slike i karikature

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
almin-78

#1 slike i karikature

Post by almin-78 »

bh igraci pred utakmicu :)

Image

google :D

Image

haha :D

Image

Image
almin-78

#2 Re: slike i karikature

Post by almin-78 »

Pcele kod pcelara Mevludina Memisevica ispisale rijec "Allah",pogledajte slike na ovom sajtu(ne mogu se prekopirati zato postavljam link):

http://67.19.74.99/index.php/vijesti/vi ... a-memievia

nevjerovatno
Ateista

#3 Re: slike i karikature

Post by Ateista »

almin-78 wrote:Pcele kod pcelara Mevludina Memisevica ispisale rijec "Allah",pogledajte slike na ovom sajtu(ne mogu se prekopirati zato postavljam link):

http://67.19.74.99/index.php/vijesti/vi ... a-memievia

nevjerovatno
Pogledaj oblake, raspored zvijezda, teksture drveta, bilo sta nepravilnih oblika, svako ce u tome ako se dobro zagleda moci naci nesto za sebe, sta ko zeli, to ce i naci.

Mislim da bi psiholozi to nazvali Rosahova mrlja. Vjerovatno si cuo za te nepravilne mrlje d tinte u kojima svako vidi nesto svoje, a to je samo slika njegove podsvijesti, pa zato muskarci uglavnom u svemu vide: SISE! :D Vjerovatno i zene vide nesto slicno, samo se stide da kazu.
BHF_Manijak

#4 Re: slike i karikature

Post by BHF_Manijak »

Ja ovdje nit vidim sise nit ista drugo,vidim fino ispisano ime Allah,a eto nadji mi te neki slican oblik,neku jasnu siluetu na nebu,paradajzu,bilo cemu....fino dadnes mi link i to je to,a ja cu onda tebe uputit na slike gdje pise opet ime Allaha i to bez maste i bez icega,jasno ko dan! :wink:
Ateista

#5 Re: slike i karikature

Post by Ateista »

BHF_Manijak wrote:Ja ovdje nit vidim sise nit ista drugo,vidim fino ispisano ime Allah,a eto nadji mi te neki slican oblik,neku jasnu siluetu na nebu,paradajzu,bilo cemu....fino dadnes mi link i to je to,a ja cu onda tebe uputit na slike gdje pise opet ime Allaha i to bez maste i bez icega,jasno ko dan! :wink:
Mrsko mi sad traziti slike, ali ima takvih primjera koliko hoces. Ne kazem da je ta slika montirana, cak i priznajem da malo lici, ali to isto pokazi nekome iz afrike, naci ce t da u tome vidi nesto za sta ti nikad nisi cuo i slicno.

Ja sam vise puta vidio u oblacima neki oblik, glava ili ptica, tako nesto, a ne blejim bas cesto u nebo.

Malo se raspitaj o roshahovi mrljama i samoj terapiji pa ce ti biti jasnije o cemu govorim.
BHF_Manijak

#6 Re: slike i karikature

Post by BHF_Manijak »

Drugo je kad slika LICI na nesto a drugo je kad to direktno vidis..i sam vidim sto puta da mi od oblaka nesto lici,ali nije to to...dok recimo vidio sam 100 primjera na ribama,paradajzu,mesu da je ispisano Allah....
Ateista

#7 Re: slike i karikature

Post by Ateista »

BHF_Manijak wrote:Drugo je kad slika LICI na nesto a drugo je kad to direktno vidis..i sam vidim sto puta da mi od oblaka nesto lici,ali nije to to...dok recimo vidio sam 100 primjera na ribama,paradajzu,mesu da je ispisano Allah....
O tome ti i govorim, ti si vjernik i vidis ispisano allah, neko drugi vidi nesto drugo... - Roshachove mrlje.
BHF_Manijak

#8 Re: slike i karikature

Post by BHF_Manijak »

Ateista wrote:
BHF_Manijak wrote:Drugo je kad slika LICI na nesto a drugo je kad to direktno vidis..i sam vidim sto puta da mi od oblaka nesto lici,ali nije to to...dok recimo vidio sam 100 primjera na ribama,paradajzu,mesu da je ispisano Allah....
O tome ti i govorim, ti si vjernik i vidis ispisano allah, neko drugi vidi nesto drugo... - Roshachove mrlje.
Uh smori me....... :D to je po tebi ovako,ja sad i ti gledamo u televizor jarane,i sad ti hoces meni rec,da ja kao vjernik vidim da je to radio a ti ga vidis ko televizor il obratno,svejedno je,ako je nesto jasno jasno je,nema tu puno diskusije,mislim ocito je...jedino ko ne zna na arapskom kako izgled rijec Allah,onda moze doci do zabune,ali ako je nmekom poznato onda sumnjam da ce bit dilema....
Post Reply