Sve tek počinje vraćanjem lopte u Predsjedništvo.Marilyn wrote:Završeno glasanje![]()
Šta znači ovo? Jerko Lijanović novi kandidat ili će stranke i partije moći Predsjedništvu kandidovati nove?
Sve tek počinje vraćanjem lopte u Predsjedništvo.Marilyn wrote:Završeno glasanje![]()
Šta znači ovo? Jerko Lijanović novi kandidat ili će stranke i partije moći Predsjedništvu kandidovati nove?
Naravno, moze za drzavni nivo.konrad wrote:Jedino ispravno rjesenje bi bilo da se odrze novi izbori !!!
Pare se trose svakako i ova sjednica je danas kostala, dnevnice itd, tako da narod treba da odluci da li ce ponovo da glasa za ljude koji ne znaju da rade svoj posao, a njihov posao je da se oformi vlast.zagazaga wrote:Mislis li da bi se nesto promjenilo, osim sto bi se potrosile pare kojih i tako nema?
Marilyn wrote:Ja mislim da će moći i nove.
Inače, eto nam Krištalice
kakva sad kršćanska manjinaPrpa.ba wrote:Marilyn wrote:Ja mislim da će moći i nove.
Inače, eto nam Krištalice
Koliko sam ja upoznat, jedina opcija za HDZ-ovog Premijera jeste vecina ministara iz reda Platforme. Sto se tice rukovodstva Platforme, od ovoga se nece odstupiti ni pod cijenu konfrontacije sa tzv. Medjunarodnom zajednicom, ciji pojedini krugovi u posljednje vrijeme nisu bas zadovoljni ponasanjem Platforme na terenu.Stoga, za ocekivati je raznorazna previranja unutar SDA i na relaciji SDA-SDP, ciji su pojedini dijelovi vec poceli dobijati podrsku od stranaca za razhebavanje Platforme. Majorizacija je izmakla kontroli, ocekivane "nagradne" privatizacije su otpale, i sada se stranci pokusavaju vaditi, vidjet cemo na sta ce to izaci. Vec je pocelo udovoljavanjem krscanskoj manjini u Kantonu Srednjebosanskom, a uskoro je moguce i vracanje CIK-a u cijelu pricu.
Seksualne aktivnosti izmedju istih polova u BiH nisu popularne.madner wrote:Treci put je da SDP kolektivno popusi MD, prihvati sve uslove koje postavlja i dobije funkcije portira i cistacice u drzavnoj vladi.
DODIK: Ako Sarajevo od Vijeća ministara želi i dalje praviti šegu neka samo nastavi
14.07.2011.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da Predsjedništvo BiH ne bi trebalo više da se bavi nominovanjem kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH dok se ne dobije potrebna poslanička većina u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH
Dodik je naglasio da se mandatar može predlagati kada se stekne propisana većina u parlamentu, ističući da kandidat Slavo Kukić nema potrebnu većinu, a da se to "znalo od samog početka".
"Primarno je da se obezbijedi poštivanje dejtonske strukture, koja podrazumijeva da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri naroda i da moramo da afirmišemo ono što je predstavljanje, a u svakoj demokratskoj strukturi predstavljanje znači legitimitet i 50 plus jedan glas", rekao je Dodik.
Lider SNSD-a naglasio je da u rotacijama, koje je, kako on tvrdi, predvidio Dejton, mjesto predsjedavajućeg sada "pripada legitimnim političkim predstavnicima Hrvata" - u ovom slučaju dva HDZ-a, te dva dodatna ministarska mjesta, dok RS, kao konstruktivnom dijelu BiH pripadaju četiri ministarska mjesta.
"Mi isključivo tražimo mjesto ministra inostranih poslova, a o ostalom se možemo dogovoriti", istakao je Dodik, napominjući da "ako neko želi Vijeće ministara BiH - može ga imati za 72 sata, a ako neko želi da 'pravi šegu', kao što to, kako on kaže, 'rade sarajevski političari, može da
ivannn wrote:kakva sad kršćanska manjina![]()
ja konto da se to dijeli na platformaše i one koji nisu
a ne kršćani i nekršćani
jak i to dugorepiLaus wrote:Jel "jak" ili je jak.Hipatija wrote:Sve zavisi od tog jednog "problema" - jednog čovjeka! A ON jak ko beton!
Ja ocekujem da danas na djelu vidim forumski najavljivanu SDPovu pozadinu i lobisticke sposobnosti.

Odnosno, izbore trebamo ponavljati sve dok Sarajevo ponovo ne izabere one kojima nije mrska Dodikova vizija podjele vlasti.konrad wrote:Jedino ispravno rjesenje bi bilo da se odrze novi izbori !!!
To je tvoje vidjenje, koje je naravno pogresno i cak bih rekao nakaradno, i kao sto sam rekao vec prije samo ping-pong igra prebacivanja odgovornosti na nekog drugog.Skijaš wrote:Odnosno, izbore trebamo ponavljati sve dok Sarajevo ponovo ne izabere one kojima nije mrska Dodikova vizija podjele vlasti.konrad wrote:Jedino ispravno rjesenje bi bilo da se odrze novi izbori !!!
Potpuno se slazem sa ovom konstatacijom. Ko vjeruje u preglasavanje po meni ne zeli dobro nikome u BiH.MuaDib wrote:Pokušaj jednog preglasavanja, završio drugim preglasavanjem, je epilog farse Kukić.
Ma jok, ponavljati dok Banja Luka i Mostar ne izaberu one koji uzivaju u multiterorisanju i carima preglasavanja.Skijaš wrote:Odnosno, izbore trebamo ponavljati sve dok Sarajevo ponovo ne izabere one kojima nije mrska Dodikova vizija podjele vlasti.konrad wrote:Jedino ispravno rjesenje bi bilo da se odrze novi izbori !!!
Prijedlog između dva maksimalistička stava je već na stolu. Platforma ima više poslanika u parlamentu BiH od Osovine SNSD/SDS/HDZ ali su više puta rekli da će se pomiriti sa tim da mandatar bude iz Osovine i sa tim da se utjecaj u Savjetu ministara dijeli pola-pola, odnosno 5:5. Prilično velikodušnoMuaDib wrote:Pokušaj jednog preglasavanja, završio drugim preglasavanjem, je epilog farse Kukić. Platformaši su koristeći kamuflažu dobrog kadra, kakav jeste Prof. Slavo Kukić, se upustili u avanturu koja je njima najviše štete donjela. Ovim je definitivno u BiH nastala pat pozicija, koja će nadam se oba bloka primorati na politički dogovor i kompromis.
Za ovo ti ne trebaju ponovni izbori. Ja bih volio da OHR odmah djeluje u skladu sa tvojim prijedlogom i do daljnjeg obustavi isplate svih primanja poslanika u parlamentu BiH.konrad wrote:To je tvoje vidjenje, koje je naravno pogresno i cak bih rekao nakaradno, i kao sto sam rekao vec prije samo ping-pong igra prebacivanja odgovornosti na nekog drugog.Skijaš wrote:Odnosno, izbore trebamo ponavljati sve dok Sarajevo ponovo ne izabere one kojima nije mrska Dodikova vizija podjele vlasti.konrad wrote:Jedino ispravno rjesenje bi bilo da se odrze novi izbori !!!
Ukratko, nema potrebe od strahovanja koga ce da izabere Sarajevo ili Banjaluka, kada se da rok od mjesec dana, i poslije neuspjeha trenutno razalovanja polozaja, obustavljanje plata politicarima itd, pa dok se neko ne pojavi sposoban da obezbijedi preduslove za normalan zivot naroda. Mene ne interesuje da li je to Dodik, Zlaja, Tihic ili neko peti-deseti, ako radi svoj posao kako treba.
Isto tako i onaj koji zloupotrebljava sistem i na taj nacin sprecava formiranje vlastikonrad wrote: Potpuno se slazem sa ovom konstatacijom. Ko vjeruje u preglasavanje po meni ne zeli dobro nikome u BiH.
NIje to dovoljno, u pitanju su talovi koji se mogu imati samo ako si na funkciji, a sa novim izborima nije niko siguran da ce ponovo doci na isto mjesto. Valjda svi znamo za postojanje korupcije na svim nivoima, a da ne kazemo da bi mozda neki novi ljudi poceli da istrazuju one sto su bili prethodno izabrani... itd itd itdSkijaš wrote:Za ovo ti ne trebaju ponovni izbori. Ja bih volio da OHR odmah djeluje u skladu sa tvojim prijedlogom i do daljnjeg obustavi isplate svih primanja poslanika u parlamentu BiH.
Ako se taktizira/pregovara s primjesama Tihićevih savjeta, onda je teško da će platformaši izaći u plusu iz ovoga. Ni dan danas mi nije jasno zašto se SDP i ostali iz platforme toliko pravdaju ovim drugim (snsd i hdz). Dobili smo izbore, imamo pravo, hoćemo maksimalno, nema kompromisa. I onda čekaj i gledaj ko će popustit, tako se pregovara jbg. E sad, meni je problem Tihić u cijeloj priči, jer je lik totalno netaktičan, nepraktičan i bez stava. On bi nešto sa svima, on je kao sa svima dobar. Jebo ti to, ko može bit dobar sa svima?? On i njemu odani likovi kvare tu sliku (ako je i ima) jakog i zajebanog SDPovskog stava ... ne samo pojavom, nego i povremenom pričom po medijima ...Skijaš wrote:Prijedlog između dva maksimalistička stava je već na stolu. Platforma ima više poslanika u parlamentu BiH od Osovine SNSD/SDS/HDZ ali su više puta rekli da će se pomiriti sa tim da mandatar bude iz Osovine i sa tim da se utjecaj u Savjetu ministara dijeli pola-pola, odnosno 5:5. Prilično velikodušnoMuaDib wrote:Pokušaj jednog preglasavanja, završio drugim preglasavanjem, je epilog farse Kukić. Platformaši su koristeći kamuflažu dobrog kadra, kakav jeste Prof. Slavo Kukić, se upustili u avanturu koja je njima najviše štete donjela. Ovim je definitivno u BiH nastala pat pozicija, koja će nadam se oba bloka primorati na politički dogovor i kompromis.
Svaki dan vlasti je veliki plus. Kod nas nijedni izbori, pa tako ni ovi, nemaju nikakva veze sa promjenama. Stanje je betonirano. Sve se svodi na to ko ce biti blagajnik drzavne/narodne kase.Murisno1 wrote:izaći u plusu iz ovoga
Ma on je najpametniji. Siva eminencija.Murisno1 wrote:E sad, meni je problem Tihić u cijeloj priči, jer je lik totalno netaktičan, nepraktičan i bez stava. On bi nešto sa svima, on je kao sa svima dobar.
Pa Tihi!Murisno1 wrote:Jebo ti to, ko može bit dobar sa svima??
Kod nas je situacija nakaradna sa svih strana. Imajući to u vidu, moraš radit vrlo vrlo čudne stvari da bi nešto napravio. Ja nisam fan SDPa, pogotovo ne Lagumdžije, ali na njihovoj sam strani kad je u pitanju ova politika na državnom nivou, samo im zamjerim što nisu još više agresivni. Mislim, krenuli su u očiti obračun sa svima koji državu otvoreno preziru, i to ne zbog SDP-a, eh onda, brate mili, udri svim i svačim jer će te dušman zapamtit svakako. Ako će te već zapamtit, udari ga dobro. Ima se kapaciteta i podrške, samo još malo muda fali.vivaldi wrote:Svaki dan vlasti je veliki plus. Kod nas nijedni izbori, pa tako ni ovi, nemaju nikakva veze sa promjenama. Stanje je betonirano. Sve se svodi na to ko ce biti blagajnik drzavne/narodne kase.Murisno1 wrote:izaći u plusu iz ovoga
Ma on je najpametniji. Siva eminencija.Murisno1 wrote:E sad, meni je problem Tihić u cijeloj priči, jer je lik totalno netaktičan, nepraktičan i bez stava. On bi nešto sa svima, on je kao sa svima dobar.
Pa Tihi!Murisno1 wrote:Jebo ti to, ko može bit dobar sa svima??
Ja bih im savjetovao da povecaju penzije 5 puta, plate 8 puta, ukinu nezaposlenost, na silu nas uguraju u EU..Murisno1 wrote:Ja bih im savjetovao
Ma kakva EU, to će nadoć kad nadođe. Bitno je samo zakuhat (pozitivno) ostalo samo krene. Daj pokreni te je!ene gradnje, digni ljude na noge, poćeraj tu administraciju da radi svoj poso, olakšaj poduzetnicima biznis, ulaži u sport i kulturu, oponašaj (makar) moderne načine pristupanja ovcama, tjeraj ljude u kina, na utakmice, neg troše pare i nek uživaju, zadužuj se ko budala, al i radi i gradi ko budala, ujedinjuj raju sa svih strana i pričaj ljudima o tome svaki dan, hvali se. A na drugom frontu, udri dušmane al udri kako treba, ne udaraj ko zdapi jbg! Ma ovo je konkretno da ne može konkretnije. Ovakvom konceptu na putu može stojati samo prosječan bosanac koji ne zna ni gdje je pošo ni šta hoće od sebe i od drugih! Al i to se da zajebat!vivaldi wrote:Ja bih im savjetovao da povecaju penzije 5 puta, plate 8 puta, ukinu nezaposlenost, na silu nas uguraju u EU..Murisno1 wrote:Ja bih im savjetovao
Jbg., dobro pises nas jezik pa sigurno nisi stranac, mada ovo sto pises djeluje bas kao da nisi odavde.
vivaldi wrote:Ja bih im savjetovao da povecaju penzije 5 puta, plate 8 puta, ukinu nezaposlenost, na silu nas uguraju u EU..Murisno1 wrote:Ja bih im savjetovao
Jbg., dobro pises nas jezik pa sigurno nisi stranac, mada ovo sto pises djeluje bas kao da nisi odavde.