitanje vjere, islama, đume .... Pa dokle više. Kada se raspravlja o hrvatsko-srpskoj politici, onda ih se ne gleda kao katolike i pravoslavce. Bošnjake se uvijek gura u vjersku grupu a najveći krivci za to su tkzv. ljevičari koji se odriču svog etničkog identiteta i prepuštaju ga u ruke političkog islama. Oni su kao iznad takve identifikacije, građani svijeta, europljani a okruženi etničkim/nacionalnim državama nastalim i prekrajanim u krvi.
Last edited by tandmand on 15/03/2016 20:52, edited 1 time in total.
- drunken tiger
#44 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Kako mogu biti Bošnjaci ako se ne izjašnjavaju kao Bošnjaci??? Kakva je to logika? Ako se izjasni kao Bosanac on nije Bošnjak nego Bosanac. Ti ne znaš ni kako ti država funkcioniše a hoćeš da pametuješ nekome.Patriotska_Liga wrote:Ono što piše u toj ili bilo kojoj drugoj knjizi je irelevantno za ovu raspravu.drunken tiger wrote: Pročitaj ponovo.
Pitanje je bilo: Koji zaključak pomenutog kongresa Bošnjake označava isključivo kao muslimane?
Ti si tvrdio da je na tom kongresu donesena takva odluka. To je obična laž.
Ne volim da generalizujem ali Bošnjaci ljevičari su danas oni koji izbjegavaju da se izjasne kao Bošnjaci ili se nerado izjašnjavaju kao Bošnjaci i koji veličaju SFRJ i ondašnji sistem. To su neke osnovne karakteristike modernog Bošnjaka ljevičara.Connaisseur Karlin wrote: Ko su danas bosanjaci ljevicari? Gdje su?
-
Patriotska_Liga
#45 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Došo Ali Salon, popularni IlijaAli Kemal wrote: Postavljaš jako glupo pitanjeLjevičari nisu nikada bili, niti će biti klero-nacionalisti što bi ti izgleda volio, dakle prvo pogrešno razumiješ šta je to ljevica, mozak ti je ispran klero-nacionalizmom, zračiš groznim neznanjem i zatucanošću, tako da na tvoje pitanje jednostavno nema odgovora jer je pitanje besmisleno
E moj Ilija, izjasniti se kao Bošnjak ne predstavlja nikakav kleronacionalizam (bez povlake), to je etnička identifikacijska odrednica, nigdje se tu religija ne spominje moj Ilija. Ali kad neko kaže Bošnjak tebi se pričinjavaju brade. Ne one brade nego one druge, one prve ti se nikad ne pričinjavaju, jel tako Ilija
Zašto ne pročitaš moj prethodni post. Tebi niko ne brani da se izjašnjavaš netačno, ali moje je da se propisno nasmijem na izjašnjavanja tipa 'Bosanac', 'Bosanac i Hercegovac', 'Džedaj', 'Marsovac' i slično.Connaisseur Karlin wrote: Cekaj malo,pa nismo svi iz BiH Bosanjaci Srbi i Hrvati . Ja nisam iz spomenutih grupa!
Ne mozes nekoga natjerati kako da se izjasnjava doticnim grupama. Popis stanovnistva "natjera" ljude da se izjasne Marsovcima,Vanzemaljcimma i slicnim bicima,jer za njih ne postoji bolja opcija.
Bošnjaci su rođenjem, isto kao što je i Kinez rođenjem - Kinez. Svojim izjašnjavanjem ni Bošnjak ni Kinez neće promijeniti faktičko stanje da su to što jesu. A izjašnjavanje im služi da sami sebe ubijede da su ono što nisu. Da li sam ja Italijan ako se izjasnim tako? Nisam, i dalje sam Bošnjak, džaba papiri i čudadrunken tiger wrote: Kako mogu biti Bošnjaci ako se ne izjašnjavaju kao Bošnjaci??? Kakva je to logika? Ako se izjasni kao Bosanac on nije Bošnjak nego Bosanac. Ti ne znaš ni kako ti država funkcioniše a hoćeš da pametuješ nekome.
- drunken tiger
#46 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Nisam znao da je Bosna i Hercegovina promijenila ime u Bošnjakistan. Nemam ja šta s tobom raspravljati. Elementarne stvari ne znaš. Uživaj veliki Bošnjače po rođenju!Patriotska_Liga wrote:Došo Ali Salon, popularni IlijaAli Kemal wrote: Postavljaš jako glupo pitanjeLjevičari nisu nikada bili, niti će biti klero-nacionalisti što bi ti izgleda volio, dakle prvo pogrešno razumiješ šta je to ljevica, mozak ti je ispran klero-nacionalizmom, zračiš groznim neznanjem i zatucanošću, tako da na tvoje pitanje jednostavno nema odgovora jer je pitanje besmisleno
![]()
E moj Ilija, izjasniti se kao Bošnjak ne predstavlja nikakav kleronacionalizam (bez povlake), to je etnička identifikacijska odrednica, nigdje se tu religija ne spominje moj Ilija. Ali kad neko kaže Bošnjak tebi se pričinjavaju brade. Ne one brade nego one druge, one prve ti se nikad ne pričinjavaju, jel tako Ilija![]()
Zašto ne pročitaš moj prethodni post. Tebi niko ne brani da se izjašnjavaš netačno, ali moje je da se propisno nasmijem na izjašnjavanja tipa 'Bosanac', 'Bosanac i Hercegovac', 'Džedaj', 'Marsovac' i slično.Connaisseur Karlin wrote: Cekaj malo,pa nismo svi iz BiH Bosanjaci Srbi i Hrvati . Ja nisam iz spomenutih grupa!
Bošnjaci su rođenjem, isto kao što je i Kinez rođenjem - Kinez. Svojim izjašnjavanjem ni Bošnjak ni Kinez neće promijeniti faktičko stanje da su to što jesu. A izjašnjavanje im služi da sami sebe ubijede da su ono što nisu. Da li sam ja Italijan ako se izjasnim tako? Nisam, i dalje sam Bošnjak, džaba papiri i čudadrunken tiger wrote: Kako mogu biti Bošnjaci ako se ne izjašnjavaju kao Bošnjaci??? Kakva je to logika? Ako se izjasni kao Bosanac on nije Bošnjak nego Bosanac. Ti ne znaš ni kako ti država funkcioniše a hoćeš da pametuješ nekome.
- Connaisseur Karlin
#47 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Pa ti ne znas definiciju i znacenje pojma etno-nacionalizma.tandmand wrote:Da obuhvata ali u političkom smislu je bitno etničko/nacionalističko. Vjerski ratovi u Evropi su prestali kada je sloboda vjeroispovjesti bila zagarantovana, kada se više nije po tom osnovu progonilo. No, nastavili su se neki drugi ratovi, etničko-nacionalni. Borba za slobodu naroda a ne borba za slobodu vjere.Connaisseur Karlin wrote:
A kako ih gleda,ako ne kao katolike i pravoslavce? Etno-nacionalisticko opredjeljenje automatski obuhvata religiju.
- Connaisseur Karlin
#48 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Pa slobodno se nasmij,i meni je bilo simpaticno da u BiH imamo na popisu nekoliko Marsovaca.Patriotska_Liga wrote:Zašto ne pročitaš moj prethodni post. Tebi niko ne brani da se izjašnjavaš netačno, ali moje je da se propisno nasmijem na izjašnjavanja tipa 'Bosanac', 'Bosanac i Hercegovac', 'Džedaj', 'Marsovac' i slično.Connaisseur Karlin wrote: Cekaj malo,pa nismo svi iz BiH Bosanjaci Srbi i Hrvati . Ja nisam iz spomenutih grupa!
Bosnjastvo se ne stice rodjenjem,tj. etnicka pripadnost nije "nasljedna" ! Pripadnost nekoj grupi je dio licnog izbora.
Prvi put cujem da se jedna ideologija doslovno bioloski nasljedjuje.
- Rampage
#49 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Pripadnost jednom od konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine nazivaš pripadnošću idelogijiConnaisseur Karlin wrote:Pa slobodno se nasmij,i meni je bilo simpaticno da u BiH imamo na popisu nekoliko Marsovaca.Patriotska_Liga wrote:Zašto ne pročitaš moj prethodni post. Tebi niko ne brani da se izjašnjavaš netačno, ali moje je da se propisno nasmijem na izjašnjavanja tipa 'Bosanac', 'Bosanac i Hercegovac', 'Džedaj', 'Marsovac' i slično.Connaisseur Karlin wrote: Cekaj malo,pa nismo svi iz BiH Bosanjaci Srbi i Hrvati . Ja nisam iz spomenutih grupa!
Bosnjastvo se ne stice rodjenjem,tj. etnicka pripadnost nije "nasljedna" ! Pripadnost nekoj grupi je dio licnog izbora.![]()
-
Patriotska_Liga
#50 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Kakva ideologijaConnaisseur Karlin wrote: Pa slobodno se nasmij,i meni je bilo simpaticno da u BiH imamo na popisu nekoliko Marsovaca.
Bosnjastvo se ne stice rodjenjem,tj. etnicka pripadnost nije "nasljedna" ! Pripadnost nekoj grupi je dio licnog izbora.![]()
Etnička pripadnost se ne bira kao čarape. Ako si rođena kao Bošnjakinja onda si Bošnjakinja, nema se tu šta birat.
Pripadnost grupi na aerobiku je lični izbor, pripadnost etničkoj grupi nije. To je faktičko stanje. Ni kokuz koji se izjasni kao bogat neće postati bogat