cevapi cekajudzemmo wrote:one cevape sa slike sto jednom postavi
ma super je samo sto je sad prevrcue, najbolje je od oktobra do aprila... a ovo ostalo je pakao zivi
http://img26.picoodle.com/img/img26/4/4 ... a31703.jpg
Moderator: Chloe
cevapi cekajudzemmo wrote:one cevape sa slike sto jednom postavi
ma super je samo sto je sad prevrcue, najbolje je od oktobra do aprila... a ovo ostalo je pakao zivi
callmethebreeeze wrote:moj babo je rodjen preko puta dzamije. jako volim tu mahalu.muha_sa wrote:moj božeArslan wrote:eh seko, ja sam se ovdje rodio..![]()
![]()
tek nekoliko godina kasnije, kad si ti trebala da se rodis, sljegli smo i mi u grad...![]()
plahe mahale
uh, al sam se isanko i isluciro niz veliki alfakovac

max_power wrote:ooopa moj komsiluk_tulumba_ wrote:
pozdrav zemljani...
pozdrav
dobri moj ahbabuArslan wrote:
e nije ti haman lose, evo ja sam ovdje u momentu..![]()
ahbab muha je setao ovim mostovima..
snimljeno u februaru ove godineKarabaja wrote:da nije ovog novog clia, rek'o bi čovjek da je slika stara sto godinab.boja wrote: a ovo je moja mahala gdje sam ja rodjena
koja ulicab.boja wrote:snimljeno u februaru ove godineKarabaja wrote:da nije ovog novog clia, rek'o bi čovjek da je slika stara sto godinab.boja wrote: a ovo je moja mahala gdje sam ja rodjena
@muha,@Arslan, mogla bi reci da ste mi bili komsije, dvije ulice nize sam djetinstvo provela...
Ivana Markovica Ircamuha_sa wrote:koja ulicaDimitrija Tucovica
jaooooo, a ulica gdje je pivaramuha_sa wrote:ne cuh za tu ulicu kono našai-ima li bolje mahale na kugli zemaljskoj
![]()
po meni--jok
rodjen u Petra Kocica na broju 11.b.boja wrote:jaooooo, a ulica gdje je pivaramuha_sa wrote:ne cuh za tu ulicu kono našai-ima li bolje mahale na kugli zemaljskoj
![]()
po meni--jok
![]()
a tetka mi je stanovala u Petra Kocica, pa jednomsi pisao,d a nekog imas oko vjecnice, i bilo mi drago pravo
a meni su draga obadva mjesta.
tacno, nekad bilo.........e, a moja tetka stanovala na broju 13muha_sa wrote:rodjen u Petra Kocica na broju 11.b.boja wrote:jaooooo, a ulica gdje je pivaramuha_sa wrote:ne cuh za tu ulicu kono našai-ima li bolje mahale na kugli zemaljskoj
![]()
po meni--jok
![]()
a tetka mi je stanovala u Petra Kocica, pa jednomsi pisao,d a nekog imas oko vjecnice, i bilo mi drago pravo
a meni su draga obadva mjesta.
tu i djetinjstvo i mladost proveo
![]()
pivarska raja plaha raja![]()
plah vakat bio---mnogo smo se družili a ne ko sad--niko ni s kim
znammuha_sa wrote:prva moja konazid nam avlije dijelio
Arslan wrote:pa nisi valjda od leskovca turban..![]()
RenaTTa wrote:Eh ovako, posto je anais_nin u jednom svom postu napisala kako nebi bilo loshe da postavljamo slike mjesta gdje zivimo
evo ja sam odlucila otvoriti ovu temu (nadam se da nece zatvoriti)![]()
![]()
pa pocinjem, evo vam slika iz Izraela i Rehovot-a (grada u kom ja zivim)
shana, daj povecaj ove fotke...nista se ne desi kad kliknem na samu sliku.

Jes' moj ahbabe, a ljeti "laste" sa kuce pod branom..muha_sa wrote:dobri moj prijatelju shanadobro ovo rece " Nema ljepsheg mjesta na dunjaluku od Sarajeva, misli, dusha, srce .. sve moje je tu"
![]()
![]()
uživanje mi je bilo stajat pred tvojim ulazom i posmatrat--znao sam satima stajat i gledat raznorazne varalice kako tuše lažnjake satovekako se farmerke prodavale i bježalo od murije
kako su pojedinci dobacivali ženskim sa onim " ksss--ksss
"
moj veliki prijatelj /gromada od covjeka / Arsla me onom slikom njegove mahale /Alifakovac / vrati u djetinjstvo i liguranje niz Alifakovac---sjetih se i svojih ligura koje su bile bile "npucane " sa par halki koje su zvonile dok smo se promrzli strmoglavljivali niz ulicupa se sjetih i slicura /drvene klizaljke potkovane lastrom/ i modrica na nogama od štipaljke--valjalo ih je stegnut da ne spadnu
![]()
lijepo se ponekad vratit u lijepe dane- zbrisat od svakodnevnice-
postavljacu teme cestitam i zahvaljujem svakom ucesniku na istoj