nove metode da se vrate na prozivljene traume, sto lako vodi do bavljenja
iskljucivo samim sobom i do vrlo depresivnog raspolozenja vrlo
karakteristicnog za nase BH drustvo.

ne bih rekla.Fair Life wrote:... danas mnogi ljudi neprestano kopkaju po starim ranama, trazeci uvijek
nove metode da se vrate na prozivljene traume
Zaboravila si nastavak..._sa_ wrote:ne bih rekla.Fair Life wrote:... danas mnogi ljudi neprestano kopkaju po starim ranama, trazeci uvijek
nove metode da se vrate na prozivljene traume
ne kopaju po ranama da bi se vratili traumama vec traze nacin da prevazidju to sto su prosli i sto ih, ocito, jos uvijek boli.
potiskivanje svakako ne bi pomoglo, kad-tad bi sve to isplivalo opet
Fair Life wrote:, sto lako vodi do bavljenja
Apsolutno.Fair Life wrote:... danas mnogi ljudi neprestano kopkaju po starim ranama, trazeci uvijek
Zanimljivo....Uhvatim se , određenim prigodama,kako "ČEPRKAM" PO STARIM RANAMA....Treba mi to...koliko god zna biti mazohistički....Ali, naučio sam puno u takvim i iz takvih momenata....Naučio i još uvijek učim, oslobađam se predrasuda, stereotipa,ne robujem niti jednoj aktuelnoj političkoj strukturi u BiH,pomaže mi da relativitiram određen stvari....Znam pretjerati u tome, no, vrlo depresivno raspoloženje me već godinama nije uhvatilo. Jer, valja nama daljeFair Life wrote:... danas mnogi ljudi neprestano kopkaju po starim ranama, trazeci uvijek
potpisujem. u biti tako je kad se druzis s bilo kim ko nesto producira, ilisulesavic wrote:Nedavno zaključih kako se najviše volim družiti s kompjuterašima (da ih tako nazovem i objedinim u jedno) - samo kod tih ljudi je bespredmetno pričati o prošlosti, sa sjetom se vraćati u stare dane, patiti za DOS-om, Spectrumom, Commodoreom... Jedini ljudi koji samo gledaju naprijed, u budućnost...