Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post Reply

Tko bi trebao biti predjedavajući Vijeća ministara BiH

Slavo Kukić
116
64%
Mladen Ivanković Lijanović
8
4%
Borjana Krišto
22
12%
Nitko od navedenih
36
20%

Total votes: 182

casobuke

#226 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by casobuke »

plain vanilla wrote:
Pa sad ti rece da podrzavas Dodika i HDZ-ove

Naravno, bolje se uzdrzati od izbora, a pljuvati po tudjem izbora i krivite druge za lose stanje.

Svaki put me prosto fasciniraš svojom inteligencijom. Ne, ja podržavam neizglasavanje Kukuća, što svakako ne znači da će Krišto biti premijerka. Na kraju će sve ipak zavisiti od stranačkog dogovora jer u ovoj državi postoji nešto što se zove entitetsko glasanje.

I zaista je smiješno čitajući komentare ovdje vidjeti kako neki naivno nasjedaju na jeftini politički populizam.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#227 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by plain vanilla »

Nema sanse da bismo se ovdje mi slozili da ima 5 ljudi kojima bi svako dao glas i koji su dobri
plain vanilla

#228 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by plain vanilla »

casobuke wrote:
plain vanilla wrote:

Naravno, bolje se uzdrzati od izbora, a pljuvati po tudjem izbora i krivite druge za lose stanje.

Svaki put me prosto fasciniraš svojom inteligencijom. Ne, ja podržavam neizglasavanje Kukuća, što svakako ne znači da će Krišto biti premijerka. Na kraju će sve ipak zavisiti od stranačkog dogovora jer u ovoj državi postoji nešto što se zove entitetsko glasanje.

I zaista je smiješno čitajući komentare ovdje vidjeti kako neki naivno nasjedaju na jeftini politički populizam.
Lijepo si rekao da podrzavas Dodika i HDZ u ovom slucaju, a njihov kandidat je Kristo..a onda kazes, eto ne podrzavas ni Kristo..pa se onda bavis mojom inteligencijom

Ubuduce, malo razmisli sta pises prije nego posaljes :wink:
casobuke

#229 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by casobuke »

plain vanilla wrote:Nema sanse da bismo se ovdje mi slozili da ima 5 ljudi kojima bi svako dao glas i koji su dobri
Da bi nekao za tebe rekao da si dobar morao bi se prvo dokazati u svojoj struci. Mimo palamuđenja (a ni ono nije bilo čemu) kroz mnogobrojne parlamente u državi, ja ne vidim da od najbrojanih iko ima konkretne rezultate. Ti me demantzuj.

Ime i prezime:Damir Hadžić
Prvo zaposlenje: Mjesto načelnika općine Novi Grad :lol:
casobuke

#230 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by casobuke »

plain vanilla wrote:
casobuke wrote:
plain vanilla wrote:

Lijepo si rekao da podrzavas Dodika i HDZ u ovom slucaju, a njihov kandidat je Kristo..a onda kazes, eto ne podrzavas ni Kristo..pa se onda bavis mojom inteligencijom

Ubuduce, malo razmisli sta pises prije nego posaljes :wink:

Podržavam u neizglasavanju Kukića, a ne u biranju Krišto. Je li treba crtati?
plain vanilla

#231 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by plain vanilla »

casobuke wrote:
plain vanilla wrote:Nema sanse da bismo se ovdje mi slozili da ima 5 ljudi kojima bi svako dao glas i koji su dobri
Da bi nekao za tebe rekao da si dobar morao bi se prvo dokazati u svojoj struci. Mimo palamuđenja (a ni ono nije bilo čemu) kroz mnogobrojne parlamente u državi, ja ne vidim da od najbrojanih iko ima konkretne rezultate. Ti me demantzuj.

Nemam ja tebe sta demantovati, ja sad tebi rekoh..nema sanse da bismo se svi slozili za 5 ljudi da su dobri

A vjerujem da ima mnogo nacelnika losijih od Damira, mada su pri kraju radnog staza..nije ti dobar primjer nikako
Mislim da je Damiru prvo zaposlenje bilo na ratistu
madner

#232 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by madner »

Zar za kvalitet politicara nije bitnije kakav je on politicar, a ne kakav je masinac, ekonom ili srednjoskolac?

Doticni lezerno pobjedjuje u svojoj opcini i ostvaruje znatno bolje rezultate od svoje stranke. Zar to nije znak da radi svoj posao kako treba?
Laus

#233 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Laus »

madner wrote:Donekle tacno ali zato i SNSD mora popustiti.
Pitanje je ko ce prvi morati popustiti. Kod vas je opozicija jača. Npr. http://www.vijesti.ba/komentari/44082-L ... NKROT.html Kod nas niko ne proziva SNSD za neformiranje državne vlasti. Niti će prozivati jer tako se ne mogu dobiti politički poeni. Znaš da mi ne volimo BiH i tako to. ;-)

I još, Dodik uvijek može reći da je kriza u RS zbog postojanja BiH i da bi nam bilo bolje da smo odvojeni, moramo se patiti zbog stranaca i sl. a kod vas to ni jedna stranka ne može reci. Drugačiji su uslovi i želje glasača.
Last edited by Laus on 17/06/2011 15:08, edited 2 times in total.
casobuke

#234 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by casobuke »

madner wrote:Zar za kvalitet politicara nije bitnije kakav je on politicar, a ne kakav je masinac, ekonom ili srednjoskolac?

Doticni lezerno pobjedjuje u svojoj opcini i ostvaruje znatno bolje rezultate od svoje stranke. Zar to nije znak da radi svoj posao kako treba?

Ako neko vodi poziciju u kojoj se traže menadžerske i stručne sposobnosti, dakle recimo ministarstvo, mislim da je tu ipak važnije kakav je ekspert u svojoj struci od njegove partijske podobnosti.

Tačno, ali zar nije malo riskantno i potcjenjivajuće za građane kada im kao kandidata nudiš nekog bez dana radnog iskustva sa friško završenim fakultetom. Na osnovu čega možeš predvidjeti da će dobro raditi posao? A Hadžić je zaista uradio odličan posao, sasvim je solidno sebe zbrinuo.
Last edited by casobuke on 17/06/2011 15:21, edited 1 time in total.
madner

#235 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by madner »

Laus wrote:
madner wrote:Donekle tacno ali zato i SNSD mora popustiti.
Pitanje je ko ce prvi morati popustiti. Kod vas je opozicija jača. Npr. http://www.vijesti.ba/komentari/44082-L ... NKROT.html Kod nas niko ne proziva SNSD za neformiranje državne vlasti. Niti će prozivati jer tako se ne mogu dobiti politički poeni. Znaš da mi ne volimo BiH i tako to. ;-)

I još, Dodik uvijek može reći da je kriza u RS zbog postojanja BiH i da bi nam bilo bolje da smo odvojeni, moramo se patiti zbog stranaca i sl. a kod vas to ni jedna stranka ne može reci. Drugačiji su uslovi i želje glasača.
To ljepi Hare malo kmeci sto ne moze vise preko EP financirat stranku.
A to i jeste poenta cijele vjezbe. Ponasate se kao da vama ne treba, pa postavljate uslove. Sada ce vam biti jasno zasto vam treba i koliko vam treba. Volili ili ne volili. Pa ce onda biti malo drugacije pozicije za pregovore.

Tacno, ali situacija u FBiH je jednostavno puno bolja.
madner

#236 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by madner »

casobuke wrote:
madner wrote:Zar za kvalitet politicara nije bitnije kakav je on politicar, a ne kakav je masinac, ekonom ili srednjoskolac?

Ako neko vodi poziciju u kojoj se traže menadžerske i stručne sposobnosti, dakle recimo ministarstvo, mislim da je tu ipak važnije kakav stručnjak u svojoj struci od njegove partijske podobnosti.

Tačno, ali zar nije malo riskantno i potcjenjivajuće za građane kada im kao kandidata nudiš nekog bez dana radnog iskustva sa friško završenim fakultetom. Na osnovu čega možeš predvidjeti da će dobro raditi posao? A Hadžić je zaista uradio odličan posao, sasvim je solidno sebe zbrinuo.
Mislis, Brankovic je bio odlican inzinjer ali se nije nesto proslavio kao menadzer. To je suplja, nema fakulteta za taj nivo.

Riskantno za koga? Ako taj covjek ima ugled u opcini i prodje na izborima onda je sasvim logican izbor. Zato postoje redovni izbori, da se gradjani izjasne o radu.
casobuke

#237 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by casobuke »

madner wrote:
casobuke wrote:

Ako neko vodi poziciju u kojoj se traže menadžerske i stručne sposobnosti, dakle recimo ministarstvo, mislim da je tu ipak važnije kakav stručnjak u svojoj struci od njegove partijske podobnosti.

Mislis, Brankovic je bio odlican inzinjer ali se nije nesto proslavio kao menadzer. To je suplja, nema fakulteta za taj nivo.

Riskantno za koga? Ako taj covjek ima ugled u opcini i prodje na izborima onda je sasvim logican izbor. Zato postoje redovni izbori, da se gradjani izjasne o radu.
Iz prve ruke ti mogu reći da nije bio ni neki inžinjer, ali stranačke veze su učinile svoje, pa između ostalog i to da javnosti bude predstavljen kao izuzetan stručnjak. Ili ti misliš da je bolje da pravnici vode ministarstva zdravlja, iako o zdravstvu ne znaju ništa, psiholozi da budu ministri odbrane, politolozi ministri ekonomije, i sl.

Hadžić je imao takav ugled da sa svojih 23, 24 godine koliko je imao tad doslovno nije bio u stanju sastaviti smislene rečenice, ali je svoje retoričke sposobnosti u međuvremenu jako popravio. Hadžić je došao na mjesto načelnika jer je bio kandidat SDP, a te 2000. godine bi Ekrem Jevtić pobijedio da ga je SDP kandidirao. Kasnije su očito zadovoljni njegovim radom građani Hadžića birali još dva puta, jer je svaki put imao više glasova nego njegova stranka u toj općini.

Ali ja ti više govorim o principu, Hadžića sam samo uzeo kao primjer. Jednostavno riskantno je i besmisleno za tako odgovornu funkciju kandidovati nekog ko u svojoj karijeri apsolutno nikakvog prethodnog iskustva nije imao.
plain vanilla

#238 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by plain vanilla »

svi dosli, samo Fahra nije..jel to problem?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#239 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by JoseMujica »

najnovije vijesti
Sarajlić: Demonstracijom sile orkestriraju Dodik i Čović

"Mislim da ćemo naredne sedmice imati sigurno jako puno aktivnosti da dovedemo stvari u neku normalu i da pokušamo sjesti, razgovarati. Jer jučer, očito, nije se odigralo onako kako su Božo Ljubić i Drago Kalabić zacrtali sebi na Komisiji da odmah danas vjerovatno "pokose" Slavu Kukića u parlamentu. To im se prolongiralo za sedam dana."

Ovo je danas u Sarajevu kazao novinarima predsjedavajući Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu PSBiH i član Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH Asim Sarajlić.

Parlamentarna Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH je jučer, većinom glasova, odlučila da Slavi Kukiću, kojeg je Predsjedništvo BiH imenovalo za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, da sedam dana za dodatne konsultacije. Ovakvoj odluci protivili su se predstavnici dva HDZ-a te stranaka iz RS-a.

Sarajlić je danas istaknuo da, dok su stranke Platforme, na neki način, činile kompromise u formiranju i komisija i svih radnih tijela stvari su išle jednoglasno, konsenzusom.

„Nije problem kad stranke Platforme predlože Božu Ljubića za predsjednika Komisije za izbor mandatara, nije problem kad mi u Domu naroda jednoglasno podržimo Dragana Čovića za rukovodstvo Doma naroda, problem je kad se Slavi Kukiću da sedam dana. To je antidejtonski, antiustavno, to opstruira procese, to je osam mjeseci kašnjenja, a to je zapravo samo jedna demonstracija sile koju orkestriraju dva čovjeka, to su Milorad Dodik i Dragan Čović“, kazao je Sarajlić.

Po njegovim riječima, samo ponašanje jučer na sjednici Komisije Bože Ljubića je pokazalo „da je jednostavno izgubio kompas“.

„Vrijeđao je sekretara Komisije, nije joj dao riječ, Saši Magazinoviću, koji je pet puta tražio da se izjasnimo o zaključku, on ga je prekidao, nije davao riječ. Klasična jedna demonstracija sile“, kazao je Sarajlić.

Dodao je da dok ne vidimo sljedeće sedmice neki novi pomak, „ali očito ga nema“, ovo će biti vrlo teška atmosfera.

Pozivamo se na demokraciju, na poslovnike samo kad nam to u konkretnom slučaju treba, a ignorišemo i članove Poslovnika i zakona kad želimo nametnuti svoju silu ili demonstrirati silu, istaknuo je Sarajlić.
nosara

#240 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by nosara »

Zasto je sdp podrzao ljubica, covica, tadica... ako nije bilo dogovora o reciprocitetu...?

Kad ce te promjene...? :-)
Last edited by nosara on 17/06/2011 18:14, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#241 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by StupskaBitanga »

nosara wrote:Zasto su platformasi podrzali ljubica, covica, tadica... ako nije bilo dogovora o reciprocitetu...?

Zato da relaksiraju političku klimu u BiH i da pokažu da su krenuvši od njih kompromisi mogući
E sada izgleda da će ih to skupo koštati jer ostali nisu na to spremni
veljaca

#242 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by veljaca »

plain vanilla wrote:
casobuke wrote:

Nemam ja tebe sta demantovati, ja sad tebi rekoh..nema sanse da bismo se svi slozili za 5 ljudi da su dobri

A vjerujem da ima mnogo nacelnika losijih od Damira, mada su pri kraju radnog staza..nije ti dobar primjer nikako
Mislim da je Damiru prvo zaposlenje bilo na ratistu
:? :( :-)

Ako moze objasnjenje ovoga ....

Hvala .....
Šef

#243 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Šef »

nosara wrote:Zasto je sdp podrzao ljubica, covica, tadica... ako nije bilo dogovora o reciprocitetu...?

Ma otkud kod tebe ovakva promjena? Zar SDP nije najbolja, najjača, najljepša stranka a njen lider giga-mega car vasione?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#244 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by dr.gog »

plain vanilla wrote:svi dosli, samo Fahra nije..jel to problem?
Opušteno promatra klanje između dvije pitbul ekipe, Državezačovjeka i Boljegdijeladržavečovjeka :D
I kakvo je ovo frakcijsko trvenje SDP-a na temi :oops: ?
rogoz

#245 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by rogoz »

Sta vise ovi iz cetno-etnosa treba da urade,da bi, shvatili da ''oni"NIKADA nece prihvatiti nista sto vodi jedinstvu drzave?!
p.s
Dodik nije vise za ismijavanje,on je opasan neprijatelj drzave!!!
Skijaš

#246 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Skijaš »

rogoz wrote:Sta vise ovi iz cetno-etnosa treba da urade,da bi, shvatili da ''oni"NIKADA nece prihvatiti nista sto vodi jedinstvu drzave?!
Još je u ratu postalo jasno da ovdje nema mjesta dogovoru pošto se radi o kontradiktornim ciljevima. Neko mora biti poražen i zato, ako želimo dobro ovoj državi, kurs treba da nas vodi ka daljoj konfrontaciji sa četnicima. Nećemo ići na ulice da se bijemo sa njima, ali ih kroz sistem i zakonom dozvoljenim sredstvima treba stalno napadati dok ne počnu pucati po šavovima.

Što se brže to završi, to bolje. I po državu, i po srpski narod a i po nas ostale. Ja bih volio da se može sjesti i doći do pravednog dogovora o visokom stepenu autonomije za srednji nivo vlasti, uz uslov da ta decentralizacija nema etnički karakter. Ali nema naznaka da će se to desiti, četnici ne žele partnerstvo nego neprijateljstvo i zato treba ići na iznurivanje neprijatelja.
nosara

#247 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by nosara »

Šef wrote:
nosara wrote:Zasto je sdp podrzao ljubica, covica, tadica... ako nije bilo dogovora o reciprocitetu...?

Ma otkud kod tebe ovakva promjena? Zar SDP nije najbolja, najjača, najljepša stranka a njen lider giga-mega car vasione?
Otkako him je onaj slonto "kome, ba, da se mi, ba, prilagodjavamo, ba" postao vazniji od mene, malo su mi se ogadili...

A sta se to tebe smatra...?
rogoz

#248 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by rogoz »

Skijaš wrote:
rogoz wrote:Sta vise ovi iz cetno-etnosa treba da urade,da bi, shvatili da ''oni"NIKADA nece prihvatiti nista sto vodi jedinstvu drzave?!
Još je u ratu postalo jasno da ovdje nema mjesta dogovoru pošto se radi o kontradiktornim ciljevima. Neko mora biti poražen i zato, ako želimo dobro ovoj državi, kurs treba da nas vodi ka daljoj konfrontaciji sa četnicima. Nećemo ići na ulice da se bijemo sa njima, ali ih kroz sistem i zakonom dozvoljenim sredstvima treba stalno napadati dok ne počnu pucati po šavovima.

Što se brže to završi, to bolje. I po državu, i po srpski narod a i po nas ostale. Ja bih volio da se može sjesti i doći do pravednog dogovora o visokom stepenu autonomije za srednji nivo vlasti, uz uslov da ta decentralizacija nema etnički karakter. Ali nema naznaka da će se to desiti, četnici ne žele partnerstvo nego neprijateljstvo i zato treba ići na iznurivanje neprijatelja.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
...ali kako ujediniti probosanske-patriotske snage?Jedino oruzje je ujedinjene svih patriotskih snaga.Huso.Haso.Ivica,Jovo...nije vazno ko je ko,atesita ili ne,nije vazno,vazno je pokazati snagu.
Skijaš

#249 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Skijaš »

rogoz wrote:
Skijaš wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
...ali kako ujediniti probosanske-patriotske snage?Jedino oruzje je ujedinjene svih patriotskih snaga.Huso.Haso.Ivica,Jovo...nije vazno ko je ko,atesita ili ne,nije vazno,vazno je pokazati snagu.
Jačanjem multietničkog duha tamo gdje je to moguće već danas. Evo tri konkretna prijedloga :

1. popraviti etnički omjer zaposlenih na čelnim mjestima institucija Sarajeva
2. eliminisati polumjesec i zvijezdu sa grba opštine Hadžići
3. izvršiti preregistraciju SDA i SDP-a na adrese u Lukavici

To uraditi danas, a onda sljedećih pet dana to provlačiti kroz medije. Bošnjaci, a ni država tim potezima ništa ne gube, naprotiv. To je ono čega se četnici i ustaše boje, njima je veći problem deset pobornika multietničkog društva nego 100 bošnjačkih nacionalista. Više se boje jednog Slave Kukića nego 300 raznih Fatmira Alispahića.

Ja razumijem kako je moguće da se na terenca koji vozi kroz blato nakupi tog istog blata. Ali ponekad treba izaći i očistiti to blato kako bi stroj davao bolje rezultate. Eto šta treba uraditi, izaći malo i skinuti tog nakupljenog blata.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#250 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by prljavi Hare »

Skijaš wrote:
Jačanjem multietničkog duha tamo gdje je to moguće već danas. Evo tri konkretna prijedloga :

1. popraviti etnički omjer zaposlenih na čelnim mjestima institucija Sarajeva
2. eliminisati polumjesec i zvijezdu sa grba opštine Hadžići
3. izvršiti preregistraciju SDA i SDP-a na adrese u Lukavici

To uraditi danas, a onda sljedećih pet dana to provlačiti kroz medije. Bošnjaci, a ni država tim potezima ništa ne gube, naprotiv. To je ono čega se četnici i ustaše boje, njima je veći problem deset pobornika multietničkog društva nego 100 bošnjačkih nacionalista. Više se boje jednog Slave Kukića nego 300 raznih Fatmira Alispahića.

Ja razumijem kako je moguće da se na terenca koji vozi kroz blato nakupi tog istog blata. Ali ponekad treba izaći i očistiti to blato kako bi stroj davao bolje rezultate. Eto šta treba uraditi, izaći malo i skinuti tog nakupljenog blata.

Bravo @Skijaš!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nadam se da ovi za koje smo glasali navrate ponekada do ovoga foruma i pročitaju ovako pametne
predloge i povući takve, konkretne poteze!A ne baviti se ajatolahovim pašćetom,veličanjem velikog Zlaje
i sličnim budalaštinama!Eto,povuci ova tri poteza koja si nabrojao i izazvaćeš pozitvni politički cunami!!! :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Post Reply