Sanjarko wrote: ↑03/01/2022 17:38
Bossona wrote: ↑03/01/2022 17:31
Ako su građani na referendumu 1992 rekli da ne žele ostati dio Srbo-Slavije pa nas nisu mogli ni ubijanjem prisiliti, a izgleda da neće uspjeti ni preko raznih podlava poput Mini Šengena, Open Balkana do srpskog svEta.
Doleze sa novom idejom da Bosnu preimenuju u СЛАВИЈА a evo i idejnog grba, godina i amblem na grbu se može doraditi sa Svetim Savom a sjedište glavnog grada preimenovati u Karadžićevo sa sjedištem u iStočnom Sarajevu a ovaj amblem da bude amblem reprezentacije СЛАВИЈE. Evo salonci podržavaju ideju zato što ne mogu svariti ime Bosna niti bosansko u imena gradova i toponima koje su brisali i preimenovali u imena prekodrinskih sinonima koji nemaju ništa sa Bosnom i njenom historijom.
https://en.wikipedia.org/wiki/FK_Slavija_Sarajevo
Ne bas. Nisam salonac itd. Samo kazem da smo Bosnu prevazisli. Teritorijalno itd. Bosna oko rijeke Bosne je podrucje. A treba nam integracijski faktor. Nesto da nas nedijeli na regije, regionalno.
Kažeš nisi salonac, onda nisi svjestan svoje nesvjesti,.....
Mnogi Bošnjaci nisu ni danas shvatili da je Alija bio najveća velikosrpska podvala i korisni idiot hegemoinista i ideologa iz Karađorđeva kao i njegova SDA, bez kojih nisu mogli od gotovine napraviti veresiju, jer su bili partneri agresora i neprijatelja u protivustavnom ukidanju i podjeli RBIH.
Zamisli o kakvom se idiotu i velizdajniku i kvazi pravniku radilo kada je pristao da protiv ustavno dio RBIH proglasi federacijom u konfederaciji sa Hrvatskom sa zajendičkom monetom, vojskom, državljanstvom, vladom itd, tada je trebalo izdajnika objesiti.
Pročitaj na stranici broj 4 vašingtonskog sporazuma.
https://peacemaker.un.org/sites/peacema ... ration.pdf
Ideja o preimenovanju Bosne u Slaviju je njaveća glupost koju sam pročitao na forumu, to je apsurdno, infantilno, historijski neutemeljeno, idejno neuko i neozbiljno. Razloge koje si naveo me asociraju na Ramu iz Srebrenice kada je zvao svog sina da dođe slobodno kod Srba i sličnih koji su predalagali da predamo oružje pa ih i danas vadimo iz masovnih grobnica,....
Izvini, kako da budeš poštovan a ni sam sebe ne poštuješ, a o Bosni i historiji Bosne je očito da pojma nemaš.