SLASH VS KIRK

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Imer

#1 SLASH VS KIRK

Post by Imer »

volio bih da mi odgovorite ko je za vas bolji gitarist,ZA MENE JE KIRK :-D
Innuendo

Post by Innuendo »

ma dno od gitarista su i jedan i drugi, pogotovo Slash
xape

#3 Re: SLASH VS KIRK

Post by xape »

Imer wrote:volio bih da mi odgovorite ko je za vas bolji gitarist,ZA MENE JE KIRK :-D
bolji Slash :)
knight*

Post by knight* »

To su dvojica gitarista koji ne mogu da se porede. Dolaze iz iste ere ali sa potpuno različitim stilom. A oni koji misle da je slash na dnu neka probaju skinuti nešto njegovo i odsvirati onako "duševno" kao on, onda će moći da pričaju nešto. Znate šta je Satriani rekao na pitanje "ko je najbolji gitarista na svijetu"

Slash

zašto

zato što je dosegao taj nivo da kad se slika sa litrom jack-a i gipsonom dobio milion dolara.
Imer

Post by Imer »

ma tooo kralju,al bar meni je kirk bolji,ali i slash je zvijer
Belminator

Post by Belminator »

Dobro sigurno da je Kirk tehnicki potkovaniji od Slasha i bolji gitarista, obrazovaniji ( od dobrog je ucitelja, zna se vec kojeg )... ali Slash mi je nekako dusevniji i njegove solo dionice su mi mnogo draze od Kirkovih. Mada je nezahvalno pitanje kao sto rece Knight skroz dva razlicita stila, no extra su obojica nema govora...
Innuendo

Post by Innuendo »

a kao da je satriani najkompetentniji.....svaka mu čast...možda je i najbolji od ovih u 90im godinama isplivalih gitarista, jer ove ostale poput Vai-a, Malmsteena, sada nekog tamo Michael Angela itd naprosto ne mogu smisliti.............Činjenica je da je pođonio Santanin smisao za melodiju, Zappino jebanje u mozak, van halenov taping drugim riječima, malo je u čemu originalan............kod Slasha opet tu ima jadan ti bog koliko "đonidbi" (od Hendrixa, Jimmy Page-a, pa preko Brian Maya, Jeff Beck-a sve redom gitarskih bogova)....možda sam malo pretjerao kada sam rekao da je dno...naravno da ne može biti loš kada je postigao to što je postigao....samo ga ne smatram pretjerano originalnim............
stardust_rnr

Post by stardust_rnr »

ljudi dovoljno je da poslusate malo pazljivije Slashove "sole" i Kirkove i sve ce vam biti jasno... SLASH JE DEFINITIVNO BOLJI!!! :music2: :music2: :music2:
Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

Kirk jeucenik najveceg gitarskog strebecine Satriania koji se meni licno gadi kada ga cujem . Kirk samo brzinske solaze svira jer je to Metallica-in stil. Meni nikad nisu bile nesta specijalno te njegove brzinske solaze jer je kopirao sve od Satriania do Hendrixa. Ok, jesu kad sam imao 13 godina i kad sam se lozio na sve od Metallice pa na brze, a sva ta loziona je krenula od Guns-a...
Necu da ih poredim jer su dva razlicita stila, samo za one koji kazu da je Slash ima vise dushe da kazem da su u pravu, a da Kirk je bio u takvoj vrsti muzike ili grupi, svejedno, gdje mu taj tkz. trash-metal nije dopustao dusu...
SD-6

Post by SD-6 »

ne treba zanemariti ni Sukija Planjanina :-?
Imer

Post by Imer »

Al vidite,Slash jes da svira dobro,ali kako kazete da kirk svira bez "duse" onda niste u pravu.Kirk svira one brze solaze sa dušom za razliku od Malmsteena koji svira ko mašina,al Slash nebi nikad mogao da odsvira npr. solo iz Enter Sandman,a Kirk moze da odsvira svaki solo od Slasha
knight*

Post by knight* »

Imer wrote:Al vidite,Slash jes da svira dobro,ali kako kazete da kirk svira bez "duse" onda niste u pravu.Kirk svira one brze solaze sa dušom za razliku od Malmsteena koji svira ko mašina,al Slash nebi nikad mogao da odsvira npr. solo iz Enter Sandman,a Kirk moze da odsvira svaki solo od Slasha
Mislim da nisi u pravu. Po meni je Slashove sole mnogo teže svirat od Kirkovih. Sviram gitaru i govorim iz svog iskustva. Brzina je nešto što se uvježba a feeling je nešto što se urodi sa čovjekom i donekle stiče iskustvom. E to je ono što Slash ima. Ovim ne želim da umanjim Kirkove sposobnosti iz samo jednog razloga. Metallica je bila jednom riječju Metallica.
Pustite one priče talenat je 5% a vježba 95%. ku*r.. će uvježbat onaj koji nema talenta.

Metallicu ne mogu smislit a Gunsi su mi najbolji bend svih vremena. Ali to što ja ne volim Metallicu ne daje mi za pravo da govorim kako su dno dna, zbog toga što su bili najpopularniji bend 90-ih pored Michael Jacksona. 90% ljudi na planeti je znalo ko je metallica. Svako dijete koje je znalo za sebe znalo je i za metallicu i za Michael Jacksona. Ovo nisu moje riječi nego riječi stručnjaka koji su istraživali popularnost bendova i ljudi u svijetu. Metallica i Gunsi su napravili revoluciju u muzici ravnu onoj koju su nekada u svoje vrijeme napravili Purple, Zeppelin, pa čak i onoj koju je napravio Hedrix. Neće i nemogu ostaviti trag kao Hendrix ali su jako uticali na današnju muziku.

O Gunsima dovoljno govori činjenica da je njihov album "Appetite For Distruction" koji je izdat krajem osamdesetih čak u 2000 (možda čak i kasnije nisam siguran) od strane MTV-a prodlašen najboljim Havey metal albumom. To je nešto jer je prošlo 15 godina a znamo koje limite je dosegla svjetska produkcija. I još bitnije je što je to njihov album prvenac.
xape

Post by xape »

koliko znam i Slash je bio Satrianijev ucenik,btw. Hammet je poznat kao jedan od losijih ucenika,barem prema rijecima velikog ucitelja :)
Imer

Post by Imer »

Ok knight,u pravu si sto se tice toga da je feeling urodjena stvar,al i brzina je,sviram i ja gitaru,pa tako da znam,mozda ti imas vise iskustva sa gitarom posto sam ja mlad,al za mene je umijetnost odsvirat neki brzi solo u ritmu.Slash dobro svira,al meni je (za razliku od tebe :) )Metallica najdraza grupa,pa tako da samo kuci pored nekih nasih pijesama,samo sviram Metallicu,i vijeruj mi "slomim prste" dok navjezbam solo od kirka,nije meni problem od svirati to,nego je problom od svirati do u ritmu pijesme,i za mene je Metallica kvalitetniji band od Guns n` Rosesa
knight*

Post by knight* »

Neću ja ulazit u kvalitet bendova. Nisu oni kvalitetniji. Tu je u pitaljnu samo koliko se kome šta sviđa. Kada sviraš gitaru potrebna ti je rutina da bi nešto odsvirao kako valja. Kad recimo dodješ u studio vidiš koliko imaš rutine. Tako da će doći vrijeme kada ćeš moći odsvirat taj solo bez problema. Ali meni slashov solo zahtjeva mnogo više rutine. Jebiga oni njegovi "bandovi" (nadam se da znate šta je jer vam ne znam objasnit) su tako teški .
Emir_Killer

#16 Slash je beton

Post by Emir_Killer »

kirk mozda jeste ucio od satrianija, ali pitanje je da li je nucio jer jedno je uciti a drugo nauciti. Slash je ipak majstor
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

neko je nešto kakio protiv VAIA....nemoj sine napamet
knight*

Post by knight* »

Haha ja idem na Vaia za 8 dana.- Mravojede jl ti dolaziš. jedva čekam. A za slasha i kirka sam rekao svoje.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

najvjerojatnije idem....malo me iznervirala cijena karte :-?
knight*

Post by knight* »

Ja sam karte već kupio. Jedva sam to izveo u smislu što je ZG daleko al sam uspio. Dolazim u ponedjeljak.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ja jednostavno ne mogu kupiti karte u pretprodaji jer sam se opekao na metaliku :x ali idem valjda, morao bih :-?
boyan

Post by boyan »

Kirk je strasan gitarista :shock: ali brajko onaj novi basista sta radi mislim da ce sve da prevazidje :lol:
Neznam ono za MTV sto je neko ovde pisao ali mnogi ameri kazu da Kill'em all jos ne prevazidjen :?
knight*

Post by knight* »

Produkcijski Kill am all Gunsima nemož okrenuti ni klompe. Prema tome dalje nemoram da pišem znamo i sami koliko prudukcija u albumu znači. Mislim MTV je ipak kuća koja ima visoki raiting tako da to nije šala. Mislim naravno to je MTV odlučio e sad je samo pitanje koliko to znači svakom od vas a ipak su najjača muzička tv kuća.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

svaka cast njima ali se ne mogu porediti njihovi stilovi.
ako vec necemo porediti stilove onda bih rekao ,mada nije tema,da je za njih angus young izmislio gitaru....
Post Reply