Slasticarne u Sarajevu
-
basta sljezove boje
#1 Slasticarne u Sarajevu
Kupujete li kolace za Novu godinu u slasticarnama? Koje slasticarne i koje kolace preporucujete? Znam da je najljepse kad se kolaci doma prave, ali nemam vremena, a imati cu puno gostiju
-
Umjetnik a
#3 Re: Slasticarne u Sarajevu
hoš da ti pomognem da pravišbasta sljezove boje wrote:Kupujete li kolace za Novu godinu u slasticarnama? Koje slasticarne i koje kolace preporucujete? Znam da je najljepse kad se kolaci doma prave, ali nemam vremena, a imati cu puno gostiju
-
stari_sarajevski_gospodin
Slasticarana M na malti. Imaju fine torte...
-
basta sljezove boje
#6 Re: Slasticarne u Sarajevu
volim ja kuhati, posebno praviti kolace, ali nazalost nemam sada za to vremena, pri kraju godine je uvijek guzva na posluUmjetnik a wrote:hoš da ti pomognem da pravišbasta sljezove boje wrote:Kupujete li kolace za Novu godinu u slasticarnama? Koje slasticarne i koje kolace preporucujete? Znam da je najljepse kad se kolaci doma prave, ali nemam vremena, a imati cu puno gostiju
- legionarka
moja mama napravi...
ili naruci kod Azre...njam njamm u svakom slucaju
-
Umjetnik a
#9 Re: Slasticarne u Sarajevu
pa volim i ja kuhati, zato govorim da ti pomognembasta sljezove boje wrote:volim ja kuhati, posebno praviti kolace, ali nazalost nemam sada za to vremena, pri kraju godine je uvijek guzva na posluUmjetnik a wrote:hoš da ti pomognem da pravišbasta sljezove boje wrote:Kupujete li kolace za Novu godinu u slasticarnama? Koje slasticarne i koje kolace preporucujete? Znam da je najljepse kad se kolaci doma prave, ali nemam vremena, a imati cu puno gostiju
- Dori
- chuchumbamayumbe
Ne znam zasto Palma, i zasto tako visoko? Kvalitet, sasvim prosjecan, cijene, minimalno duplo skuplje od svih ostalih. Palma je izvikana.sahan wrote:Slasticarna Palma pa pet praznih mjesta pa tek onda svi ostali
Kup na Dobrinji je najbolji.
-
Downunda
Moi aussiBumbar wrote:potpisujemdinchy84 wrote:Torte i to - fantasticni i preskupi kolaci
Saraj Bosna - Odlicni!![]()
Ipak, meni je Jadranka najdraza...
Jadranka, iz dobrih starih nostalgicarskih razloga, pa "ne crknu dusmani"
BTW, sjeca li se ko slasticarne "Dvije ruze" u Kralja Tomislava, gdje su dvije male torte (mislim da su bile roza boje) stajale u izogu godinama?
- amrica
saraj bosna, kolaci su vrhunski, za baklave i ruzice kazu da su kao "kucne", sve svjeze, uvijek guzva... Na prvi pogled su skupi kad dobijes napr. rolat od cokolade ili kestena, za 2 KM, ali komadi su toliki da je meni jedan dosta da se 2 puta najedem do usiju. Ili krempite, ogromne, ne sjecam se da sam bolje ikad jela.
A ove ostalle, nazalost nisam imala priliku probati, osim Palme, ali tu ne treba trositi rijeci. Jadranke se sjecam od prije rata, sad nisam bila od kako se ponovo otvorila.
A ove ostalle, nazalost nisam imala priliku probati, osim Palme, ali tu ne treba trositi rijeci. Jadranke se sjecam od prije rata, sad nisam bila od kako se ponovo otvorila.
-
skojotovski
Azra beton! a tek oni sitni, na kilogram, kolaci

-
skojotovski
joj, gdje me nade! kultne torte!Downunda wrote:Moi aussiBumbar wrote:potpisujemdinchy84 wrote:Torte i to - fantasticni i preskupi kolaci
Saraj Bosna - Odlicni!![]()
Ipak, meni je Jadranka najdraza...
Jadranka, iz dobrih starih nostalgicarskih razloga, pa "ne crknu dusmani"![]()
BTW, sjeca li se ko slasticarne "Dvije ruze" u Kralja Tomislava, gdje su dvije male torte (mislim da su bile roza boje) stajale u izogu godinama?
-
basta sljezove boje
hvala na preporukama. Izgleda da ja nisam u toku sa cijenama u ovom gradu, kod Torte i to torta od sira 50 KM
-
basta sljezove boje
i danas postoje i Palma (otvorena je i filijala u Uniticu) i Jadranka i Egipat i sve ih drze predratni vlasnicipolara wrote:Nekada bilo, a sada se secam da su najbolje bile Palma,Jadranka,Egipad i jedna u B fazi ne znam joj naziv.
-
polara
To je bas slatko,to su bile moje omiljene poslasticarnice.basta sljezove boje wrote:i danas postoje i Palma (otvorena je i filijala u Uniticu) i Jadranka i Egipat i sve ih drze predratni vlasnicipolara wrote:Nekada bilo, a sada se secam da su najbolje bile Palma,Jadranka,Egipad i jedna u B fazi ne znam joj naziv.