Slike vaših kućnih ljubimaca

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
jaca-maca

#4126 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by jaca-maca »

frfi. wrote:
jaca-maca wrote:Kad ne gledam, ode u sobu i uleti mi u krevet :D
Image
aaaaa pa ovaj je ISTI moj Oki :-) :-D :D
Image
Hehehe bas lice. Nije ovaj nego ova. :P
Sophie se zove. :D
Mislim da je moja deblja i tamnija. :-D
frfi.

#4127 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by frfi. »

ja kad sam vidjela, prva misao mi je bila "ja nemam ovakvu posteljinu" :lol: :lol:
kao da su brat i sestra :-D moguce je da je deblja, okica nije bas mrsav, ali nije ni popunjen, iako se stvarno trudimo da ga fino hranimo.. a da je tamnija-moguce, oki mijenja boje, tacno je imao period kad je bio upravo tako zut, stvarno ISTIII :-) :-D

kod mene je brat nasao okia na ulici dok je bio skroz malo kuche, bio je siv i crn a sada je zut i bijel :-) :-D pokusali dati na udomljavanje i onda je postao nas :D :D
zengi

#4128 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by zengi »

frfi. wrote:ja kad sam vidjela, prva misao mi je bila "ja nemam ovakvu posteljinu" :lol: :lol:
kao da su brat i sestra :-D moguce je da je deblja, okica nije bas mrsav, ali nije ni popunjen, iako se stvarno trudimo da ga fino hranimo.. a da je tamnija-moguce, oki mijenja boje, tacno je imao period kad je bio upravo tako zut, stvarno ISTIII :-) :-D

kod mene je brat nasao okia na ulici dok je bio skroz malo kuche, bio je siv i crn a sada je zut i bijel :-) :-D pokusali dati na udomljavanje i onda je postao nas :D :D

E zato ja vise ne radim ta udomljavanja od kuce. Zavolis ga i vise ga nemozes dati. Tri puta sam se tako izradio i necu vise. A jednog sam tako dao ima dvije godine i jos uvjek zalim za njim.

Sofi i Oki :thumbup: :thumbup: :thumbup:
jaca-maca

#4129 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by jaca-maca »

@frfi.

Koliko je star? Moja za dva mjeseca puni 3 godine, a ima 32 kg. Sad smo na dijeti. :lol:
pakica_

#4130 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

Image

Uploaded with ImageShack.us

na prvoj slici su gospoda sebi nasla dijelove stola koji im odgovaraju :D (s tim da je zlatni svoj dio doFatio s poda, a bastonja se popeo na kauc pa se naslonio i tako su zaspali haha)
druga- bastonja se umot'o u zagija i slafen
treca govori vise od hiljadu rijeci :D ljubav se rodila, nema sta :D
(zli ljudi me prepadaju i govore kad zlatni pocne starit, da ce ga basta pocet napadat jer je muzijak.. utjesite me pa mi recite da nece, jer ce non stop bit skupa :? )

EDIT: mislim da cete morati kliknuti na sliku da se vide sve tri, jer je golema :D ko kad se ja u ovu tehnologiju ne razumijem najbolje :-)
Pasiflora

#4131 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Pasiflora »

Nece ga napadati, ne brini se. Zlatni je sada stenac i Basta ga cuva i odgaja (oni to zaista rade :-D ) i kako zlatni raste, a kazes da ce biti stalno skupa - to ce za njih biti potpuno prirodno stanje. Moze Basta biti nervozan prema drugim odraslim muzjacima (sto je potpuno ok), ali zlatnoga ce uvijek prihvatati kao dio porodice.
Kad su se Basta i moj zlatni sretali (obojica odrasli muzjaci, moj stariji) sve je bilo ok - malo bi se ponjuskali i produzili svak na svoju stranu s tim da je Basta bio malo vise zainteresiran buduci da je znatno mladji.
Nervozno rezanje je pocelo nakon sto je Bastu ugrizao pitt. Od tada smo se izbjegavali.
Hocu ti reci - nema sanse da ce ikada izmedju njih dvojice doci do nekih negativnih reakcija naprosto jer je Basta zlatnog prihvatio kao bebu, a vidim da je dobro i socijaliziran i druzi se i sa drugim psima.
Samo malo obrati paznju kad u komsiluku budes imala neku zenku u tjeranju - tada postaju malo nervozni i hiperaktivni.
zengi

#4132 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by zengi »

Pakice legendo,

Znaci i ti znas dosta pametne raje. Znam ih i ja. :-) :lol:
Ti sto ti govore da ce Basto da ga napadne su veliki strucnjaci za pse a i za sve ostalo.

Nastavi konverzaciju i pitaj ih jos nesto.
Vidjet ces da ima prica o nekim kostima koje rastu u mozak dobermana pa on onda poludi i ubije gospodara, da njemacka doga toliko voli svog gospodara da kad osjeti da ce umrijeti ona gospodara ubije da bi ga povela sa sobom, da je pit bull nastao ukrstavanjem sa svinjom, da ako das psu svjeze (krvavo) meso, on se pretvori u nista manje nego vukodlaka al nije to obicni vukodlak nego onaj bas mega krvolocni (kao u filmu Americki vukodlak u Londonu) i od tada pa nadalje podivlja i ujeda sve zivo, i tako to. Samo crnjak, nema nista da (misle da) znaju a da nije neki totalni crnjak.

A sto se tice solucije za bilo koji problem, prva i jedina stvar koja im padne na pamet je da to treba ubiti.
Evo ako ne vjerujes ti provjeri. Pitaj, cula sam da ima neka kost sto im raste u mozak... i poslije svakog pitanja reci pa neznam sta da radim... sta ti mislis.

Pakice, imam za tebe jedan savjet.
NIKAD ali APSOLUTNO NIKAD, ne pitaj nikoga za savjet.
Ima Google, proguglas i nadjes sve sto ti treba.

Evo par klipova da vidis kako stvari stoje sa polarnim medvjedom za kojeg se smatra da je naj krvolocniji predator na ovoj planeti i jedan o lavovima.

@Pakice

http://youtu.be/nv0kzCnQdfg

Ovi polarni medvjedi nisu nista jeli ima 4 mjeseca.
http://youtu.be/JE-Nyt4Bmi8
Karen

#4133 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Karen »

Ne smetaj, pajam na seki...

Image
frfi.

#4134 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by frfi. »

jaca-maca wrote:@frfi.

Koliko je star? Moja za dva mjeseca puni 3 godine, a ima 32 kg. Sad smo na dijeti. :lol:
ne znamo tacno kad mu je rodjendan, mi smo ga uzeli sa ulice u julu prosle godine, tada je mogao imati otprilike mjesec dana, mozda i 2-nisam sposobna procijeniti :) znaci sada ima godinu i otprilike 4 mjeseca(kako brzo vrijeme leti, ja ga jos uvijek zovem beba :-) :) )

bio je sam na ulici on i njegov brat(ili sestra) i buraz je htio oboje dovesti kuci tek tada bi cirkus bio :-) :lol: nama je bio malo problem posto je otac bio protiv toga da se zadrzi pas-bune se komsije, valja se brinuti o njemu itd itd, ali na kraju se i on stopio sa odlukom koja je nekako usput donesena, i okica je ostao nas :-D :-D pravi je lajavac i voli da se pravi vazan i laje na mace, ljude koji dodju, jeza iz baste u blizini, a u biti je mala kukavica i plasi se svega sto je glasno-petardi, usisivaca, fena, bilo kakve masine, kupanja, ma svega :-) :-D
jaca-maca

#4136 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by jaca-maca »

frfi. wrote:
pravi je lajavac i voli da se pravi vazan i laje na mace, ljude koji dodju, jeza iz baste u blizini, a u biti je mala kukavica i plasi se svega sto je glasno-petardi, usisivaca, fena, bilo kakve masine, kupanja, ma svega :-) :-D
Kao da pricas o mojoj Sophie :lol: :thumbup:
Partizzanka

#4137 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Partizzanka »

Image
ovaj nas se fura na Andreja Pejica :)
jaca-maca

#4138 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by jaca-maca »

:D
VenomousV

#4139 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by VenomousV »

:thumbup:

maca pravi mali sejtan a sofi mirna ko bubica, naprosto divno :D
Poison_Ivy

#4140 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Poison_Ivy »

evo gledam i ima preeeslatkih slicica, a evo da i ja pokazem dvije male nemani :)
Image
Pasiflora

#4141 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Pasiflora »

Kako zavidim vama koji imate i cuke i mace. I ja bih voljela, ali moj sreco obozava ganjati mace (nece ih povrijediti - nikada nije), ali dusa mu je zaganjati tako da kod nas to nikako ne bi islo :roll:
A bas bih voljela imati i macu.
@Poison_Ivy - preslatki su :)
jaca-maca

#4142 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by jaca-maca »

sitno wrote:Kako zavidim vama koji imate i cuke i mace. I ja bih voljela, ali moj sreco obozava ganjati mace (nece ih povrijediti - nikada nije), ali dusa mu je zaganjati tako da kod nas to nikako ne bi islo :roll:
Pa i moja uziva ganjati mace, i napolju se drugacije ponasa prema mackama nego u stanu.
Kada dovedem macku u stan, mogu ih ostaviti zajedno i nista joj nece, a da smo negdje vani, onda bi je zaganjala. :lol:
Cholina_Lokica

#4143 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Cholina_Lokica »

jaca-maca wrote:
sitno wrote:Kako zavidim vama koji imate i cuke i mace. I ja bih voljela, ali moj sreco obozava ganjati mace (nece ih povrijediti - nikada nije), ali dusa mu je zaganjati tako da kod nas to nikako ne bi islo :roll:
Pa i moja uziva ganjati mace, i napolju se drugacije ponasa prema mackama nego u stanu.
Kada dovedem macku u stan, mogu ih ostaviti zajedno i nista joj nece, a da smo negdje vani, onda bi je zaganjala. :lol:
I sa Happy ista situacija. Komsijinu macku sve ljubi i igra se sa njom :D
Pasiflora

#4144 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Pasiflora »

Nemojte mi bacati shuhu :-) , ne smijem riskirati. Ko ce skidati macu sa lustera (a novi lusteri :D ) ako krene da je ganja :lol:
pakica_

#4145 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

sitno wrote:Nemojte mi bacati shuhu :-) , ne smijem riskirati. Ko ce skidati macu sa lustera (a novi lusteri :D ) ako krene da je ganja :lol:
nemoj ti draga macu zbavljat :D ziher je ziher :D
ja znam da bastonju ne bih smjela s mackom ostavit ni u sali velicine zetre, a kamol' u sobi :D joj sto ih ne voli haha :D
frfi.

#4146 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by frfi. »

sinoc sam svjedocila jednoj sceni iz sapunica :-D
Okia mi izveli na jednu bastu gdje ga inace izvedemo navecer da se istrci i malo se ja izigram sa njim-bacam sta stigne pod ruku-flasu, stapove, a on se otima :-) :-D tu u blizini ima jedan crni cuko koji je taaaako miran, nikad ne reaguje ne laje, samo gleda i malo repom mase, ma diiivan, mi uvijek komentarisemo kako bi voljeli da je oki onakav-rekla sam vec, pravi je lajavac :-)
i sad je iz neke rupe se pojavila zenka koja je prisla okiu i oni su poceli da se igraju, skacu, trce jao kad je onaj crni mirni poceo da reeeziiii :shock: onda i da laje :shock: ljubomoran :-D :-D dok nismo razdvojili okia i drugaricu ovaj crni se nije smirio, cirkus, ljubomoran, ne da da mu se zena dira :lol: :-D :-D prejako :D
teAMICA

#4147 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by teAMICA »

Ovdje mahalam s balkona... :-)
Image

Image

Image

a ovdje pokušavam da spavam...
Image

ali me živcira blic pa sam pokrio oči...
Image

Image
VenomousV

#4148 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by VenomousV »

aaa pufna ^^

kako ja volim kravicaste (crno-bijele) mace :D
strafna

#4149 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by strafna »

Ako je neko zainteresovan,imam kafez skoro kao nov za prodati.
Kafet je bio namjenjen za hrcka ali nije dugo potrajao tako da je sad na prodaju.
Sve dalje informacije na PP

Image
jaca-maca

#4150 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by jaca-maca »

Pronadjite uljeza :D

Image
Post Reply