Slaveni

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ilirski vitez

#226 Re: Slaveni

Post by Ilirski vitez »

A šta sad pjevaš, hajde jednu "ilirsku" da i mi naučimo, samo nemoj onu "roka mandoljine"
trude se da dokazu kako Slaven nije samo jezicka kategorija a opet im je svaki argument jezik.
Opet nisi bio na terapiji, ccccc
sudeci prema tvojoj sposobnosti rasudjivanja tvoje mjesto je na 24-satnoj terapiji uz najmanje saku tableta dnevno. I jos da kazem kako si dodao jedno c viska, koliko ja znam samo su 4c.
Taxirat wrote:Iščašeno je da me se naziva Slavenom zbog petnaestak procenata slavenske krvi, a i tih petnaest je upitno cccc
I da...! Ma šta ti Švicarci, bivši robovi znaju...nepismena, agresivna, genocidna, turbodžigaraška alpska rulja...Nemaju oni pojma. Istina nam je tu pred nosom...Nepobitne činjenice, otmjenih, neagresivnih, miroljubivih i prijateljski raspoloženih nam susjeda s istoka koji će nam zapravo objasniti ko smo mi i šta smo. Ne znamo mi ko smo, a ne znaju ni Švicarci ko smo...Oni znaju... :roll:
ma pusti, kao da jazavcu objasnjavas razlomke....
zonbirile

#227 Re: Slaveni

Post by zonbirile »

Ilirski vitez wrote:znaci, mogu biti komunist, jugonostalgicar i Slaven
ili islamist Turcin.
ubijate me s vasom klasifikacijom. :run:
ja sam nacionalist! I kao takvom stalo mi je da se moj narod izvuce iz govana u kojima je sad a to ce biti malo teze zbog budaletina koji Bosnjake nazivaju Slavenima i serviraju ih servima.

Bosnjacki pozdrav
BOSNA BOSNJACIMA
----------------------------------------------
biti nacionalist,ne znači biti budala,a i koji od 3 naroda izvlačiš iz govana.Uzeo si težak zadatak,a i budaletine ti odmažu,zatvori usta kada radiš sa govnima.
Bosanac sa dna kace

#228 Re: Slaveni

Post by Bosanac sa dna kace »

Ne pada mi na pamet wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
Ne pada mi na pamet wrote:Ja rekoh sta sam, sta osjecam da sam, i sta nauka kaze da sam. Izvoli, reci isto ti i za sebe. I dodatno, ukoliko je moguce, svoju akademsku pozadinu, na osnovu koje mi ti govoris sta bih trebao da budem?
koja nauka?
ti onu kako se zvase ona privatna firma iganea, kako vec, nazivas naukom i ozbiljnom :shock:
Ti znas neku bolju firmu koja se bavi genetskom analizom? mozes li je preporuciti ostatku foruma?
ne treba ti nikakva privatna firma, nego knjiga, knjiga.... :oops:
Ne pada mi na pamet

#229 Re: Slaveni

Post by Ne pada mi na pamet »

zonbirile wrote:
ili islamist Turcin.
ja sam nacionalist! I kao takvom stalo mi je da se moj narod izvuce iz govana u kojima je sad a to ce biti malo teze zbog budaletina koji Bosnjake nazivaju Slavenima i serviraju ih servima.

Bosnjacki pozdrav
BOSNA BOSNJACIMA
biti nacionalist,ne znači biti budala,a i koji od 3 naroda izvlačiš iz govana.Uzeo si težak zadatak,a i budaletine ti odmažu,zatvori usta kada radiš sa govnima.
Fatmire jesi to ti? Odaju te ove fekalije.
zonbirile

#230 Re: Slaveni

Post by zonbirile »

zonbirile wrote:
ili islamist Turcin.

Bosnjacki pozdrav
BOSNA BOSNJACIMA
Fatmire jesi to ti? Odaju te ove fekalije.
----------------------------------
i đe Fatmir od ovih pisanija.On je sada Bošnjački intelektualac,Tunjina desna ruka i lijeva noga.
Ilirski vitez

#231 Re: Slaveni

Post by Ilirski vitez »

zonbirile wrote:
ili islamist Turcin.

Bosnjacki pozdrav
BOSNA BOSNJACIMA
Bosnjacki pozdrav
BOSNA BOSNJACIMA
sta mislis koji narod. jedini narod Bosne, Bosnjake ili Bosance. to je zadatak koji nije za jednog covjeka a pogotovo mene, vec za kolektiv koji mora spasiti sam sebe....
Bosanac sa dna kace

#232 Re: Slaveni

Ilirski vitez wrote:
zonbirile wrote:
ili islamist Turcin.

Bosnjacki pozdrav
BOSNA BOSNJACIMA
Bosnjacki pozdrav
BOSNA BOSNJACIMA
sta mislis koji narod. jedini narod Bosne, Bosnjake ili Bosance. to je zadatak koji nije za jednog covjeka a pogotovo mene, vec za kolektiv koji mora spasiti sam sebe....
ooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :run:
zonbirile

#233 Re: Slaveni

Post by zonbirile »

@ilirski vitez
sjedi jedan i zatvori usta i pažljivo slušaj,ovo ti neću više ponavljati,a za kaznu češ ispisati cijelu teku i dođi sa roditeljima i ponesi tu svesku.Bosanski narod ne postoji,a Bošnjački je od septembra 1993g odrednica za bivše Muslimane.Ja ,ne rekoh ti šta da napišeš,najbolje bi bilo:"Ja sam Dilajla"...
Ilirski vitez

#234 Re: Slaveni

Post by Ilirski vitez »

@zonbirile
izvini,nisam ja znao da si ti retardiran...
Bosnjak i Bosanac su sinonimi. Tako je bilo otkako je Bosne samo sto se u srednjem vijeku umjesto Bosnjak koristio naziv Bosnjanin.
:thumbup:
zonbirile

#235 Re: Slaveni

Post by zonbirile »

Ilirski vitez wrote:@zonbirile
izvini,nisam ja znao da si ti retardiran...
Bosnjak i Bosanac su sinonimi. Tako je bilo otkako je Bosne samo sto se u srednjem vijeku umjesto Bosnjak koristio naziv Bosnjanin.
:thumbup:
--------------------------------------------------------------------------------------------------
samo danas nije srednji vijek,i onog momenta kada su muslimani sa velikim M postali Bošnjaci,ta opcija je nemoguća misija za naziv sveukupnog stanovništva BiH.Bosanac je sve osim narod kako ga ti proglašavaš,počni pisati teku.
Urlanje dozvoljeno

#236 Re: Slaveni

Post by Urlanje dozvoljeno »

Ne pada mi na pamet wrote:Ponavljam: Izvoli, reci isto ti i za sebe. I dodatno, ukoliko je moguce, svoju akademsku pozadinu, na osnovu koje mi ti govoris sta bih trebao da budem?
mislis ti da je izbjegavanjem odgovora na moja pitanja samo povecavas ilirizam u tebi? ili prosto nemas odgovore na moja pitanja?

i da... da odgovorim na tvoje insistiranje moje titule ili kvalifikacije... radim magistarski iz istorije u ceskoj... a diplomirao sam u sarajevu... a da cujem tvoju?

i sad molim te odgovori mi pitanja koja sam ti postavio u ranijim postovima...

ugodan dan dragi slaveni :bih:
Ne pada mi na pamet

#237 Re: Slaveni

Urlanje dozvoljeno wrote: i sad molim te odgovori mi pitanja koja sam ti postavio u ranijim postovima...

Ne lista mi se 10 stranica. Moze repost? Nisam istoricar, ekonomista sam. Ali koliko znam o istoriji, nju pisu pobjednici i promijenila se tri puta u zadnjih 20 godina.
Ono sto mi nije jasno je zasto se rezultati genetskog istrazivanja ne uzimaju u obzir u vasim studijskim programima? Da li se spominju uopste? To je jedan od rijetkih izvora sa naucnom preciznoscu. Da li treba da prodje isto vrijeme kao i za verifikaciju od "istoricara" karbonskog ili radijacijskog datiranja?

Koliko se ja sjecam, u svim slavenskim udzbenicima je pisalo da su Slaveni pokorili citavo podrucje, a domorodaca sto je bilo, to se razbjezalo po planinama u Albaniji?

I sad rezultati, u BiH 45% domorodaca, a Slavena jedva 15%?

Ne moraju to biti Iliri, zovi ih kako hoces, ali Slaveni nisu.

I ti vjerovatno pripadas istom genetskom bazenu. Ne vidim razlog za bjezanje od toga. Osim ako nisi porijeklom iz komsiluka (susjedstva). Ond mi je malo jasnije.
zonbirile

#238 Re: Slaveni

Post by zonbirile »

Urlanje dozvoljeno wrote: i sad molim te odgovori mi pitanja koja sam ti postavio u ranijim postovima...

Ne lista mi se 10 stranica. Moze repost? Nisam istoricar, ekonomista sam. Ali koliko znam o istoriji, nju pisu pobjednici i promijenila se tri puta u zadnjih 20 godina.
Ono sto mi nije jasno je zasto se rezultati genetskog istrazivanja ne uzimaju u obzir u vasim studijskim programima? Da li se spominju uopste? To je jedan od rijetkih izvora sa naucnom preciznoscu. Da li treba da prodje isto vrijeme kao i za verifikaciju od "istoricara" karbonskog ili radijacijskog datiranja?

Koliko se ja sjecam, u svim slavenskim udzbenicima je pisalo da su Slaveni pokorili citavo podrucje, a domorodaca sto je bilo, to se razbjezalo po planinama u Albaniji?

I ti vjerovatno pripadas istom genetskom bazenu. Ne vidim razlog za bjezanje od toga. Osim ako nisi porijeklom iz komsiluka (susjedstva). Ond mi je malo jasnije.
------------------------------------------------------
ma nisi skontao fol,kerberi islama i pobornici ideje da živimo u svijetu najboljih od svih svijetova,ne mogu ni pod razno priznati da smo ovako ,ili onaka neka braća na ovim prostorima.Seperat je bio vjere,ali ne i entiteta,etnosa ovih prostora,ne znam kako više da se izrazim.Muslimani,Bošnjaci po njima su nešto sasvim drugo u odnosu na sve ovde nastanjene od pamtivjeka,ali ne samo po vjeri i tradiciji ,nego i po porijeklu.
Urlanje dozvoljeno

#239 Re: Slaveni

Post by Urlanje dozvoljeno »

Ne pada mi na pamet wrote:Ne lista mi se 10 stranica. Moze repost? Nisam istoricar, ekonomista sam. Ali koliko znam o istoriji, nju pisu pobjednici i promijenila se tri puta u zadnjih 20 godina.

o tom genetskom istrazivanju sam dosta citao i poredio sa susjedima.

dobro eto da imamo ilirske krvi, ne poricem, jer su ipak ti ljudi naseljavali ovo podrucje skoro 1500 godina. ali ako cemo tako, onda bi i trebali imati romanske krvi, koje niko ne spominje. pobogu, pa ovde su bili i rimljani od 1. do 5. stoljeca nove ere...

no aj mi objasni visok procenat teutonske (germanske) krvi 20%??? od kojih ljudi... istina, seobe naroda u 5. i 6. stoljecu su zahvatile i zapadni balkan, ali niko se nije zaustavljao ovde trajno. znaci imali smo prvo vizigote izmedju 400. i 410. al su oni samo prolazili kroz bosnu. dalje, imali smo ostrogote u drugoj polovini 5. stoljeca, ali nisu naseljavali ovo podrucje, kasnije smo imali i langobarde u 6. stoljecu, ali NIKO OD TIH PLEMENA NIJE TRAJNO NASELJAVAO OVO PODRUCJE. na osnovu cega mi onda imamo germanske krvi???

samim tim da je ovo "istrazivanje" ubacili germane, ovo je istrazivanje postala irelevantno... al ajde... neka ljudima da vjeruju u ovo... :(
Blaka

#240 Re: Slaveni

Post by Blaka »

Ne pada mi na pamet wrote: I sad rezultati, u BiH 45% domorodaca, a Slavena jedva 15%?

A ti misliš da je igenea uzela gene svih 4 miliona stanovnika u BiH, te da postoje geni Ilira, Vikinga, Antičkih Makedonaca :lol: :lol: :lol: Image

Mislim da nema potrebe takvim osobama pružati ikakve odgovore, najbolje ih pustiti da žive u "svom svijetu" :run:
Blaka

#241 Re: Slaveni

Post by Blaka »

Image

Seoba Slavena dočarana u djelu poznatog slikara :bih:
Van Halen

#242 Re: Slaveni

Post by Van Halen »

Kao što se može vidjeti na slici, Slaveni se doselajvaju u Visoko u ilirsku dolinu piramida. Hvala Blaka tvoj doprinos dokazu da narod Bosne vodi direktno porijeklo od Ilira je neizmjeran. :bih:
Bosanac sa dna kace

#243 Re: Slaveni

cirkuz kolorado
zonbirile

#244 Re: Slaveni

Post by zonbirile »

dobro je slikar prikazao,fali u konvoju samo kola sa idiotima,koji su pri dolasku bili pridodati koloni na začelju,ali vremenom dođoše na čelo kolone.
Blaka

#245 Re: Slaveni

Post by Blaka »

Umjetnička sloboda :-D

Inače, svima nama teško padaju ove neslavenske vrućine, što je dokaz da ovo nije "naša" klima :x
Ne pada mi na pamet

#246 Re: Slaveni

Urlanje dozvoljeno wrote:
Ne pada mi na pamet wrote: I sad rezultati, u BiH 45% domorodaca, a Slavena jedva 15%?

o tom genetskom istrazivanju sam dosta citao i poredio sa susjedima.

dobro eto da imamo ilirske krvi, ne poricem, jer su ipak ti ljudi naseljavali ovo podrucje skoro 1500 godina. ali ako cemo tako, onda bi i trebali imati romanske krvi, koje niko ne spominje. pobogu, pa ovde su bili i rimljani od 1. do 5. stoljeca nove ere...

no aj mi objasni visok procenat teutonske (germanske) krvi 20%??? od kojih ljudi... istina, seobe naroda u 5. i 6. stoljecu su zahvatile i zapadni balkan, ali niko se nije zaustavljao ovde trajno. znaci imali smo prvo vizigote izmedju 400. i 410. al su oni samo prolazili kroz bosnu. dalje, imali smo ostrogote u drugoj polovini 5. stoljeca, ali nisu naseljavali ovo podrucje, kasnije smo imali i langobarde u 6. stoljecu, ali NIKO OD TIH PLEMENA NIJE TRAJNO NASELJAVAO OVO PODRUCJE. na osnovu cega mi onda imamo germanske krvi???

samim tim da je ovo "istrazivanje" ubacili germane, ovo je istrazivanje postala irelevantno... al ajde... neka ljudima da vjeruju u ovo... :(
Eto, presli smo prvi prag. Idemo dalje. Vjerovatno si primjetio da ovi rezultati samo potvrdjuju dosadasnje analize? I umjesto da i dalje udaras glavom od zid mogao bi da iskoristis ove cinjenice koje su bile nedostupne dosadasnjim istoricarima i pokusas da objasnis otkud tih 20%? Vjerujem da bi taj rad sigurno bio mnogo zanimljiviji od onog na cemu trenutno radis, a ako bi pronasao i vjerodostojne izvore ja bi bio prvi koji bi ga rado procitao. Ukoliko ti je potrebna ekonomska analiza tog perioda, tu sam.
sistem

#248 Re: Slaveni

Post by sistem »

Urlanje dozvoljeno wrote:

ne moraju se teutonci zadrzavati duze od trajanja jednog koitusa. za ta divlja vremena (kad poredimo sa ovim 'civiliziranim') je bilo prilicno normalno posluziti se onim sto je pri ruci, kao da je zenu neko pitao 'da li ste mila gospo voljni za jedan koitus u sijenu, bez obaveza i duzeg emotivno-socijalnog angazmana?'

iza vojske aleksandra makedonskog, cijelim putem, do irana i pakistana, ostali potomci svijetle kose i plavih ociju.
Ilirski vitez

#249 Re: Slaveni

Post by Ilirski vitez »

ko kaže da Germani nisu naseljavali ovo podrucje? jesu, itekako!
Najviše ih se doeslilo u vrijeme Gotskog kraljevstva koje se iz pepela upravo diglo na podrucju danasnje Bosne u 5. vijeku. Šta mislite , da su Goti onako grupno svi pošli za Italiju a granicu sa Bizantom ostavili pustu, bez svojih ljudi?

Da ne spominjemo da su ranije i zapadni Goti prolazili ovim podrucjem.
U srednjem vijeku su se Germani doseljavali u Bosnu ( najviše istocna Bosna) te nikoga ne treba cuditi otkud taj procenat germanske krvi u Bosnjacima koji bi, vjerujem, daljnjim potragama bio i veći.

Vi branitelji svekolikog slavenstva, ne znam odakle sve vucete te stranice o slavenstvu ali evo pogadjati cu:
http://www.stormfront.org/forum/showthread.php?t=513655
Blaka

#250 Re: Slaveni

Post by Blaka »

sistem wrote: ne moraju se teutonci zadrzavati duze od trajanja jednog koitusa. za ta divlja vremena (kad poredimo sa ovim 'civiliziranim') je bilo prilicno normalno posluziti se onim sto je pri ruci, kao da je zenu neko pitao 'da li ste mila gospo voljni za jedan koitus u sijenu, bez obaveza i duzeg emotivno-socijalnog angazmana?'

iza vojske aleksandra makedonskog, cijelim putem, do irana i pakistana, ostali potomci svijetle kose i plavih ociju.
Pa ja, eto ko su bili "ćetnici", ubijali i silovali ilire i ilirke! I sad se još neko ponosi i hvali time, čuj najviše ih u istočnoj Bosni :run:

Mada, s obzirom na dešavanja 1945 i kasnije, trebalo bi među germanima biti više slavenskih gena!
Post Reply