Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Tko bi trebao biti predjedavajući Vijeća ministara BiH

Slavo Kukić
116
64%
Mladen Ivanković Lijanović
8
4%
Borjana Krišto
22
12%
Nitko od navedenih
36
20%

Total votes: 182

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#676 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by PipiDugaDevetka »

Marilyn wrote:Završeno glasanje :(
Sve tek počinje vraćanjem lopte u Predsjedništvo.
Šta znači ovo? Jerko Lijanović novi kandidat ili će stranke i partije moći Predsjedništvu kandidovati nove?
Marilyn

#677 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Marilyn »

Ja mislim da će moći i nove.

Inače, eto nam Krištalice :roll:
madner

#678 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by madner »

konrad wrote:Jedino ispravno rjesenje bi bilo da se odrze novi izbori !!!
Naravno, moze za drzavni nivo.
konrad

#679 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by konrad »

zagazaga wrote:Mislis li da bi se nesto promjenilo, osim sto bi se potrosile pare kojih i tako nema?
Pare se trose svakako i ova sjednica je danas kostala, dnevnice itd, tako da narod treba da odluci da li ce ponovo da glasa za ljude koji ne znaju da rade svoj posao, a njihov posao je da se oformi vlast.
Jednom sam vec rekao sa novim izborima bi ovi vec izabrani rizikovali svoje pozicije, talove itd.
Ne vjerujem da bi se to sve rjesilo sa jos samo jednim izborima, ali kada bi se usvojio zakon da stranke pobjednice imaju mjesec dana da formiraju vladu, sigurno bi se to radilo mnogo ozbiljnije.
Ocigledno je da njima to nije mnogo vazno, sad ce malo ping-ponga ko je kriv, jedni druge optuzivati, jedno mjesec dana i onda, ko zna...
Prpa.ba

#680 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Prpa.ba »

Marilyn wrote:Ja mislim da će moći i nove.

Koliko sam ja upoznat, jedina opcija za HDZ-ovog Premijera jeste vecina ministara iz reda Platforme. Sto se tice rukovodstva Platforme, od ovoga se nece odstupiti ni pod cijenu konfrontacije sa tzv. Medjunarodnom zajednicom, ciji pojedini krugovi u posljednje vrijeme nisu bas zadovoljni ponasanjem Platforme na terenu. :D Stoga, za ocekivati je raznorazna previranja unutar SDA i na relaciji SDA-SDP, ciji su pojedini dijelovi vec poceli dobijati podrsku od stranaca za razhebavanje Platforme. Majorizacija je izmakla kontroli, ocekivane "nagradne" privatizacije su otpale, i sada se stranci pokusavaju vaditi, vidjet cemo na sta ce to izaci. Vec je pocelo udovoljavanjem krscanskoj manjini u Kantonu Srednjebosanskom, a uskoro je moguce i vracanje CIK-a u cijelu pricu. :wink:
Control panel

#681 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Control panel »

ali nas ovi nacionalisti handre.
ivannn

#682 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by ivannn »

Prpa.ba wrote:
Marilyn wrote:Ja mislim da će moći i nove.

Koliko sam ja upoznat, jedina opcija za HDZ-ovog Premijera jeste vecina ministara iz reda Platforme. Sto se tice rukovodstva Platforme, od ovoga se nece odstupiti ni pod cijenu konfrontacije sa tzv. Medjunarodnom zajednicom, ciji pojedini krugovi u posljednje vrijeme nisu bas zadovoljni ponasanjem Platforme na terenu. :D Stoga, za ocekivati je raznorazna previranja unutar SDA i na relaciji SDA-SDP, ciji su pojedini dijelovi vec poceli dobijati podrsku od stranaca za razhebavanje Platforme. Majorizacija je izmakla kontroli, ocekivane "nagradne" privatizacije su otpale, i sada se stranci pokusavaju vaditi, vidjet cemo na sta ce to izaci. Vec je pocelo udovoljavanjem krscanskoj manjini u Kantonu Srednjebosanskom, a uskoro je moguce i vracanje CIK-a u cijelu pricu. :wink:
kakva sad kršćanska manjina :-)

ja konto da se to dijeli na platformaše i one koji nisu
a ne kršćani i nekršćani
Laus

#683 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Laus »

Toliko o toj pozadini SDPa i lobistickim sposobnostima... Otvorise se blef karte.

madner wrote:Treci put je da SDP kolektivno popusi MD, prihvati sve uslove koje postavlja i dobije funkcije portira i cistacice u drzavnoj vladi.
Seksualne aktivnosti izmedju istih polova u BiH nisu popularne. :lol: Ovo ce biti sasvim dovoljno.
DODIK: Ako Sarajevo od Vijeća ministara želi i dalje praviti šegu neka samo nastavi
14.07.2011.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da Predsjedništvo BiH ne bi trebalo više da se bavi nominovanjem kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH dok se ne dobije potrebna poslanička većina u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH

Dodik je naglasio da se mandatar može predlagati kada se stekne propisana većina u parlamentu, ističući da kandidat Slavo Kukić nema potrebnu većinu, a da se to "znalo od samog početka".

"Primarno je da se obezbijedi poštivanje dejtonske strukture, koja podrazumijeva da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri naroda i da moramo da afirmišemo ono što je predstavljanje, a u svakoj demokratskoj strukturi predstavljanje znači legitimitet i 50 plus jedan glas", rekao je Dodik.

Lider SNSD-a naglasio je da u rotacijama, koje je, kako on tvrdi, predvidio Dejton, mjesto predsjedavajućeg sada "pripada legitimnim političkim predstavnicima Hrvata" - u ovom slučaju dva HDZ-a, te dva dodatna ministarska mjesta, dok RS, kao konstruktivnom dijelu BiH pripadaju četiri ministarska mjesta.

"Mi isključivo tražimo mjesto ministra inostranih poslova, a o ostalom se možemo dogovoriti", istakao je Dodik, napominjući da "ako neko želi Vijeće ministara BiH - može ga imati za 72 sata, a ako neko želi da 'pravi šegu', kao što to, kako on kaže, 'rade sarajevski političari, može da
Prpa.ba

#684 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Prpa.ba »

ivannn wrote:kakva sad kršćanska manjina :-)

ja konto da se to dijeli na platformaše i one koji nisu
a ne kršćani i nekršćani

Pardon, pogresno se izrazih u zurbi :D . Trebalo je stajati "udovoljavati opozicionim strankama rimokatolicke manjine". Inace, vjersku terminologiju koristim da bih bio jasniji vecini nasih bosanskih pravoslavaca i bosanskih rimokatolika. Naime, doticni imaju tendenciju da, izmedju ostalog, Bosnjake zovu "muslimanima", pa sada, sto bih ja prkosio demokratskoj vecini pripadnika tih vjerskih grupacija i zvao ih "hrvatima" i "srvima" kad im etnicko nazivlje ne pase. :-D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#685 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Toto »

Laus wrote:
Hipatija wrote:Sve zavisi od tog jednog "problema" - jednog čovjeka! A ON jak ko beton!
Jel "jak" ili je jak.
Ja ocekujem da danas na djelu vidim forumski najavljivanu SDPovu pozadinu i lobisticke sposobnosti.
jak i to dugorepi

Image
Skijaš

#686 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Skijaš »

Odnosno, izbore trebamo ponavljati sve dok Sarajevo ponovo ne izabere one kojima nije mrska Dodikova vizija podjele vlasti.
MuaDib

#687 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by MuaDib »

Pokušaj jednog preglasavanja, završio drugim preglasavanjem, je epilog farse Kukić. Platformaši su koristeći kamuflažu dobrog kadra, kakav jeste Prof. Slavo Kukić, se upustili u avanturu koja je njima najviše štete donjela. Ovim je definitivno u BiH nastala pat pozicija, koja će nadam se oba bloka primorati na politički dogovor i kompromis. 8)
konrad

#688 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by konrad »

Skijaš wrote:
Odnosno, izbore trebamo ponavljati sve dok Sarajevo ponovo ne izabere one kojima nije mrska Dodikova vizija podjele vlasti.
To je tvoje vidjenje, koje je naravno pogresno i cak bih rekao nakaradno, i kao sto sam rekao vec prije samo ping-pong igra prebacivanja odgovornosti na nekog drugog.
Ukratko, nema potrebe od strahovanja koga ce da izabere Sarajevo ili Banjaluka, kada se da rok od mjesec dana, i poslije neuspjeha trenutno razalovanja polozaja, obustavljanje plata politicarima itd, pa dok se neko ne pojavi sposoban da obezbijedi preduslove za normalan zivot naroda. Mene ne interesuje da li je to Dodik, Zlaja, Tihic ili neko peti-deseti, ako radi svoj posao kako treba.
MuaDib wrote:Pokušaj jednog preglasavanja, završio drugim preglasavanjem, je epilog farse Kukić.
Potpuno se slazem sa ovom konstatacijom. Ko vjeruje u preglasavanje po meni ne zeli dobro nikome u BiH.
Laus

#689 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Laus »

Skijaš wrote:
Ma jok, ponavljati dok Banja Luka i Mostar ne izaberu one koji uzivaju u multiterorisanju i carima preglasavanja. :D
Skijaš

#690 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Skijaš »

MuaDib wrote:Pokušaj jednog preglasavanja, završio drugim preglasavanjem, je epilog farse Kukić. Platformaši su koristeći kamuflažu dobrog kadra, kakav jeste Prof. Slavo Kukić, se upustili u avanturu koja je njima najviše štete donjela. Ovim je definitivno u BiH nastala pat pozicija, koja će nadam se oba bloka primorati na politički dogovor i kompromis. 8)
Prijedlog između dva maksimalistička stava je već na stolu. Platforma ima više poslanika u parlamentu BiH od Osovine SNSD/SDS/HDZ ali su više puta rekli da će se pomiriti sa tim da mandatar bude iz Osovine i sa tim da se utjecaj u Savjetu ministara dijeli pola-pola, odnosno 5:5. Prilično velikodušno :-D
Skijaš

#691 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Skijaš »

konrad wrote:
Skijaš wrote:
To je tvoje vidjenje, koje je naravno pogresno i cak bih rekao nakaradno, i kao sto sam rekao vec prije samo ping-pong igra prebacivanja odgovornosti na nekog drugog.
Ukratko, nema potrebe od strahovanja koga ce da izabere Sarajevo ili Banjaluka, kada se da rok od mjesec dana, i poslije neuspjeha trenutno razalovanja polozaja, obustavljanje plata politicarima itd, pa dok se neko ne pojavi sposoban da obezbijedi preduslove za normalan zivot naroda. Mene ne interesuje da li je to Dodik, Zlaja, Tihic ili neko peti-deseti, ako radi svoj posao kako treba.
Za ovo ti ne trebaju ponovni izbori. Ja bih volio da OHR odmah djeluje u skladu sa tvojim prijedlogom i do daljnjeg obustavi isplate svih primanja poslanika u parlamentu BiH.
Komrad

#692 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Komrad »

Ovdje je u pitanju cista opstrukcija i zloupotreba sistema od dva covjeka Dodika i Covica koji relativnom pobjedniku izbora odnosno koaliciji koja ima najveci broj poslanika u parlamentu onemogucavaju da dobije ono sto ih sljeduje a to je mjesto predsjedavajuceg vijeca ministara i vodeca uloga u novoj vlasti.

Izgleda da su u ovoj zemlji svi legitimni osim onoga ko ima najvise glasova
Komrad

#693 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Komrad »

konrad wrote: Potpuno se slazem sa ovom konstatacijom. Ko vjeruje u preglasavanje po meni ne zeli dobro nikome u BiH.
Isto tako i onaj koji zloupotrebljava sistem i na taj nacin sprecava formiranje vlasti
konrad

#694 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by konrad »

Skijaš wrote:Za ovo ti ne trebaju ponovni izbori. Ja bih volio da OHR odmah djeluje u skladu sa tvojim prijedlogom i do daljnjeg obustavi isplate svih primanja poslanika u parlamentu BiH.
NIje to dovoljno, u pitanju su talovi koji se mogu imati samo ako si na funkciji, a sa novim izborima nije niko siguran da ce ponovo doci na isto mjesto. Valjda svi znamo za postojanje korupcije na svim nivoima, a da ne kazemo da bi mozda neki novi ljudi poceli da istrazuju one sto su bili prethodno izabrani... itd itd itd
Murisno1

#695 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Murisno1 »

Skijaš wrote:
MuaDib wrote:Pokušaj jednog preglasavanja, završio drugim preglasavanjem, je epilog farse Kukić. Platformaši su koristeći kamuflažu dobrog kadra, kakav jeste Prof. Slavo Kukić, se upustili u avanturu koja je njima najviše štete donjela. Ovim je definitivno u BiH nastala pat pozicija, koja će nadam se oba bloka primorati na politički dogovor i kompromis. 8)
Prijedlog između dva maksimalistička stava je već na stolu. Platforma ima više poslanika u parlamentu BiH od Osovine SNSD/SDS/HDZ ali su više puta rekli da će se pomiriti sa tim da mandatar bude iz Osovine i sa tim da se utjecaj u Savjetu ministara dijeli pola-pola, odnosno 5:5. Prilično velikodušno :-D
Ako se taktizira/pregovara s primjesama Tihićevih savjeta, onda je teško da će platformaši izaći u plusu iz ovoga. Ni dan danas mi nije jasno zašto se SDP i ostali iz platforme toliko pravdaju ovim drugim (snsd i hdz). Dobili smo izbore, imamo pravo, hoćemo maksimalno, nema kompromisa. I onda čekaj i gledaj ko će popustit, tako se pregovara jbg. E sad, meni je problem Tihić u cijeloj priči, jer je lik totalno netaktičan, nepraktičan i bez stava. On bi nešto sa svima, on je kao sa svima dobar. Jebo ti to, ko može bit dobar sa svima?? On i njemu odani likovi kvare tu sliku (ako je i ima) jakog i zajebanog SDPovskog stava ... ne samo pojavom, nego i povremenom pričom po medijima ...
vivaldi

#696 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by vivaldi »

Murisno1 wrote:izaći u plusu iz ovoga
Svaki dan vlasti je veliki plus. Kod nas nijedni izbori, pa tako ni ovi, nemaju nikakva veze sa promjenama. Stanje je betonirano. Sve se svodi na to ko ce biti blagajnik drzavne/narodne kase.
Murisno1 wrote:E sad, meni je problem Tihić u cijeloj priči, jer je lik totalno netaktičan, nepraktičan i bez stava. On bi nešto sa svima, on je kao sa svima dobar.
Ma on je najpametniji. Siva eminencija.
Murisno1 wrote:Jebo ti to, ko može bit dobar sa svima??
Pa Tihi!
Murisno1

#697 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Murisno1 »

vivaldi wrote:
Murisno1 wrote:izaći u plusu iz ovoga
Svaki dan vlasti je veliki plus. Kod nas nijedni izbori, pa tako ni ovi, nemaju nikakva veze sa promjenama. Stanje je betonirano. Sve se svodi na to ko ce biti blagajnik drzavne/narodne kase.
Murisno1 wrote:E sad, meni je problem Tihić u cijeloj priči, jer je lik totalno netaktičan, nepraktičan i bez stava. On bi nešto sa svima, on je kao sa svima dobar.
Ma on je najpametniji. Siva eminencija.
Murisno1 wrote:Jebo ti to, ko može bit dobar sa svima??
Pa Tihi!
Kod nas je situacija nakaradna sa svih strana. Imajući to u vidu, moraš radit vrlo vrlo čudne stvari da bi nešto napravio. Ja nisam fan SDPa, pogotovo ne Lagumdžije, ali na njihovoj sam strani kad je u pitanju ova politika na državnom nivou, samo im zamjerim što nisu još više agresivni. Mislim, krenuli su u očiti obračun sa svima koji državu otvoreno preziru, i to ne zbog SDP-a, eh onda, brate mili, udri svim i svačim jer će te dušman zapamtit svakako. Ako će te već zapamtit, udari ga dobro. Ima se kapaciteta i podrške, samo još malo muda fali.

Ja bih im savjetovao da ovo što rade pojačaju sa 30 na 50, da još više podjebavaju, da udaraju do zadnje. Oni su se zaletjeli sa autom na ove druge koji istom brzinom idu prema njima. De der da vidimo ko će prvi skrenut. Ko prvi skrene, pi?da je!

Tihić je šupak čovjek i ja sam totalno odusto od pokušavanja shvatanja tog lika.

Onaj ko želi nešto promjeniti u ovoj državi mora prvo na lafinu da dobije izbore, zatim da uradi ono što gotovo 80% biračkog tijela ne želi - da skreše administraciju, pa da ih što prije transportuje u privatni sektor, a to da bi uradili, neka se više pobrinu za privatni sektor i poduzetništvo, i neka rad u državnoj administraciji učine paklom na kugli zemaljskoj, da niko ne poželi da radi tu!

To sve odraditi brzinski, izvršit nekoliko ovakvih i sličnih šok operacija i onda se molit Bogu da se dobiju sledeći izbori. RS tjerat u rupu dok se totalno ne sjebe i onda krenut u formiranje neke normalne zajednice u kojoj se mora znati gazda, a gazda ne mora biti politička partija ili frajer neki, to mora biti politički koncept! Itd :mrgreen:
vivaldi

#698 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by vivaldi »

Murisno1 wrote:Ja bih im savjetovao
Ja bih im savjetovao da povecaju penzije 5 puta, plate 8 puta, ukinu nezaposlenost, na silu nas uguraju u EU..

Jbg., dobro pises nas jezik pa sigurno nisi stranac, mada ovo sto pises djeluje bas kao da nisi odavde.
Murisno1

#699 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Murisno1 »

vivaldi wrote:
Ja bih im savjetovao da povecaju penzije 5 puta, plate 8 puta, ukinu nezaposlenost, na silu nas uguraju u EU..

Jbg., dobro pises nas jezik pa sigurno nisi stranac, mada ovo sto pises djeluje bas kao da nisi odavde.
Ma kakva EU, to će nadoć kad nadođe. Bitno je samo zakuhat (pozitivno) ostalo samo krene. Daj pokreni te je!ene gradnje, digni ljude na noge, poćeraj tu administraciju da radi svoj poso, olakšaj poduzetnicima biznis, ulaži u sport i kulturu, oponašaj (makar) moderne načine pristupanja ovcama, tjeraj ljude u kina, na utakmice, neg troše pare i nek uživaju, zadužuj se ko budala, al i radi i gradi ko budala, ujedinjuj raju sa svih strana i pričaj ljudima o tome svaki dan, hvali se. A na drugom frontu, udri dušmane al udri kako treba, ne udaraj ko zdapi jbg! Ma ovo je konkretno da ne može konkretnije. Ovakvom konceptu na putu može stojati samo prosječan bosanac koji ne zna ni gdje je pošo ni šta hoće od sebe i od drugih! Al i to se da zajebat!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#700 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Chmoljo »

vivaldi wrote:

:mrgreen:

i ja bih... al nemaaa... :oops:
Post Reply