slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
cudnabiljka

#1 slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by cudnabiljka »

Mi smo dva brata. Neke grozne čike su nas odvojile od mame i bacile na ulicu kad smo bili skroz mali, ali nas je jedna divna teta primila u svoj topli dom, othranila u zgodne i zdrave momke i naučila lijepom ponašanju, pa smo sad i lijepi i pametni. Grebemo samo svoje igračke, ne penjemo se tamo gdje nam nije mjesto, uvijek smo čisti i okupani i super se družimo s našim drugarima Čarlijem i Pegi, koji isto žive kod naše dobre tete.
Ovo nas je teta krišom uslikala da to nismo ni opazili
Image

a ovdje sam, dok sam s bratom uživao u popodnevnoj sijesti, skužio da me slika pa sam joj otišao u krilo da joj malo predem i pokažem koliko je volim
Image

Naša teta nas jako jako voli, ali mi razumijemo da po ulicama ima još puno malih maca koje trebaju pomoć isto kao što smo je i mi trebali, a mi smo sad tinejdžeri pa moramo napravit mjesta drugim macama koje naša teta spasi od sigurne smrti.

Ne trebamo puno, a dajemo mnogo. Obećavamo da ćemo Vas voljeti i slušati, stručnjaci smo u tom da Vas riješimo svih svakodnevnih stresova, kad dođete s posla, vi samo sjedite a mi ćemo vam presti u krilu i po potrebi masirati šapicama neka bolna mjesta:)
cudnabiljka

#2 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by cudnabiljka »

Ovo je Pegi. Ona isto živi s nama, teta ju je isto pronašla kao i nas, izliječila i naučila lijepom ponašanju.
Image

Kad izađemo u dvorište, ona pazi na nas da nas druge ćuke ne tjeraju na drvo. Redovno patrolira dvorištem, ovo ju je teta uslikala "na radnom zadatku"
Image

Kad ju čujemo da laje, znamo da neko ide baš nama u posjetu, jer ju je naša teta naučila da nije kulturno lajati bez razloga. Ne buni se kad joj teta briše noge prije no što uđe u kuću i voli kupanje daleko više od nas dvojice. Mi smo se s tetom dogovorili da nam je draže da se kupamo sami:)
cudnabiljka

#3 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by cudnabiljka »

a ovo je Čarli. On je maneken u porodici:)
Image

al nemojte da Vas izgled prevari. iako je mali, i on isto zarađuje svoj obrok, čuva kuću tako što parališe nepozvane goste svojom ljepotom:) pametan je i oprezan, a svi misle da je on u stvari plišana igračkica, dok ne počne mahat repom:)

Image

eto, to smo mi. ako vam se sviđamo, pozovite našu tetu na 065-690-357

nismo puno izbirljivi, jako dobro ćemo se snaći i u dvorištu a i u stanu, samo nas volite, a mi ćemo Vam zagarantovano uzvratiti s još više ljubavi i radosnih trenutaka.
Baby

#4 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by Baby »

Baš su svi slatki :) Ostavi jednog cucka sebi :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#5 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by mIRCerka »

Ja sam je morala okacit na NE PROPUSTI...
blackberry

#6 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by blackberry »

kako su slatki.....da sam ih ja cuvala, ne bih ih mogla nikome dati :D tako sam i ''skupila'' tri mace :D a cetvrto su me natjerali da ga dam...vec 8 dana nismo zajedno i jaaaaako sam tuzna....
sretno s udomljavanjem :D ako mi se iko javi da bi htio psica ili macka, definitivno cu im proslijediti broj telefona... :D

btw, ovaj macor s bijelom bojom je isti moj Kimi kada je bio bebac....ma dragi secer :D
jaca78

#7 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by jaca78 »

Prijateljica želi mačka, pa nas zanima gdje ovi slatkiši stanuju.
Hvala
Cober

#8 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by Cober »

cudnabiljka wrote:a ovo je Čarli. On je maneken u porodici:)
Image
Zar ovo nije Švrćo? :-)
cudnabiljka

#9 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by cudnabiljka »

hvala svima na komentarima a posebno mIRCerki što je ovo stavila za top-temu :thumbup:

ovako; obzirom da ja nisam u mogućnosti uzeti nekog od mališana (a tako bih rado uzela Čarlija :sad: ), jer već imam rotvajlera u dvorištu i mačka u stanu (koji se uspješno opravlja od napada nepoznatog psa lutalice), obećala sam gospođi koja udomljava ove mališane pomoći barem na ovakav virtuelan način, pošto ona baš ne barata internetom.
već duže vremena preko poznanika i preko oglasa okačenog u jednom lokalnom pet-shopu pokušava nać topli dom za njih, ali za sad se niko nije javio.
znam zasigurno da je sarajevo-x čitan širom bih i zato je ovaj oglas (između ostalih lokalnih foruma) postan i ovdje, iako su svi ovi slatkiši u prijedoru, ali ako bi se našlo više udomitelja iz sarajeva, vjerujem da ne bi predstavljalo problem i organizovat nekakav prijevoz.

@mIRCerka - javljaću redovno kako ide situacija, ako neko bude udomljen da se zatvori thread. hvala na podršci još jednom.
azraz

#10 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by azraz »

Čarli je stvarno presladak. Zanima me koliko je star? Razmišljam da udomim nekog malog slatkog psića.
Compact

#11 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by Compact »

:thumbup: :thumbup: švrćo :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: čarli :thumbup: :thumbup:
Mariella

#12 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by Mariella »

Da li je Carli usvojen? Ako nije, zanima me koliko je star, i da li bi bio problem da dodje u Sarajevo? :D
Ban Tvrtko

#13 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by Ban Tvrtko »

Ja bih volio udomiti nekog macka pa ako ima neki u Sarajevu molim da mi se javi na [email protected] :)
terra_incognita

#14 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by terra_incognita »

cudnabiljka wrote:a ovo je Čarli. On je maneken u porodici:)
Image

al nemojte da Vas izgled prevari. iako je mali, i on isto zarađuje svoj obrok, čuva kuću tako što parališe nepozvane goste svojom ljepotom:) pametan je i oprezan, a svi misle da je on u stvari plišana igračkica, dok ne počne mahat repom:)

Image

eto, to smo mi. ako vam se sviđamo, pozovite našu tetu na 065-690-357

nismo puno izbirljivi, jako dobro ćemo se snaći i u dvorištu a i u stanu, samo nas volite, a mi ćemo Vam zagarantovano uzvratiti s još više ljubavi i radosnih trenutaka.

Slatko, slatko, slatko
Zoya

#15 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by Zoya »

[quote="cudnabiljka"]a ovo je Čarli. On je maneken u porodici:)
Image

Image

Charli je presladak :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16 Re: slatki smo, pametni i mazni i tražimo dom:)

Post by PipiDugaDevetka »

Komšinica koja ima 5 ili 6 mačaka želi da pokloni 4 mačića stara oko 1 mjesec dana. Počeli da jedu hranu, a sve manje su kod majke na hrani. Pravo vrijeme za obuku u vezi sa higijenom. Čini joj se da su tri ženke, a 1 mužjak.

Zainteresovani za udomljavanje, molim da mi na PP dostavite ime i broj telefona, pa onda, ja to dostavim komšinici koja će vas pozvati. Kaže, stvarno više nema prostora za nove mace. HITNO! Pejton.
Post Reply