Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Moderator: anex
- Phia
#1 Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Danas je Velja našao psa u nekoj ruševini pored puta na izlazu iz Sarajeva. Bio je u užasnom stanju. Potpuno je slijep i star desetak godina. Očigledno je svom čovjeku "dotrajao" pa ga je šutnuo..
Jako je uplašen i agresivan (što nije ni čudo jer ne vidi ništa i ko zna šta je doživio sve..) Trenutno je kod Andreja na tretmanu. Oni su ga okupali i ošišali (dlaka mu je komplet zamršena i imao je mnogo fekalija na dlaci zadnjeg dijela) Vidjećemo šta će biti dalje s njim..uglavnom postiram info kad saznam..

- Baby
#2 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Kako neko može odbaciti najboljeg prijatelja,nakon 10 godina???? Kuda ide ovaj svijet...
- Vozdra raja :-)
#3 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
ide tamo gdje i zasluzuje da budeBaby wrote:Kako neko može odbaciti najboljeg prijatelja,nakon 10 godina???? Kuda ide ovaj svijet...
- Phia
- Baby
#5 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Jadnik mali...Ima mrenu 
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#6 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
moze li se to operisati? moze li mu se ikako pruziti kvalitetniji zivot? 
- Phia
#7 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Vidjećemo Andrej će uraditi sve što je najbolje za njega.anjusha wrote:moze li se to operisati? moze li mu se ikako pruziti kvalitetniji zivot?
-
Shoshana
#8 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Katarakta se moze operisati na psima, isti princip kao i sa ljudima, samo sto je grozno skupo
Jadna zivotinja.
Jadna zivotinja.
-
mycy
#9 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Jadan malac! Da ga je, barem, ostavio na neko cistije mjesto - ako je vec morao ostavljati! Iako ne shvatam kako je to iko mogao uraditi...
- Haris.ba
#10 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Danas setam sa ocem, kad vidim prelijepog psa kako cudno hoda(mada su svi lijepi...).Onaj lesi tip. Malo ide naprijed, pa se vrati. Pratio sam previse psa pa nisam odmah skontao sta gleda. Inace, ucinilo mi se da mu je prednja lijeva noga slomljena, kad ono - amputirana. Izgledao mi je previse gladan, jer mi se ucinilo da ide od covjeka od covjeka i gurka ih njuskom. Odem do radnje, i nisam znao sta da mu uzmem, pa reko hajde pili salama. Izadjem iz radnje, njega nigdje. Slucajno setajuci vidjeh ga. Prati nekog ciku, ma gleda i kaska za njim ko za butom mesa. Pita otac starca je li njegov. Ovaj odgovara: ja pravim samo crne, a ti trazi plave da skontas ciji je ovaj.
Helem, kaze prije nekoliko dana se pojavio mu ispred kuce. Ne zna kako da ga se rijesi. Mada izgleda da ciko to ni zeli. Kud on krene, u pekaru, cuko za njim; kao sada. Dam cuki salame, malo mu i iskomim. Kaze ciko. On ce ti sada pamtiti to sto si mu dao, nije on kao ljudi. Das im sto puta, uskratis nesta jednom, oni samo to pamte...
Uze da jede, al ne zavrsi, samo malo proguta. Starac krenuo i odmah cuko za njim.
Uze da jede, al ne zavrsi, samo malo proguta. Starac krenuo i odmah cuko za njim.
- vee-jay
#11 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
tragedija. tuga.
-
VeljaPas
#12 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
http://www.sos.ba/index.php?option=com_ ... 1&Itemid=2vee-jay wrote:![]()
![]()
![]()
tragedija. tuga.
- Phia
#13 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Ovo je naše pravo lice. Vjerujte ovoga ima na svakom koraku samo ako se malo bolje zagledate. Svima nama je normalno kada prođemo pored gomile smetlja kojeg ima na svakom koraku ili napuštenog psa koji kopa po tom istom smetlju ili leži u njemu kao ovaj slijepi jadničak ali zapitajmo se malo dublje šta je suština toga - naše društvo je ogavno, prljavo i nemilosrdno - jer mi bacamo to smetlje svukud i mi bacamo pse na smetlje i nas boli briga otkud ti psi koji dolaze da jedu naše otpatke a najmanje nas boli briga gdje će oni završiti pa zato i zovemo šintore da ih podave jer nama kojima ne smeta da se davimo u vlastitim otpacima smeta pas koji umire od gladi..VeljaPas wrote:http://www.sos.ba/index.php?option=com_ ... 1&Itemid=2vee-jay wrote:![]()
![]()
![]()
tragedija. tuga.
- Baby
#14 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Grozota
Ali,barem je otišao na bolje mjesto,tamo gore...
- Phia
#15 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Da a mi smo ostali na ovom odvratnom mjestu. Nažalost..Baby wrote:GrozotaAli,barem je otišao na bolje mjesto,tamo gore...
-
privremeni
#16 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Imate li kakav projedlog da se pomogne tom malenom?
Koliko znam nitko ovdje ne pravi operacije oka, ali u kakvom je inace stanju?
- Phia
#17 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Još uvijek ne znamo šta će biti s njim uglavnom je kod vet. Andreja na analizi. A definitivno će trebati novca za njegovo liječenje..privremeni wrote:Imate li kakav projedlog da se pomogne tom malenom?
- Baby
#18 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Ja predlažem da se ništa ne operiše,jer operacija zna biti dosta rizična...Puno pasa živi jako dobro sa mrenom,jer ona ne utiče loše na druge dijelove tijela...privremeni wrote:Imate li kakav projedlog da se pomogne tom malenom?
-
Cober
#19 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Phia wrote:Ovo je naše pravo lice. Vjerujte ovoga ima na svakom koraku samo ako se malo bolje zagledate. Svima nama je normalno kada prođemo pored gomile smetlja kojeg ima na svakom koraku ili napuštenog psa koji kopa po tom istom smetlju ili leži u njemu kao ovaj slijepi jadničak ali zapitajmo se malo dublje šta je suština toga - naše društvo je ogavno, prljavo i nemilosrdno - jer mi bacamo to smetlje svukud i mi bacamo pse na smetlje i nas boli briga otkud ti psi koji dolaze da jedu naše otpatke a najmanje nas boli briga gdje će oni završiti pa zato i zovemo šintore da ih podave jer nama kojima ne smeta da se davimo u vlastitim otpacima smeta pas koji umire od gladi..
Da, ovo je pravo lice našeg društva.
Pokrećemo još jednu pojedinačnu akciju za pomoć, i da na svaki način nađemo načina kako da mu zaista pomognemo. Molim vas da se ponovo pridružite i tako još jednom pokažemo da možemo mijenjati ovo društvo jer ga činimo i mi. Ovaj slijepi pas možda ne mora biti ni slijep, a svakako ne bačen na smetljište. Takve okrutne traume niko nije zaslužio, a najmanje jedno tako nedužno biće bačeno od strane monstruma koji ga je tako okrutno izbacio. Tražićemo i naći ćemo načina da mu pomognemo. Pridružite nam se.
-
privremeni
#20 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Racunajte na mene.Phia wrote:Još uvijek ne znamo šta će biti s njim uglavnom je kod vet. Andreja na analizi. A definitivno će trebati novca za njegovo liječenje..privremeni wrote:Imate li kakav projedlog da se pomogne tom malenom?
- vee-jay
#21 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
I na mene!privremeni wrote:Racunajte na mene.Phia wrote:Još uvijek ne znamo šta će biti s njim uglavnom je kod vet. Andreja na analizi. A definitivno će trebati novca za njegovo liječenje..privremeni wrote:Imate li kakav projedlog da se pomogne tom malenom?
- Pasiflora
-
teAMICA
- Cholina_Lokica
#24 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
jao uzasa... isti kao moj vricko... stvarno mi nikako nije jasno kako ljudi mogu takvu stvar uraditi, niti ce kad biti... ovako po slici mi je stvarno isti kao moj pas, i moguce da mu je brat, jer ih nema puno, bilo je dva legla od njihovih roditelja, i samo ih je par jos zivo i to sve muzijaci, , a njive vrste nema skoro vise nikako sto je velika steta. a on sa mrenom moze normalno zivjeti jos nekoliko godina, dosta pudli zivi najnormalniji zivot slijepi...
-
VeljaPas
#25 Re: Slijepi stari pas bačen na smetljište :(
Nazalost, kuca se mora uspavati. Nesmijemo joj produzavati ovozemaljsku patnju, ali se smijemo i moramo boriti protiv gadova koji bespomocna stvorenja dovode u ovakova stanja.