SLAYER VS METALLICA
Moderator: _BataZiv_0809
-
ZAGORS
#1 SLAYER VS METALLICA
Kao sto sam naslov kaze dva najpopularnija i najbolja trash metal benda koji su obiljezili historiju trash muzike.Oba benda su postigli velike uspjehe i prikupili mnoge fanove.Zato otvaram ovu vjecnu temu.Koji vam je bend bolji,najbolji njihov album/ pjesma.
Po mom misljenju Slayer je bolji,jer je brutalniji ima jaci zvuk,pjesme su mu predobre a tekstovi bolesni.najbolji album mi je Hell Awaits,a pjesma Necrophiliac,Hell Awaits...
Po mom misljenju Slayer je bolji,jer je brutalniji ima jaci zvuk,pjesme su mu predobre a tekstovi bolesni.najbolji album mi je Hell Awaits,a pjesma Necrophiliac,Hell Awaits...
- 2407
#2 Re: SLAYER VS METALLICA
Jel sljedeca tema Anthrax vs Megadeth 
- duspi
#4 Re: SLAYER VS METALLICA
stvar ukusa 
meni lično više leži metallica iz sljedćeih razloga (odlučio sam nabrojati samo zašto volim metallicu, a ne zašto ne volim slayer, da ne bude da hejtam
):
- prvo i najbitnije, od nje sam počeo
- drugo, razgovjetniji, melodičniji, raznolikiji zvukovi, može se slušati u puno više prigoda nego slayer
- bez obzira na prethodnu stavku, opet dovoljno agresivni da te ponese muzika
- ako se zaželim agresivnosti, thrash metal tu nema šta tražit, in brutal death we trust
najbolji album / pjesmu metallice ne mogu izdvojiti, od slayera je to angel of death
meni lično više leži metallica iz sljedćeih razloga (odlučio sam nabrojati samo zašto volim metallicu, a ne zašto ne volim slayer, da ne bude da hejtam
- prvo i najbitnije, od nje sam počeo
- drugo, razgovjetniji, melodičniji, raznolikiji zvukovi, može se slušati u puno više prigoda nego slayer
- bez obzira na prethodnu stavku, opet dovoljno agresivni da te ponese muzika
- ako se zaželim agresivnosti, thrash metal tu nema šta tražit, in brutal death we trust
najbolji album / pjesmu metallice ne mogu izdvojiti, od slayera je to angel of death
-
frontline
- Russki
#6 Re: SLAYER VS METALLICA
Slayer definitivno.
- So What!
#7 Re: SLAYER VS METALLICA
Slayer da je bolji postigao bi jači odjek kod publike. Metallica je oduvijek bila u vodstvu, čak i prije 'The Black Albuma'. Najbolji albumi ova dva benda su ublizu izdati, 'Master of Puppets' je izdat krajem 1985, 'Reign in Blood' je objavljen potkraj 1986. Po većini stručnjaka, fanova metal muzike, novinara itd... Master of Puppets je bolji, a nije im čak najuspješniji. Volim i ja lično Slayer. ali ne u nekim pretjeranim dozama.
Evo usporedbe radi, Metallica odavno radi samostalne mega koncerte (kao što je onaj od prije 20 dana u Beogradu) dok Slayer zadnji puta kada je boravio na ovim prostorima napravio je zajednički koncert sa Megadethom u zagebačkoj Areni. S tim da je više ljudi došlo do Megadetha. Prije svega Metallica je sinonim za metal i spada u TOP5 bendova tog žanra, a Slayer je daleko od tog statusa. Čak smatram da je Megadeth daleko ispred Slayera i da uživa veći status.
Problem u vezi Slayera za meen je lično taj što njegovi zadrti fanovi oko njega prave kult što to ovaj bend realno nije. Problem je što je za većinu ovih fanova Slayer samo tr00, a da se Metallica prodala. U suštini većina tih uvreda na račun Metallice je potekla iz čiste ljubomore na taj bend. Koliko momci iz Slayera ozbiljno shvataju te svoje zadrte fanove dokazuje i činjenica da Dave Lombardo već ozbiljno sarađuje sa finskom Apocalypticom dok je Kerry King napravio pjesmu sa Sum41, pop punk bendom.
Ako se Metallica prodala, prodao se i Slayer. Uglavnom smatram da je Slayer odličan i jedan vrhunski bend, ali miljama daleko od Metallice i svaki napad fanova Slayera na Metallicu je ustvari lajanje na zvijezde.
OVO
VS.
OVO
Evo usporedbe radi, Metallica odavno radi samostalne mega koncerte (kao što je onaj od prije 20 dana u Beogradu) dok Slayer zadnji puta kada je boravio na ovim prostorima napravio je zajednički koncert sa Megadethom u zagebačkoj Areni. S tim da je više ljudi došlo do Megadetha. Prije svega Metallica je sinonim za metal i spada u TOP5 bendova tog žanra, a Slayer je daleko od tog statusa. Čak smatram da je Megadeth daleko ispred Slayera i da uživa veći status.
Problem u vezi Slayera za meen je lično taj što njegovi zadrti fanovi oko njega prave kult što to ovaj bend realno nije. Problem je što je za većinu ovih fanova Slayer samo tr00, a da se Metallica prodala. U suštini većina tih uvreda na račun Metallice je potekla iz čiste ljubomore na taj bend. Koliko momci iz Slayera ozbiljno shvataju te svoje zadrte fanove dokazuje i činjenica da Dave Lombardo već ozbiljno sarađuje sa finskom Apocalypticom dok je Kerry King napravio pjesmu sa Sum41, pop punk bendom.
Ako se Metallica prodala, prodao se i Slayer. Uglavnom smatram da je Slayer odličan i jedan vrhunski bend, ali miljama daleko od Metallice i svaki napad fanova Slayera na Metallicu je ustvari lajanje na zvijezde.
OVO
VS.
OVO
-
ZAGORS
#8 Re: SLAYER VS METALLICA
cuo sam da slayer dolazi u hrvatsku 2012 nastupa kod mocvare nekakve
- Better Man
#9 Re: SLAYER VS METALLICA
Nije kod nekakve močvare, već u klubu koji se zove Močvara! Inače ja sam za Metallicu, jer ipak su miljama daleko ispred Slayera! Dovoljno je navesti samo jednu stvar Metallice, istrumentalu The Call Of The Cthulhu!
Last edited by Better Man on 28/05/2012 20:24, edited 1 time in total.
- Russki
#10 Re: SLAYER VS METALLICA
Da, posto je Rokaj fest otkazan, dolaze s Mastodonom i Gojirom ja mislim. Na zivce mi idu ta prepucavanja Slayer - Metallica - Megadeth. Nema potrebe za tim. Svi uzivaju status najjacih thrashera. Big 4. To je to.
Slayer > All. Slayer vise volim jer su od pocetka pa do dana danasnjeg drzali taj thrash tempo na nivou. Sva 4 big thrash banda imaju kultne albume. Master of Puppets, Reign in Blood, Endgame, Rust in Peace i tako dalje. Sve su to vrhunski albumi vrhunskih bandova tako da o tom nema price.
Slayer > All. Slayer vise volim jer su od pocetka pa do dana danasnjeg drzali taj thrash tempo na nivou. Sva 4 big thrash banda imaju kultne albume. Master of Puppets, Reign in Blood, Endgame, Rust in Peace i tako dalje. Sve su to vrhunski albumi vrhunskih bandova tako da o tom nema price.
- Better Man
#12 Re: SLAYER VS METALLICA
Slayer, Metallica, Antrax i Megadeth se s pravom smatraju Big Four i svaki su na svoj način genijalni, mada meni lično Metallica je na prvom mjestu! Glede Slayera, meni najbolja njihova pjesma je Seasons In The Abyss!
- Russki
#13 Re: SLAYER VS METALLICA
A slazem se.
Stari moj, cim ti cujes Angel of Death, klasik jedan, zatim, Raining Blood, Seasons in the Abyss, Mandatory Suicide, Altar of Sacrifice, Chemical Warfare, Bloodline..znas odmah sta je rec. To je to buraz.
Stari moj, cim ti cujes Angel of Death, klasik jedan, zatim, Raining Blood, Seasons in the Abyss, Mandatory Suicide, Altar of Sacrifice, Chemical Warfare, Bloodline..znas odmah sta je rec. To je to buraz.
- So What!
#14 Re: SLAYER VS METALLICA
Lično i meni je 'Seasons in the Abyss' genijaln, počev od spota pa ostale stvari kao i kompozicija. Meni lično od Metallice najjača pjesma i ujedno globalno moja najdraža je definitivno 'One'. Od Megadetha definitvno najjači je 'Symphony of Destruction'. Inače mngo volim Megadeth i nisam u toj priči rivalitet između ova dva benda tj. Mustaine i ostali jer svi dobrop znamo da se Mustaine izmirio sa ostalim članovima Metallice, a više puta je (sam) svirao sa njima u skorijem periodu. Čak se pominjalo o ideji nekom muzičkom projektu sa njima. I na kraju Anthrax mi je uvijek bio nekako poseban i veoma drag jer njega nisu uvlačili u tu priču o rivalitetima. Imali su zaseban stil, a najdraži mi je 'Madhouse'.Russki wrote:A slazem se.
Pošto ova tema neće moći da prođe bez Anthraxa i Megadetha, hajde da vidimo kada bi se od BIG 4 napravio jedan bend ko bi tu bio:
Moj prijedlog:
Vokal: Joey Belladona
Gitara: Dave Mustaine
Ritam gitara: Scott Ian
Bas gitara: Robert Trujillo
Bubnjevi: Dave Lombardo
Huuuuuuuuuuuuuu jbt zamisli ovaj sastav.
- Russki
#15 Re: SLAYER VS METALLICA
Dobar, al mi se ne svidja bassistaSo What! wrote:Lično i meni je 'Seasons in the Abyss' genijaln, počev od spota pa ostale stvari kao i kompozicija. Meni lično od Metallice najjača pjesma i ujedno globalno moja najdraža je definitivno 'One'. Od Megadetha definitvno najjači je 'Symphony of Destruction'. Inače mngo volim Megadeth i nisam u toj priči rivalitet između ova dva benda tj. Mustaine i ostali jer svi dobrop znamo da se Mustaine izmirio sa ostalim članovima Metallice, a više puta je (sam) svirao sa njima u skorijem periodu. Čak se pominjalo o ideji nekom muzičkom projektu sa njima. I na kraju Anthrax mi je uvijek bio nekako poseban i veoma drag jer njega nisu uvlačili u tu priču o rivalitetima. Imali su zaseban stil, a najdraži mi je 'Madhouse'.Russki wrote:A slazem se.
Pošto ova tema neće moći da prođe bez Anthraxa i Megadetha, hajde da vidimo kada bi se od BIG 4 napravio jedan bend ko bi tu bio:
Moj prijedlog:
Gitara: Kerry King
Bass Gitara: David Ellefson
-
LSD
#16 Re: SLAYER VS METALLICA
Ma to Big Four je stara ubleha i smijurija od naziva...uzimanje para, izdizanje iznad ostalih i pravljenje mitova na jeftin fol...cuj big four u metalu
pa nije neka sportska liga u pitanju jbt kralj ....ništa lošiji od njih nisu bili Overkill, Nuclear Assault, Sacred Reich,Voivod, Exodus i ostali u to zlatno doba 80-tih.
Ali eto neko se dosjetio da ih prozove Big four, samo niko nije obznanio parametre toga.
Ali eto neko se dosjetio da ih prozove Big four, samo niko nije obznanio parametre toga.
- Russki
#17 Re: SLAYER VS METALLICA
Evo jos malo jakih thrashera: Testament, Kreator, Sodom, Onslaught, Annhilator, Infernal Majesti, Death Angel i mnogi drugi.
-
Bušman
#18 Re: SLAYER VS METALLICA
Vala to vam ko svadjanje sta je bolje - baklava ili tulumba
. Meni iskreno nekad drazi jedni nekad drugi, zavisno od raspolozenja. A nekad opet Behemoth ili Vader.
- Russki
#19 Re: SLAYER VS METALLICA
Ma Vader je prejak. Dobri su Poljaci ba. xD
- So What!
#20 Re: SLAYER VS METALLICA
Zna se zašto su oni BIG4, a ostali nisu. I prije svega BIG4 U thrash metalu, a ne u heavy metalu. Gleda se kvalitet, broja prodanih nosača zvuka, posjećenost za nastupima, globalni odjek i interes medija. Ova 4 benda su sigurno 4 najbolja od te thrash scene. Respect za jedan Exodus, ali Exodus za mjesec dana svira u Sarajevu i održat će jedan klupski koncert pred nekih 800-900 ljudi za kartu koja košta 15 eura, a tako je u prosjeku i na većini turneje dok je Metallica svirala na open air koncertu u Beogradu pred 35 000 ljudi za kartu koja košta 40-50 eura, a na samoj organizaciji koncerta radilo je preko 1000 ljudi. Eto i kako možeš porediti jedan Exodus sa Megadethom, Metallicom, Slayerom i Anthraxom. Jednostavno uvijek postoje nabolji u nečemu i njih se više voli.LSD wrote:Ma to Big Four je stara ubleha i smijurija od naziva...uzimanje para, izdizanje iznad ostalih i pravljenje mitova na jeftin fol...cuj big four u metalupa nije neka sportska liga u pitanju jbt kralj ....ništa lošiji od njih nisu bili Overkill, Nuclear Assault, Sacred Reich,Voivod, Exodus i ostali u to zlatno doba 80-tih.
-
LSD
#21 Re: SLAYER VS METALLICA
Nikad ja nisam slušao i volio bendove zato što su "najbolji" u ovome ili onome (prodaja albuma, posjecenosti, open air festivali, zastupljenost u medijima, koliko je kome došlo ljudi, koliko je koštala karta itd itd).... nikad to , meni licno, nije bio preduslov za vrijednovanje nekog benda, niti gledam bendove kroz tu prizmu...to je meni zadnja stvar u ocjenjivanju kvalitete nekog benda.So What! wrote:Zna se zašto su oni BIG4, a ostali nisu. I prije svega BIG4 U thrash metalu, a ne u heavy metalu. Gleda se kvalitet, broja prodanih nosača zvuka, posjećenost za nastupima, globalni odjek i interes medija. Ova 4 benda su sigurno 4 najbolja od te thrash scene. Respect za jedan Exodus, ali Exodus za mjesec dana svira u Sarajevu i održat će jedan klupski koncert pred nekih 800-900 ljudi za kartu koja košta 15 eura, a tako je u prosjeku i na većini turneje dok je Metallica svirala na open air koncertu u Beogradu pred 35 000 ljudi za kartu koja košta 40-50 eura, a na samoj organizaciji koncerta radilo je preko 1000 ljudi. Eto i kako možeš porediti jedan Exodus sa Megadethom, Metallicom, Slayerom i Anthraxom. Jednostavno uvijek postoje nabolji u nečemu i njih se više voli.LSD wrote:Ma to Big Four je stara ubleha i smijurija od naziva...uzimanje para, izdizanje iznad ostalih i pravljenje mitova na jeftin fol...cuj big four u metalupa nije neka sportska liga u pitanju jbt kralj ....ništa lošiji od njih nisu bili Overkill, Nuclear Assault, Sacred Reich,Voivod, Exodus i ostali u to zlatno doba 80-tih.
A ako cemo gledati po tim nepisanim ligama, onda sam uvijek više volio poslušati te "drugoligaške" bendove - tako nekako dođe.
Uvijek prije Brutal Truth ili Overkill nego npr. Anthrax...uvijek prije Corrosion of Conformity nego npr. Metallica ili Megadeth....Slayer je nekako iznimka, oni su posebna prica.
- almirony
#22 Re: SLAYER VS METALLICA
Bez obzira na svo sranje oko Metallice nakon Black albuma, bez obzira na njihovo jet-set preseravanje i mainstream furku, i meni se sada gade do jaja, ipak im se mora priznati da su imali znatno boljih stvari od ostalih iz Big Four ili ostalih trash metal grupa. To je po meni istina od koje se ne moze pobjeci. Naravno, ukusi si razliciti. Slayer mi je draze poslusati, lud sam bio za Antraxom u 80tim, ali kad se sve zbroji, sadasnja Shitallica, ondasnja Metallica je ipak BILA top end trash metala.
Iako, da ostanem jasan do kraja, niko ne moze Bogovima ni blizu, UP THE IRONS !!!

Iako, da ostanem jasan do kraja, niko ne moze Bogovima ni blizu, UP THE IRONS !!!
-
Heller
#23 Re: SLAYER VS METALLICA
Maideni dž.š.almirony wrote:Bez obzira na svo sranje oko Metallice nakon Black albuma, bez obzira na njihovo jet-set preseravanje i mainstream furku, i meni se sada gade do jaja, ipak im se mora priznati da su imali znatno boljih stvari od ostalih iz Big Four ili ostalih trash metal grupa. To je po meni istina od koje se ne moze pobjeci. Naravno, ukusi si razliciti. Slayer mi je draze poslusati, lud sam bio za Antraxom u 80tim, ali kad se sve zbroji, sadasnja Shitallica, ondasnja Metallica je ipak BILA top end trash metala.
Iako, da ostanem jasan do kraja, niko ne moze Bogovima ni blizu, UP THE IRONS !!!![]()
![]()
![]()
Slayer bolji barem meni, ljudi su sotali dosljedni sebi nisu ukaljali ime Slayer ko Metallica (pogotvo ovaj retardizam nazvan LULU) imaju bolje i žešče pjesme
- Better Man
#24 Re: SLAYER VS METALLICA
Umjesto Mustainea stavio bih Kirka Hametta!Russki wrote:Dobar, al mi se ne svidja bassistaSo What! wrote:Lično i meni je 'Seasons in the Abyss' genijaln, počev od spota pa ostale stvari kao i kompozicija. Meni lično od Metallice najjača pjesma i ujedno globalno moja najdraža je definitivno 'One'. Od Megadetha definitvno najjači je 'Symphony of Destruction'. Inače mngo volim Megadeth i nisam u toj priči rivalitet između ova dva benda tj. Mustaine i ostali jer svi dobrop znamo da se Mustaine izmirio sa ostalim članovima Metallice, a više puta je (sam) svirao sa njima u skorijem periodu. Čak se pominjalo o ideji nekom muzičkom projektu sa njima. I na kraju Anthrax mi je uvijek bio nekako poseban i veoma drag jer njega nisu uvlačili u tu priču o rivalitetima. Imali su zaseban stil, a najdraži mi je 'Madhouse'.Russki wrote:A slazem se.
Moj prijedlog:
Gitara: Kerry King
Bass Gitara: David Ellefson
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#25 Re: SLAYER VS METALLICA
Sto bi Lemmy na sve to rekao