Evo još jednom Ronija
Njega više nema
Moderator: anex
Oscar je med medeni.. zavidim tiawekenings wrote:
Oscar
Samojed?cehaja wrote:Oscar odlicno izgleda, koja je ovo pasmina ?

Stvarno mi je zao Ronija, bio je perekrasanbosniamaj wrote:Ostario Roni, 11 godina, nije više mogao izdurat![]()
Pošto je on ostao kod kuće, kad sam ja otišao u Sarajevo, postao je najviše bio briga roditelja, pa njima isto jako fali, nevjerovatna je praznina...
Uglavnom, oni su se jučer odlučili da udome jednu lutalicu - ženku jednu predivnu.
To je bio dan za pamćenje![]()
Od druženja i roštilja prešlo se na akciju čišćenja tog cuke. Uslikat ću je pa postaviti
Jeste samojed, jsoh malo pa ce imati punih 5 mjeseci ... na slici ima oko 2-3 mjeseca ..Zhìxin wrote:Samojed?cehaja wrote:Oscar odlicno izgleda, koja je ovo pasmina ?
mensecini da sam vas vidio veceras na ilidzi-danTe- wrote:nova omiljena zanimacija: kozna rukavica![]()

Predivnajasmina_mo wrote:
Evo i moje Bele....moj novi clan porodice....
4zr4 wrote:Zasto nema maca? Evo moje ljepotice![]()
![]()
ja svom doberu dajem happy dog high energy, a maloj mahnituri onu neku talijansku dog 28/11awekenings wrote:Čime hranite vaše cuke, koju hranu preporucujete ?
Koja rasa i uzrast?awekenings wrote:Čime hranite vaše cuke, koju hranu preporucujete ?
Hmmm ... starost je 5 mjeseci a bash juce kupio vrecu pedigree-aZhìxin wrote:Koja rasa i uzrast?awekenings wrote:Čime hranite vaše cuke, koju hranu preporucujete ?
Za one sa dubljim džepom preporuče Royal Canin, Hills, Eukanuba... Imaju i neke srednje tipa Team Breeder,Cibau... Izbjegavati one vreće Pedigree i Chappy kako već...
Ja koristim Cibau puppy formula, to je premium food, 15kg sam platio 80 KM. Prije toga sam koristio Hills i nisam uočio nikakvu razliku, osim u cijeni
Ako je pas stariji mogu pileći vratovi, razne vrste mesa kuhane, riža, jabuke, banane, mrkve... Može svašta
pedigree se ne preporucuje jer je krcat zitaricama i nekim farbama i sl. da bi keru bila ukusnija, a hranjive materije nula! nemoj se cuditi ako ti cuko prolita od njegaZhìxin wrote:Samo nemoj soliti rizu i piletinu, barem ne njemu... Ne znam sta da ti kazem za pedigre. Imas mnogo toga napisano na forumu balkankinology i velika vecina ljudi kazu da je ta hrana skroz loša. Ukucaj u gugletupedigree hrana za pse i pročitaj sam.
@edit
Pedigree kao Pedigree nije toliko loš, međutim kažu ovaj naš za istočno tržište je grozan. Ja sam dobio nedavno iz Njemačke par kesa Pedigree hrane(poslastice) i to uopšte ne liči na ovo naše...
znam ljude koji znaju ljude i znam odakle bih nabavljala mesoZhìxin wrote:Ma i današnje živo meso nije što je nekad bilo. Puno hemije, bakterija... Jeste da je najbolje za pse, ali opet nekako sigurije je malo iskuhati
Inače šta će retriver biti drugo nego maza, pametna maza