Ovo jednostavno nije tačno! Bošnjake od rata u Prozoru niko ne dira zbog toga što su Bošnjaci. Izuzevši nekoliko incidenata i provokacija u prvim postratnim godinama i povremene tučnjave djece, većih međunacionalnih problema nema. Bošnjaci se slobodno kreću, svako malo djeca održavaju priredbe gdje se izvode ilahije, idu sa folklorom ili mektebom i vjeroučiteljima po cijeloj BiH, gradi se nova džamija na mjestu gdje je prije rata uopšte nije bilo, normalno rade kafići i prodavnice čiji su vlasnici Bošnjaci, jedan od vodećih biznismena u gradu je Bošnjak, itd, itd...Dobri Bosnjak wrote:Dobro pretpostavimo da je bio, ali su tamo bili i Safet ef. Pozder, glavni prozorski imam i organizator tribine, Fatmir Alispahic, predavac, Safetova supruga, i mnogi drugi, svi oni tvrde da se to dogodilo, a glavni svjedok je zena koja je dobila ''sahovnicu'' u glavu. Kome sada vjerovati, pojedincu, koji nije bio na tribini, nije bio u Domu kulture, ili onima koji su to sve dozvijeli i prozivjeli. Zasto se apriori odbacuje od svih njih, a prihvata od tipa skrivenog pod nikom Pera Trta? Ne mogu da shvatim tu logiku! Je li to nemoguce zamisliti da Hrvati provociraju Bosnjake u Prozoru? Pa u ratu su ih istjerali iz Prozora, poslije rata, kada god nastupa reprezentacija Hrvatske, oni naprave takvu atmosferu, da Bosnjaci ne smiju izaci na ulice, skrivaju se po kucama kao da su zadnji kriminalci.
Ovo znam iz prve ruke i ličnog višegodišnjeg iskustva sa životom u Prozoru. Tek kada ti budeš u Prozoru lično za vrijeme "atmosfere" povodom utakmica hrvatske reprezentacije, pa se ti i ostali Prozorani budete krili, kako sam kažeš, "kao zadnji kriminalci", tek tada ću ti vjerovati.