Sljedeca ratista
- ElRe
#1 Sljedeca ratista
Nakon obnove tursko-kurdskih nemira te ratnih dejstava na azerbejdzansko-jermenskoj granici sigurno je da cemo imati jos ratnih razaranja u bliskoj buducnosti. Azerbejdzan je pored neprijateljskih odnosa sa Jermenijom u tihom ratu i sa Gruzijom. Predsjednik Azerbejdzana dijeli slicne ideje kao i Erdoan.
Posebno zanimljivo ratiste moze biti izmedju Kirgistana i Uzbekistana. Nemiri su privremeni zaustavljeni oko 2010. godine http://www.vreme.com/cms/view.php?id=936329
Tu u blizini imamo i osjetljivo pitanje na relaciji Tadzikistan - Turkmenistan, a malo ispod Pakistan - Indija.
U samoj Rusiji Putin za sada kontrolise Ruse sa islamskim imenima u Kavkazu (Čečenija, Dagestan) ali pitanje Kalmykie nije rijseno.
Uglavnom, materijala za nove ratove ne manjka.
Posebno zanimljivo ratiste moze biti izmedju Kirgistana i Uzbekistana. Nemiri su privremeni zaustavljeni oko 2010. godine http://www.vreme.com/cms/view.php?id=936329
Tu u blizini imamo i osjetljivo pitanje na relaciji Tadzikistan - Turkmenistan, a malo ispod Pakistan - Indija.
U samoj Rusiji Putin za sada kontrolise Ruse sa islamskim imenima u Kavkazu (Čečenija, Dagestan) ali pitanje Kalmykie nije rijseno.
- Opetja033
#2 Re: Sljedeca ratista
Je li ovo pokusavas da budes duhovit ili sta? Pa ti narodi veze nemaju sa Slavenima a kamoli sa Rusima. Cuj "Rusi sa islamskim imenima".ElRe wrote:Nakon obnove tursko-kurdskih nemira te ratnih dejstava na azerbejdzansko-jermenskoj granici sigurno je da cemo imati jos ratnih razaranja u bliskoj buducnosti. Azerbejdzan je pored neprijateljskih odnosa sa Jermenijom u tihom ratu i sa Gruzijom. Predsjednik Azerbejdzana dijeli slicne ideje kao i Erdoan.
I onda se ovakav jedan intelektualni gigant nadje da otvori temu gdje bi tabirio vanjsku politiku i davao geostrateske analize.
-
Juliuscezar
#3 Re: Sljedeca ratista
Najgora kletva dabogda imao temu na klixu
- ElRe
#4 Re: Sljedeca ratista
Mislio sam da ti ljudi vise nemaju nikakve veze sa islamom osim sto nose muslimanska imena. Primjer je Ramzan Kadirov, Muhu Alijev i ostali. Oni su ti koji zarad vlastitog bogacenja ugnjetavaju svoj narod (politicki ili ekonomski), rade prljave poslove za Rusiju.
Manjina koja terorise vecinu i stoga to vidim kao povod za nove sukobe.
Manjina koja terorise vecinu i stoga to vidim kao povod za nove sukobe.
- Omar500
#5 Re: Sljedeca ratista
Cecenija je najrazvijenija pokrajina Rusije...istina sve sto kazete za Ramzana, ali i Putin mu je dijelom to sve i omogucio. Znate da je njegov otac stao uz Rusiju, promijenio dres, kako hocete, valjda tokom drugog Cecenskog rata. Ima Cecenija neke svoje beneficije i nije to toliko grozno koliko se zeli prikazati. A da Kadyrov vlada cvrstom rukom i da se kupa u zlatu, to niko ne moze poreci.
Sto se tice sljedecih zarista, imamo i nestabilni daleki istok, sporovi oko otoka, onda Tajvan. I naravno, Balkan, s fokusom na BiH. Ko zna do kada ce trajati primirje, ovog zamrznutog konflikta. Nego, zanimljiva stvar je da svi navedeni konflikti od strane osnivaca teme, ili koji su se desili ili koji se mogu desiti, su ustvari oko podrucja mekog trbuha Rusije.
Sto se tice sljedecih zarista, imamo i nestabilni daleki istok, sporovi oko otoka, onda Tajvan. I naravno, Balkan, s fokusom na BiH. Ko zna do kada ce trajati primirje, ovog zamrznutog konflikta. Nego, zanimljiva stvar je da svi navedeni konflikti od strane osnivaca teme, ili koji su se desili ili koji se mogu desiti, su ustvari oko podrucja mekog trbuha Rusije.
- fosna2014
#6 Re: Sljedeca ratista
Ja mislim da ce u Maroku zakuhati.
- insomnia78
#7 Re: Sljedeca ratista
Ja tipujem na potez Brod-Brodusa-Dizdarusa
- walter kurtz
#8 Re: Sljedeca ratista
Sjevernu koreju ce komsije srediti i kina pizdi sa onim babunom
-
Juliuscezar
#9 Re: Sljedeca ratista
Sta mislite ironije u siriji prestane a ovdje pocne rat i onda tamo neki sirijci raspravljaju jesu li zauzeti donji hasimovici ili ne (naziv sam proizvoljno stavio)
- fosna2014
#11 Re: Sljedeca ratista
Civil war map.bhnapoleon1 wrote:Sta mislite ironije u siriji prestane a ovdje pocne rat i onda tamo neki sirijci raspravljaju jesu li zauzeti donji hasimovici ili ne (naziv sam proizvoljno stavio)
- insomnia78
#12 Re: Sljedeca ratista
Loze se na "crne labudove", mecu Hankine patriotske pjesme i Bakira nazivaju uvazeni Dr. predsjednik Bakir

- GeeTnT
#13 Re: Sljedeca ratista
farma, parovi...uglavnom Srbija.
- sema911s
#14 Re: Sljedeca ratista
sinoc malo ponovim gradivo na AoE,.,i moradoh kapiju na jugu stavit,.,navalili neki plavi sa brodovima,., moram topove poslat,.,
-
oridjidji
#15 Re: Sljedeca ratista
dobra tema. malo los postavljen pocetak. al ima potencijala.

- spreca
#16 Re: Sljedeca ratista
Checenija nije pokrajina ,nego republikaOmar500 wrote:Cecenija je najrazvijenija pokrajina Rusije...istina sve sto kazete za Ramzana, ali i Putin mu je dijelom to sve i omogucio. Znate da je njegov otac stao uz Rusiju, promijenio dres, kako hocete, valjda tokom drugog Cecenskog rata. Ima Cecenija neke svoje beneficije i nije to toliko grozno koliko se zeli prikazati. A da Kadyrov vlada cvrstom rukom i da se kupa u zlatu, to niko ne moze poreci.
-
oridjidji
#17 Re: Sljedeca ratista
Djesi Spreca, ljudino, stari znalče Ruske Federacije, jesi živ?
Šta ovo Erdogan i Putin govnaju između Azera i Armenije? Imali potencijala da zagovnaju još negdje?
Šta ovo Erdogan i Putin govnaju između Azera i Armenije? Imali potencijala da zagovnaju još negdje?
- spreca
#18 Re: Sljedeca ratista
Oooo jarane sta ima kod tebe u mahali.......mislim da ovo nije njihovo maslo ali svakako ce nastojati da i oni malo umoche u saftoridjidji wrote:Djesi Spreca, ljudino, stari znalče Ruske Federacije, jesi živ?
onaj gore napisa da je Cecenija najrazvijenija u RF...Cecenija se finansira uglavnom iz budzeta Rf..sto znaci da je dotaciona jedinica
-
oridjidji
#19 Re: Sljedeca ratista
pa dobro zna se ko namjenski govna oko Rusije. ljubomorni sto je najveca.spreca wrote:Oooo jarane sta ima kod tebe u mahali.......mislim da ovo nije njihovo maslo ali svakako ce nastojati da i oni malo umoche u saftoridjidji wrote:Djesi Spreca, ljudino, stari znalče Ruske Federacije, jesi živ?
Šta ovo Erdogan i Putin govnaju između Azera i Armenije? Imali potencijala da zagovnaju još negdje?kad je dzabaluk
onaj gore napisa da je Cecenija najrazvijenija u RF...Cecenija se finansira uglavnom iz budzeta Rf..sto znaci da je dotaciona jedinica
Istina vala, Cecenija nije razvijena, al vala je puna gasa. gotovo da na povrsinu izbija u nekim mjestima.
- spreca
#20 Re: Sljedeca ratista
to ti je isto kao kod nas ...ima se tih nekih prirodnih resursa ali slabo utice na bijedu kod nas......drugo je bilo u socijalizmu......sad ta bogastva koristi saka ljudioridjidji wrote:
pa dobro zna se ko namjenski govna oko Rusije. ljubomorni sto je najveca.![]()
Istina vala, Cecenija nije razvijena, al vala je puna gasa. gotovo da na povrsinu izbija u nekim mjestima.
- ElRe
#21 Re: Sljedeca ratista
Zanimljivo, Juzna Amerika je bar prividno sigurna od ratnih dejstava.
- cyprus
#22 Re: Sljedeca ratista
A one neke gerile, karteli, lijevo-desno... ništa? Ne bih ja to otpisao...ElRe wrote:Zanimljivo, Juzna Amerika je bar prividno sigurna od ratnih dejstava.
-
Juliuscezar
#23 Re: Sljedeca ratista
Situacija u pojedinim gradovima u Juznoj Americi se komotno moze mjeriti sa pojedinim sirijskim gradovima. Ovako napamet ne vidim gdje bi moglo eskalirati dole, mozda neki nemiri u Venecueli plus FARC u Kolumbiji ali tu su valjda napredovali pregovori u rijesavanju.cyprus wrote:A one neke gerile, karteli, lijevo-desno... ništa? Ne bih ja to otpisao...ElRe wrote:Zanimljivo, Juzna Amerika je bar prividno sigurna od ratnih dejstava.
- cyprus
#24 Re: Sljedeca ratista
Gdje god ima sirotinje, tu vrlo lako može eskalirati... Ne mora to biti na etničkoj/religijskoj osnovi, kako smo mi to na Balkanu navikli... Latinska Amerika ima dugu tradiciju tih sukoba ljevice i desnice, i to ne treba zanemariti i izgubiti iz vida... Plus još kad dodaš narko-kartele...bhnapoleon1 wrote:Situacija u pojedinim gradovima u Juznoj Americi se komotno moze mjeriti sa pojedinim sirijskim gradovima. Ovako napamet ne vidim gdje bi moglo eskalirati dole, mozda neki nemiri u Venecueli plus FARC u Kolumbiji ali tu su valjda napredovali pregovori u rijesavanju.cyprus wrote:A one neke gerile, karteli, lijevo-desno... ništa? Ne bih ja to otpisao...ElRe wrote:Zanimljivo, Juzna Amerika je bar prividno sigurna od ratnih dejstava.
- Opetja033
#25 Re: Sljedeca ratista
CItao sam par analiza i svi prstom upiru na Juznokinesko more i gomilanje trupa tamo. Ali tu ako pukne ode sve u pm.