Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post Reply

Pobijediti će?

Dragan Čović
18
23%
Slavo Kukić
60
77%

Total votes: 78

LBVIEW

#201 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:Nije on ''predstavnik Hrvata'' već podpredsjednik RS-a iz ''reda hrvatskog naroda''. Valjda smo to apsolvirali na slučaju Komšić.

A inače bilo je gusto u finišu utrke: Vlajki 6101 glasova, Krndelj iz HSS-a 5565 i Kamenjašević iz HDZ-a 4128.

Srbi u RS-u nisu baš neki eksperti kada je u pitanju izborni injžinjering i umalo da nisu pobacili.
Otud i navodnici, moj doture. :D
Bosnjaci su ti tu,inace,pravi ekperti - opcepoznata cinjenica je da je SDP prije izbora
pokrenuo akciju politickog "prevaspitavanja" Bosnjaka u cilju glasanja za Komsica kako bi se zajebali HDZ i Hrvati.
SDP-ovi aktivisti su organizirali politicke kruzoke po MZ a njihov najveci ideoloski protivnik IZ je "zazmirila na oba oka" te podrzala mrske komunjare u ovoj casnoj raboti tako sto su imami po svim dzematima vazili za Komsica,po principu:"jes' da je cafir al' je nas".
Inace, ovom iz sumske sam replicirao upravo zbog tog sto su tamosnje Hrvate sveli na nivo statisticke greske pa je dovoljno par hiljada glasova kako bi se izabrao "predstavnik Hrvata" a oni non-stop vratine potezu preko "entitetske ograde" i prozivaju druge, sto ces ljudi su uvijek bili najveci pravednici medu narodima.
dulekrele

#202 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by dulekrele »

sa SLAVOM do pobede :D
RahatHurmašica

#203 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by RahatHurmašica »

Hafis wrote:Nije on ''predstavnik Hrvata'' već podpredsjednik RS-a iz ''reda hrvatskog naroda''. Valjda smo to apsolvirali na slučaju Komšić.

A inače bilo je gusto u finišu utrke: Vlajki 6101 glasova, Krndelj iz HSS-a 5565 i Kamenjašević iz HDZ-a 4128.

Srbi u RS-u nisu baš neki eksperti kada je u pitanju izborni injžinjering i umalo da nisu pobacili.
vidim hafisaga od jutros si vedrijeg raspoloženja.

pa što u rs ne tražite entinet? ima li tamo majorizacije? stvarno je drsko da vas vlajki predstavlja, ne znaš šta je gore, ili ono što govori il sama pojava :lol:
cyprus

#204 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by cyprus »

Polete li Bošnjaci, il hajd vako - probosanci glasat za Kukića kao što su za Komšića, žestok će to biti autogol :sad: Ta vrsta kurčenja u ovakvim okolnostima ne može nikako donijeti dobro... Izbor Komšića je donio više belaja nego koristi za državu Bosnu i Hercegovinu (bukvalno je popravio političku poziciju separatističkog i centrifugalnog dijela politike BH Hrvata), izbor Kukića bi imao još teže posljedice...

Ali nešto mislim da do toga neće doći...
Adriatic

#205 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Adriatic »

A u Ljubuškom 250 pukovnika.
Nanu li im majoriziranu !!
I sve to mi plaćamo.
A ne daju da se uđe u prostorije i da se izvrši kontrola.
Ugrozba.
RahatHurmašica

#206 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by RahatHurmašica »

cyprus wrote:Polete li Bošnjaci, il hajd vako - probosanci glasat za Kukića kao što su za Komšića... žestok će to biti autogol :sad: Ta vrsta kurčenja u ovakvim okolnostima ne može nikako donijeti dobro... Izbor Komšića je donio više belaja nego koristi za državu Bosnu i Hercegovinu (bukvalno je popravio političku poziciju separatističkog i centrifugalnog dijela politike BH Hrvata), izbor Kukića bi imao još teže posljedice...

.
nisam siguran da je tako. belaja će svakako biti, sa kukićem ili bez njega.
cyprus

#207 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by cyprus »

RahatHurmašica wrote:
cyprus wrote:Polete li Bošnjaci, il hajd vako - probosanci glasat za Kukića kao što su za Komšića... žestok će to biti autogol :sad: Ta vrsta kurčenja u ovakvim okolnostima ne može nikako donijeti dobro... Izbor Komšića je donio više belaja nego koristi za državu Bosnu i Hercegovinu (bukvalno je popravio političku poziciju separatističkog i centrifugalnog dijela politike BH Hrvata), izbor Kukića bi imao još teže posljedice...

.
nisam siguran da je tako. belaja će svakako biti, sa kukićem ili bez njega.
Bosna = belaj, naravno, vjerovatno će ga uvijek bit... Samo u aktuelnom momentu, sa Kukićem će on biti veći, bez Kukića manji...
Altsa

#208 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Altsa »

cyprus wrote:Polete li Bošnjaci, il hajd vako - probosanci glasat za Kukića kao što su za Komšića, žestok će to biti autogol :sad: Ta vrsta kurčenja u ovakvim okolnostima ne može nikako donijeti dobro... Izbor Komšića je donio više belaja nego koristi za državu Bosnu i Hercegovinu (bukvalno je popravio političku poziciju separatističkog i centrifugalnog dijela politike BH Hrvata), izbor Kukića bi imao još teže posljedice...

nemam ja sta da poletim...nikada u zivotu nisam glasao za sda kandidata na izborima niti cu...jednostavno to nije moja politicka opcija...i kada uzmem glasacki list i vidim kandidate svakako cu glasati za probosanskog kandidata pa da je Sejdic :D ...ne glasam da bi bio protiv hrvata jer glupo je to reci s obzirom da je Slavo hrvat kao i kriminalac covic vec glasam za onog ko je covjek a ne govno i za onoga ko ima pogled na BiH najslicniji meni...do sada je to bio Komsic a u buduce Slavo...izabir covica ili nekog njegovog pulena bi bio katastrofa za BiH jer bi smo dobili dva predstavnika republike sumske u predsjednistvu a to je priznat cete nesto porazavajuce za BiH
cyprus

#209 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by cyprus »

Altsa wrote:
cyprus wrote:Polete li Bošnjaci, il hajd vako - probosanci glasat za Kukića kao što su za Komšića, žestok će to biti autogol :sad: Ta vrsta kurčenja u ovakvim okolnostima ne može nikako donijeti dobro... Izbor Komšića je donio više belaja nego koristi za državu Bosnu i Hercegovinu (bukvalno je popravio političku poziciju separatističkog i centrifugalnog dijela politike BH Hrvata), izbor Kukića bi imao još teže posljedice...

nemam ja sta da poletim...nikada u zivotu nisam glasao za sda kandidata na izborima niti cu...jednostavno to nije moja politicka opcija...i kada uzmem glasacki list i vidim kandidate svakako cu glasati za probosanskog kandidata pa da je Sejdic :D ...ne glasam da bi bio protiv hrvata jer glupo je to reci s obzirom da je Slavo hrvat kao i kriminalac covic vec glasam za onog ko je covjek a ne govno i za onoga ko ima pogled na BiH najslicniji meni...do sada je to bio Komsic a u buduce Slavo...izabir covica ili nekog njegovog pulena bi bio katastrofa za BiH jer bi smo dobili dva predstavnika republike sumske u predsjednistvu a to je priznat cete nesto porazavajuce za BiH
Tvoje pravo naravno... Ja samo kažem da ne koristiš mudro svoje pravo... Biraš probosanskog čovjeka na ceremonijalnu tj. nebitnu poziciju, dok time istovremeno jačaš političku poziciju HDZ-a, koji je hajd da tako kažemo politička snaga čije djelovanje ne ide u prilog opstojnosti Bosne i Hercegovine kao cjelovite i nedjeljive države... Od raspada Jugoslavije, kmečanje je puno jače političko oružje na ovim prostorima nego kurčenje... Ko to ne vidi, jebiga...
Last edited by cyprus on 14/04/2014 10:08, edited 1 time in total.
sinuhe

#210 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by sinuhe »

Probalo se i sa gradjanskom BiH osam godina ali treba se drzati one i srpska i hrvatska i bosnjacka. To je BiH.
LBVIEW

#211 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by LBVIEW »

sinuhe wrote:Probalo se i sa gradjanskom BiH osam godina ali treba se drzati one i srpska i hrvatska i bosnjacka. To je BiH.
Treba se drzati ali na svakom pedlju BiH.
Nego, kako je kod tebe u Banja Luci, ko tu "predstavlja" nesrbe i da li ih uopce neko predstavlja?
sinuhe

#212 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by sinuhe »

U BiH treba razvijati kulturu koncenzusa koja je recimo kako tako postojala u bivsem rezimu, ali ne i u demokratskom sistemu sto je samo po sebi paradoks.
Ne predstavlja mene niko u RS, a nemam pravo birati ni vlastitog bosnjackog clana predsjednistva.
LBVIEW

#213 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by LBVIEW »

sinuhe wrote:U BiH treba razvijati kulturu koncenzusa koja je recimo kako tako postojala u bivsem rezimu, ali ne i u demokratskom sistemu sto je samo po sebi paradoks.
Ne predstavlja mene niko u RS, a nemam pravo birati ni vlastitog bosnjackog clana predsjednistva.
Pa sto onda sugeriras sto trebaju raditi ovi s druge strane entiteske granice? Tvoji sumski sunarodnjaci su sveli nesrbe na nivo statisticke greske a pametuju drugima sto i kako.
A kulturu koncenzusa ne mogu razvijati samo jedni na jednom nivou vlasti, kako se prohtije susjedima i komsijama. Ili ce koncenzusa biti svugdje, od opcinskog do drzavnog nivoa ili ga nece nigdje biti.
RahatHurmašica

#214 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by RahatHurmašica »

mb_sb wrote:
Pa što Bošnjaci ne vrše inžinjering u rs-u, jest vala maune!!! Pođi prvo od sebe!!
Da mogu Hrvati tražiti nešto u rs-u, već bi i Bošnjaci mogi inženjeriju zalaufati!!
hafisaga jes to ti?

pa niej to baš tako, bošnjaci se bore i pokušavaju nešto, dok su hrvati dodiku pustili da tamo radi šta hoće da bi zauzvrat dobili njegovu podršku na razbijanju federacije.
sinuhe

#215 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by sinuhe »

Bosnjaci trose dosta energije i vremena na hrvatskog clana predsjednistva a realno nista Bosnjake ne kosta da priznaju da je osmogodisnja vladavina Komsica greska. Evo meni je goruci politicki problem sto uopste ne mogu glasati za bosnjackog clana predsjednistva. Ko se tim problemom bavi?
Last edited by sinuhe on 14/04/2014 10:35, edited 1 time in total.
Altsa

#216 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Altsa »

cyprus wrote:
Altsa wrote:

Tvoje pravo naravno... Ja samo kažem da ne koristiš mudro svoje pravo... Biraš probosanskog čovjeka na ceremonijalnu tj. nebitnu poziciju, dok time istovremeno jačaš političku poziciju HDZ-a, koji je hajd da tako kažemo politička snaga čije djelovanje ne ide u prilog opstojnosti Bosne i Hercegovine kao cjelovite i nedjeljive države... Od raspada Jugoslavije, kmečanje je puno jače političko oružje na ovim prostorima nego kurčenje... Ko to ne vidi, jebiga...
pa ja sigurno necu glasati za izebegovica ili scepu kako bih ugodio hdz-u :-) ...svasta
Altsa

#217 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Altsa »

sinuhe wrote:U BiH treba razvijati kulturu koncenzusa koja je recimo kako tako postojala u bivsem rezimu, ali ne i u demokratskom sistemu sto je samo po sebi paradoks.
konsenzus samo kada je pitanje nivo BiH a u rs?...da li uopste znaju sta je konsenzus...to je za njih forbiden prica
LBVIEW

#218 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by LBVIEW »

Altsa wrote:
konsenzus samo kada je pitanje nivo BiH a u rs?...da li uopste znaju sta je konsenzus...to je za njih forbiden prica
Tipicna sumska spika, traze konsenzuz i paritet gdje im odgovara, a u svom "dvoristu" primjenjuju druga pravila. :-)
LBVIEW

#219 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by LBVIEW »

Bozo B wrote:
LBVIEW wrote:
Pa sto onda sugeriras sto trebaju raditi ovi s druge strane entiteske granice? Tvoji sumski sunarodnjaci su sveli nesrbe na nivo statisticke greske a pametuju drugima sto i kako.
A kulturu koncenzusa ne mogu razvijati samo jedni na jednom nivou vlasti, kako se prohtije susjedima i komsijama. Ili ce koncenzusa biti svugdje, od opcinskog do drzavnog nivoa ili ga nece nigdje biti.
Na opštinskom nivou konsenzus bi doveo od blokade i nefunkcionalnosti opština,Konsenzus ima smisla na nivou BiH i na nivou Federacije onako kako je propisano Dejtonskim sporazumom za BiH i Vašingtonskim za Federaciju.
Dakle, ima smisla samo tamo gdje vama odgovara,bas kao sto smo i ustvrdili. :D
A ako ima smisla u Federaciji, zasto ne bi imao smisla i u sumskoj, i tu su svi narodi konstitutivni, a ovi sporazumi na koje se pozivas gore ne prave razliku po tom pitanju izmedu entiteta.
sinuhe

#220 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by sinuhe »

Po zakonu Bosnjaci mogu birati hrvatskog clana, po zakonu Bosnjaci iz RS ne mogu birati bosnjackog clana.
Jesu li sve ovce na broju?
Osam godina se Bosnjaci trose na glupostima.
BHCluster

#221 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

cyprus wrote: Bosna = belaj, naravno, vjerovatno će ga uvijek bit... Samo u aktuelnom momentu, sa Kukićem će on biti veći, bez Kukića manji...
U Bosni i Hercegovini se uvijek bilra iumedju dva zla manjeg i vecec, naravno dosada se izabralo manje zlo hajde vise da vidimo sta je to vece od genocida naravno nemoze biti pa da vidimo sta ta "snaga kojoj vjerujem" moze?
BHCluster

#222 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

mb_sb wrote:Bošnjački inženjering samo jača HDZ BiH!!
To znači dupla šteta Hrvatima
Pa kada HDZ toliko jaca sta je problem?
BHCluster

#223 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

Bozo B wrote: Ne možemo konstitutivnosti pridavati značenje koje taj pojam nema.Narodi jesu konstititivni ma šta to značilo ali načini funkcionisanja institucija uređeni su pozitivnim pravom.U Šumskoj predstavnici tri konstitutivna naroda u parlamentu imaju pravo neke vrste suspenzivnog veta (ustavni sud daje konačnu riječ o osnovanosti ili neosnovanosti tog veta a u vezi povrede nacionalnog interesa).Federacija je nastala na drugi način,sporazumom predstavnika Bošnjaka i predstavnika Hrvata.
Znaci uz saglasnost Hrvat i Bosnjaka, sta je onda problem?
BHCluster

#224 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

mb_sb wrote: Pa kad Federacija niže samo uspjehe šta je problem?
Znaci u politici je problem, u onima koje smo do sada birali, one iste koji nemaju nikakvu politiku osim 'torovanja'.
Last edited by BHCluster on 14/04/2014 11:19, edited 1 time in total.
BHCluster

#225 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

Bozo B wrote: I BiH je tor.
Pa nepricamo o Kanadi?
Post Reply