Ali se jos ne mirim s dlakama i smradom
Slike vaših kućnih ljubimaca
Moderator: anex
-
blufonka
#7726 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Imam dvoriste ali je prilicno malo (nemam istu sansu danas kao kad sam bila dijete), i nije uslovno za drzat psa, nekako bi mi bilo i zao ostaviti ga vani na kisi hladnoci ili nesnosnim vrucinama, vezanog na lancu, to mi je najgore, nasi psi ranije nikada nisu bili vezani nego su imali slobodu trckaranja po dvoristu a ja to danas nemam dakle ostaje opcija kuca a uz djecu bi svakako vise vremena provodio u kuci, tako da ...
-
pakica_
#7727 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
necu te lincovat', mada mi je malo ovo "navikli na smrad i prljavstinu" zaparalo oko.. obzirom da sam redovno cistila i usisavala kad nisam imala kerove, to je nastavljeno i sada kad ih imam.. posteljina se redovno mijenja, kao i kada njih nije bilo tu.. kerovi nit smrde, nit' su prljavi.. bas bih ih drzala u krevetu da su poganiblufonka wrote:Moze jedno pitanje, al' nemojte me na linc odmah
Volim zivotinje i kao dijete sam uvijek imala cuku ali u dvoristu ne u kuci, danas bih radi svoje djece uzela nekog psica ali
ne mogu da ga drzim u kuci, pored sve ljubavi jednostavno mi nije jasno kako podnosite zivotinje u stanu, kuci u svom krevetu?
Da li zbog njih puno vise cistite stanove ili ste se jednostavno navikli na smrad i prljavstinu, jer po meni kuca ili stan u kojoj zive psi i macke (zbog dlaka) nikada ne moze biti cista kako treba!
Dugo vremena se dvoumim oko ovoga ali eto eto na kraju uvijek NE preovlada
imas dosta vrsta pasa koji se ne linjaju, ako su ti dlake problem, ali uskratiti dijete da odrasta uz psa radi jednog usisavanja vise je ono gdje bi meni NE preovladalo.. pogotovo ako su djeca dovoljno stara pa da im mozes reci ok, uzeti cemo psa, ali jedan dan usisava jedno, jedan drugo.. plus, pas se moze nauciti da boravi u kuci u kavezu, da se ne penje po namjestaju i sl.
sve je do odgoja, i ako imas ljubav i finansije za psa, molim te nemoj ga uskracivati svojoj djeci, jer uz redovno odrzavanje cistoce i psa i kuce nece niko ni skontati da je tu..
meni ljudi da ne znaju da imam kerove ne bi skontali po mirisu u kuci nista
-
febo_acm
#7728 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Eno gore slike moje životinje, čista da ne može čistija biti
Tvrdim životom da mi je kuća čistija od 90% kuća koje nemaju ljubimce... Naravno za to je zaslužna moja žena koja svake sedmice generalano čisti kuću, ona je malo freak po tom pitanju
Smrada nema, životinje se kupaju kada smrde... Ja vjerujem da ima ljudi koji ne kupaju pse, ali moja se redovno kupa i ne smrdi. Što se tiče dalaka... Njih ima, da se ne lažemo. Četkanjem se njih 70-80% može eliminisati, ali dlaka ima i od toga se ne može pobjeći. Na to se čovjek mora navići. Postoje rase koje se skoro i ne linjanju, to su one igračke tipa maltezer, pinč i slično 
Meni životinja nikada nije ušla u spavaću sobu i ne spava sa mnom u krevetu. Spava sama u dnevnoj sobu na sred ugla
Tu joj je fino da nema ambicija da se seli u drugu sobu
Ljeti kada je vruće zna izaći i na balkon da prespava. Sa par mjeseci je naučila gdje treba da vrši nuždu i ni tih problema nemam...
Meni životinja nikada nije ušla u spavaću sobu i ne spava sa mnom u krevetu. Spava sama u dnevnoj sobu na sred ugla
- kakav nered
#7729 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
blufonka wrote:Moze jedno pitanje, al' nemojte me na linc odmah
Volim zivotinje i kao dijete sam uvijek imala cuku ali u dvoristu ne u kuci, danas bih radi svoje djece uzela nekog psica ali
ne mogu da ga drzim u kuci, pored sve ljubavi jednostavno mi nije jasno kako podnosite zivotinje u stanu, kuci u svom krevetu?
Da li zbog njih puno vise cistite stanove ili ste se jednostavno navikli na smrad i prljavstinu, jer po meni kuca ili stan u kojoj zive psi i macke (zbog dlaka) nikada ne moze biti cista kako treba!
Dugo vremena se dvoumim oko ovoga ali eto eto na kraju uvijek NE preovlada
Svi pišu za pse pa ću ja za mace... mačke nemaju miris, ako kuća u kojoj je mačka smrdi, to je do vlasnika a ne do nje... mace su izrazito čiste životinje...30% dana provedu čisteći se...može smrditi samo njihov wc ali samo ako ga TI ne čistiš... današnji svaki pijesak neutralizira mirise tako da je baš do tebe hoće li to smrditi ili ne...očistiš ga dva puta dnevno (ni minut vremena) i sve ok...
Dlake...ako imaš životinju imat ćeš i dlake, to je sigurno (na kraju krajeva imaš i svojih dlaka po kući)...ali o tebi ovisi u kojoj mjeri...ako redovno čistiš stan i četkaš životinju to nije ništa strašno...uzmeš kratkodlaku i tamniju i gotovo da nećeš imati problema s tim...ja imam perzijsku macu pa moram puno više da čistim nego kad sam recimo imala samo domaćeg mačka...tako je isto i kod pasa, imaš rase koje se manje linjaju i gotovo da nemaju miris (pudle, maltezeri,...).
Ali generalno, čim imaš takvo mišljenje nisam sigurna da trebaš uzeti životinju u stan...jer bojim se da bi se djeca brzo izigrala i izgubila interes za nju, a ti bi shvatila kolika je to obaveza i izbacila je vani...ovo pišem u dobroj namjeri, ne kao uvredu...jer moraš biti spreman da paziš na životinju 15ak godina..i nama koji ih baš volimo, ne da podnosimo kad nam dođu u krevet nego to obožavamo...ako ti smeta bilo što od toga ti jednostavno nisi za to...moj prijateljski savjet je da ne udomiš životinju...slušaj svoju intuiciju...
-
hladan.preminger
#7730 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Imam psa. Ali nema sanse da bi mogao boraviti u kuci sa mnom. Sad kad se linja svaki dan ga cetkam ali dzaba, uvijek hrpa dlaka ono njega.
Pored toga imaju stvari koji zivotinje unose u kucu i koje se ne vide golim okom. IMHO
Pored toga imaju stvari koji zivotinje unose u kucu i koje se ne vide golim okom. IMHO
- kakav nered
#7731 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Realno ima stvari koje i mi unosimo u kuću koje se ne vide...hladan.preminger wrote:Imam psa. Ali nema sanse da bi mogao boraviti u kuci sa mnom. Sad kad se linja svaki dan ga cetkam ali dzaba, uvijek hrpa dlaka ono njega.
moje mace ne izlaze vani, tako da se bojim da ja njima nešto ne donesem na cipelama...
-
pakica_
#7732 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
pa dobro, njemacki ovcar i nije bas ker za u kucu
moji su samo zimi unutra, ljeti imaju boks od 8 kvadrata sa cilimom, dusecima, vrazjim materama i komplet avliju na raspolaganju, zimi su unutra jer je zima, jbg
veliki nema poddlaku, malu ne zelim ostavljati samu 
i shebaste mi slike s ovom temom

moji su samo zimi unutra, ljeti imaju boks od 8 kvadrata sa cilimom, dusecima, vrazjim materama i komplet avliju na raspolaganju, zimi su unutra jer je zima, jbg
i shebaste mi slike s ovom temom
- kakav nered
#7733 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
pa to je to, nije svaki pas za kuće, tj. za unutra...njemački ovčar ima i jak miris i traži puno prostora, tako da njemu baš treba dvorište...ali mali psi, maltezeri, pudle,... niti se puno linjaju niti imaju miris i oni su savršeni za onog tko želi psa u stanupakica_ wrote:pa dobro, njemacki ovcar i nije bas ker za u kucu![]()
moji su samo zimi unutra, ljeti imaju boks od 8 kvadrata sa cilimom, dusecima, vrazjim materama i komplet avliju na raspolaganju, zimi su unutra jer je zima, jbgveliki nema poddlaku, malu ne zelim ostavljati samu
i shebaste mi slike s ovom temom![]()
- kakav nered
#7734 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
da se vratimo na slike
evo moje Viki
majka perzijska maca, otac tko zna
ona mješanac

majka perzijska maca, otac tko zna

-
hladan.preminger
#7735 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
kakav nered wrote:Realno ima stvari koje i mi unosimo u kuću koje se ne vide...hladan.preminger wrote:Imam psa. Ali nema sanse da bi mogao boraviti u kuci sa mnom. Sad kad se linja svaki dan ga cetkam ali dzaba, uvijek hrpa dlaka ono njega.
moje mace ne izlaze vani, tako da se bojim da ja njima nešto ne donesem na cipelama...
Izvini ali je ne lizem i njusim predmete sa poda, sekrete drugih pasa i zivotinja kao moj pas jer mu je to u "krvi".
Kako ti nije zao tih maca koje ne pustis van?
-
hladan.preminger
#7736 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
pakica_ wrote:pa dobro, njemacki ovcar i nije bas ker za u kucu![]()
moji su samo zimi unutra, ljeti imaju boks od 8 kvadrata sa cilimom, dusecima, vrazjim materama i komplet avliju na raspolaganju, zimi su unutra jer je zima, jbgveliki nema poddlaku, malu ne zelim ostavljati samu
i shebaste mi slike s ovom temom![]()
Neki dan sam bio u Beogradu, ujutro idem kroz park i vidim da raja najvise njemacke ovcare izvodi iz zgrada u park. Vidio sam ih bar 10. Jedan je bio crn ko noc.
Moj bi poludio da morA boraviti u kuci. Voli beton i vodu vise od icega.
Poznanik ima dobermana, i ne da mu kucu. Ali kaze kad njega nema mati ga uvede u kucu i posadi pred tv da zajedno gledaju serije.
- kakav nered
#7737 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Stvarno mi je žao što ih nisu psi rastrgali ili zgazilo auto... to bi im bio baš super život... kratak ali slobodan... nema dalje...hladan.preminger wrote:kakav nered wrote:Realno ima stvari koje i mi unosimo u kuću koje se ne vide...hladan.preminger wrote:Imam psa. Ali nema sanse da bi mogao boraviti u kuci sa mnom. Sad kad se linja svaki dan ga cetkam ali dzaba, uvijek hrpa dlaka ono njega.
Izvini ali je ne lizem i njusim predmete sa poda, sekrete drugih pasa i zivotinja kao moj pas jer mu je to u "krvi".
Kako ti nije zao tih maca koje ne pustis van?
najbolje je kad imaš kuću s ograđenim dvorištem i možeš mačku ili psa držati i unutra i vani, ali nemamo svi te uvjete...kad si u stanu sa prometnim ulicama okolo i puno pasa lutalica onda izlazak mačke vani nije opcija... a ova gore mala čupava i ne voli biti vani...ako je pustim trči nazad pred vrata i gunđa na mene što sam joj to uradila... mačak je volio izaći i njega sam puštala na uzici ispred zgrade kad vidim da nema pasa...
ti ne ližeš i ne njušiš ništa, ali na cipelama doneseš svega i svačega... ne znam zašto se ljutiš, samo sam ti skrenula pažnju na to da i mi sami unesemo svašta u kuću, da to nije samo do životinja...
Last edited by kakav nered on 14/04/2015 11:47, edited 2 times in total.
-
hladan.preminger
#7738 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
I izujem se u hodniku. Ne postoji sterilo okrizenje u kucama ali ti pokusavas uporediti neuporedivo.kakav nered wrote:
Stvarno mi je žao što ih nisu psi rastrgali ili zgazilo auto... to bi im bio baš super život... kratak ali slobodan... nema dalje...
ti ne ližeš i ne njušiš ništa, ali na cipelama doneseš svega i svačega...
Zdravu odraslu macku pas tesko moze stici.
ali ko sam ja da ti sudim...........
- kakav nered
#7739 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
editovala sam raniji post...hladan.preminger wrote:I izujem se u hodniku. Ne postoji sterilo okrizenje u kucama ali ti pokusavas uporediti neuporedivo.kakav nered wrote:
Stvarno mi je žao što ih nisu psi rastrgali ili zgazilo auto... to bi im bio baš super život... kratak ali slobodan... nema dalje...
Zdravu odraslu macku pas tesko moze stici.![]()
pas može stići i vanjsku mačku koja je navikla na to da bježi od svega, a kako ne kućnu koja se ne boji pasa...vjeruj da mi oko zgrade nema više mačaka kao nekada kad nije bilo ovoliko lutalica...ustvari sad ih nema nikako, ne znam kad sam vidjela mačku u naselju...ako je i vidim onda je zgažena...prije 2 dana sam izašla na cestu da provjerim je li divan sivi mačor živ nakon što sam vidjela da leži na sred ceste...ali nije bio...sigurno je pobjegao nekome iz stana i eto kako završio...
da imam kuću, daleko od prometne ceste, bila bi druga stvar...
izuješ se, ali koliko ljudi hoda po hodniku u cipelama pa onda u čarapama ili bos...tu i tamo uđe samo da nešto uzme iz sobe nakon što se obuo......hoću ti reći da unesemo i mi dosta bakterja na sebi...nisu nam životinje glavni krivci za to...htjela sam ti na to obratiti pažnju, ne se svađati...naravno da i životinje ako ulaze unesu...
-
hladan.preminger
#7740 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
kakav nered wrote:editovala sam raniji post...hladan.preminger wrote:I izujem se u hodniku. Ne postoji sterilo okrizenje u kucama ali ti pokusavas uporediti neuporedivo.kakav nered wrote:
Zdravu odraslu macku pas tesko moze stici.![]()
pas može stići i vanjsku mačku koja je navikla na to da bježi od svega, a kako ne kućnu koja se ne boji pasa...vjeruj da mi oko zgrade nema više mačaka kao nekada kad nije bilo ovoliko lutalica...ustvari sad ih nema nikako, ne znam kad sam vidjela mačku u naselju...ako je i vidim onda je zgažena...prije 2 dana sam izašla na cestu da provjerim je li divan sivi mačor živ nakon što sam vidjela da leži na sred ceste...ali nije bio...sigurno je pobjegao nekome iz stana i eto kako završio...
da imam kuću, daleko od prometne ceste, bila bi druga stvar...
izuješ se, ali koliko ljudi hoda po hodniku u cipelama pa onda u čarapama ili bos...tu i tamo uđe samo da nešto uzme iz sobe nakon što se obuo......hoću ti reći da unesemo i mi dosta bakterja na sebi...nisu nam životinje glavni krivci za to...htjela sam ti na to obratiti pažnju, ne se svađati...naravno da i životinje ako ulaze unesu...
Ti u klin, a ja u ploču.
- graue_maus
#7741 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
joj secera sto se prepao i oci ko fildzani ispale ..................kakav nered wrote:da se vratimo na slikeevo moje Viki
![]()
majka perzijska maca, otac tko znaona mješanac
![]()
![]()
- kakav nered
#7742 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
hladan.preminger wrote:kakav nered wrote:
Ti u klin, a ja u ploču.
- kakav nered
#7743 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
curica je... nije se prepala, ima tako ogromne oči, kao sova... kad joj je nešto zanimljivo (golub na prozoru i sl) raširi ih skroz...mislim da je ovdje vrebala "miša" a najveće su kad je hrana u pitanjugraue_maus wrote:joj secera sto se prepao i oci ko fildzani ispale ..................kakav nered wrote:da se vratimo na slikeevo moje Viki
![]()
majka perzijska maca, otac tko znaona mješanac
![]()
![]()
- bushido
#7744 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Kako je slatka (masala) dusu dala za ugnjaviti,mora da je mlada a okice su 
- kakav nered
#7745 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
bushido wrote:Kako je slatka (masala) dusu dala za ugnjaviti,mora da je mlada a okice su
hvala
mlada je, ima 5 godina
- bosnianidiot
#7746 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Da li je nekom pobjegla zuta nimfa, nalazi se na grbavici ali nece da sidje sa drveta, ako se vlasnik prepozna neka dodje ispred Grbavicka 27.
- moa
- Vitezanin
#7749 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Malo smo se sunčali.

- bushido
#7750 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Njemacki lovni terijer,ovi su k'o struja
.