Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Skuplja li iko? Meni fali oko 40, pa ako hoće neko da se mijenja neka se samo javi na PM:))
Inače, mislio sam da sam jedan od rijetkih starijih što ih skuplja, ali bogami sam po gradu dosta raje vidio sa plavim paketićima:))
Nostalgija valjda za djetinjstvom, Italija '90 i sl.
Haj, pa javite se.
alphonse kauders wrote:Skuplja li iko? Meni fali oko 40, pa ako hoće neko da se mijenja neka se samo javi na PM:))
Inače, mislio sam da sam jedan od rijetkih starijih što ih skuplja, ali bogami sam po gradu dosta raje vidio sa plavim paketićima:))
Nostalgija valjda za djetinjstvom, Italija '90 i sl.
Haj, pa javite se.
prosli petak iso na berzu panini stickera.. kolega s posla i njegova 4 prijatelja napravili spisak i dali mi bunt slicica da idem mijenjat (kolegi falile 2, deisler i onaj novi poljski golman, a ovim ostalim po par).. elem, majstor je sve izmijenjo.. jos sam nekoj pacurliji dijelio slicice (ko kad nisu moje).. simpa mi taj cijeli event bio..
poslije su mi nudili da i meni kupe jedan album i da mi daju to slicica sto je ostalo, ali mi se cini da mi to ne treba, dosta imam hobija koji trenutno pocivaju u miru.. ne treba mi jos jedan.. a valja mislit i na potomstvo..
mravojebu, jos ne, ali kazem, valja mislit i na to, i jos pride, kako ce junior igrat slicica.. zamisli scenu, tata i sin, dosli da opeljese ekipu, i jos se svadjaju ko je prije popunnio album.. mlogo bi to bilo.. a da ne govorimo sta bi tek komsiluk reko..
neki dan sam procitao clanak kako u srbiji, tacnije u beogradu, postoji velika berza ovih slicica. najvise "trgovaca" je starijih ljudi. nalaze se u tacno odredjeno vrijeme na odredjenom mjestu u centru grada. nesto ko oni nasi ispred vjecne vatre, samo oni ne trguju dionicama:) . oni se cude, kontaju da je sva drzava poludila na svoj nacin. pokusavo sam da nadjem taj clanak pa da ga stavim ovde, al nikako...
Inace, u zadnje vrijeme je zavladala Panini groznica medju svim narastajima. Hajd sto kupljaju djeca i mladi, nego se i ovi stari pravo zarazili. Moram priznati, da je i meni malo falilo da kupim par 'paklica'.
Sad sam se sjetio da sam ja imo album za Meksiko 1986. al' sam bio pravo mali pa gotovo nijednu slicinu nisam nalijepio u njega.
Jel' neko za pola-cijelo!!!
Podsjetili ste me na moje dane skupljana sliba pa odmah izvadih albume..
Poceo sam sa Euro 96' i evo prebrojah da mi je na kraju falilo 23 slicice.. U albumu iz Francuske 98' mi fali nekih 60 sliba (ipak je trebalo skupit 600 njih). Skupljao sam i 2000., ali tada nisam bio pretjerano vrijedan pa mi fali sigurno četvrtina..
Volio bi mozda ponovo skupljat ali nekako mi to ne pristaje u ovim godinama.. valja izac pa se peljat sa djecom
Neki dan sam kupio ali nisu samoljepljive
SP 86 je bio pravo dobar album. Čini mi se da nije bio kao ovi današnji albumi u kojem su predstavljeni samo učesnici SP.