Slanje pošiljki unutar BiH
-
farexicus
#1 Slanje pošiljki unutar BiH
Ne znam jel već bila ova tema.
Trebam slati neke pošiljke po Bosni, ništa veliko, desetak kilograma max, ali mi je važno da mi primalac prilikom preuzimanja paketa izvrši uplatu dostavljaču pa da ja onda podignem pare.
Da li je neko imao iskustva sa ovim? BH Pošta, VIP24, Euroexpress, DHL, UPS, ko još ima, nije mi važna brzina dostave, može dan-dva, cijena usluge igra glavnu ulogu.
Hvala.
Trebam slati neke pošiljke po Bosni, ništa veliko, desetak kilograma max, ali mi je važno da mi primalac prilikom preuzimanja paketa izvrši uplatu dostavljaču pa da ja onda podignem pare.
Da li je neko imao iskustva sa ovim? BH Pošta, VIP24, Euroexpress, DHL, UPS, ko još ima, nije mi važna brzina dostave, može dan-dva, cijena usluge igra glavnu ulogu.
Hvala.
- Ductus Holedocus
#2 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
ja sam slala pouzecem
za dan/dva ,stigla posiljka primaocu.
cijena posiljke ide po kilazi.
za dan/dva ,stigla posiljka primaocu.
cijena posiljke ide po kilazi.
Last edited by Ductus Holedocus on 06/08/2012 11:20, edited 1 time in total.
- drndalo
#3 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
Sve moze, a za cijene ces morati sam skupiti ponude... Svi to mogu raditi koji se bave dostavom, plus Posta, kod Poste se to zove "preporuceno sa pouzecem" i valja ispuniti papirologiju prije slanja...
-
farexicus
#4 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
Meni bi trebala preporuka za firme.
- drndalo
#5 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
Apsolutno nebitno, dostavljaju za svakoga ko plati, a kolicinu placanja koja moze varirati od vise parametara cete morati sami izvidjeti...
BH posta ima neki kalkulator koji moze pomoci u visini ocekivane cijene:
http://www.bhp.ba/kalkulator/1/0/36.html
Fedex, DHL, UPS, TNT, City, ima ih joooosss...
BH posta ima neki kalkulator koji moze pomoci u visini ocekivane cijene:
http://www.bhp.ba/kalkulator/1/0/36.html
Fedex, DHL, UPS, TNT, City, ima ih joooosss...
-
Naposletku
#6 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
Imas mnogo brzih posti: In Time, Intereuropa, Lagermax, 24 VIP itd...
Ako ces vec imati puno posiljki najbolje ti je da sklopis ugovor sa jednom od ovih dostava i tako bi trebo dobiti i povoljnije cijene. 100% znam da 24 Vip dostavlja robu u roku 24 sata, ne bas toliko precizno ali ako preuzmu robu danas sutra je vec dostavljena u toku dana, a za ostale ne znam. A sve brze poste vrse naplatu i treba se sacekati par dana da novac stigne nazad.
Ako ces vec imati puno posiljki najbolje ti je da sklopis ugovor sa jednom od ovih dostava i tako bi trebo dobiti i povoljnije cijene. 100% znam da 24 Vip dostavlja robu u roku 24 sata, ne bas toliko precizno ali ako preuzmu robu danas sutra je vec dostavljena u toku dana, a za ostale ne znam. A sve brze poste vrse naplatu i treba se sacekati par dana da novac stigne nazad.
-
farexicus
#7 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
Hvala vam velika.
- antonija
#8 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
Najbolji je EMS spram cijene - oko 4 KM je pismo stigne u roku 24h
- Sandra N.
#9 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
DA EMS je odlican!antonija wrote:Najbolji je EMS spram cijene - oko 4 KM je pismo stigne u roku 24h
-
badema11
#10 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
24Vip su salabajzeri obicni. Hem sto su spori i skupi, a kada nastane problem nema ih kao ni tvoje posiljke. Zaobici ih definitivno. Dostave oni koju posiljku uredno ali kada su problemi ostajes sam sa sobom. Znaju i da ne preuzmu ono sto trebaju pa moras sam ganjati, pa pocinje petljanje i laganje.
- korisnik.1
#11 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
Slao sam manji paketić preko 24vip, cijena slanja bila 9.90 KM pouzećem, plus 5 KM da ti donesu novac kući (to nije pod moranjem), cijenu transporta platio primalac (po dogovoru). Pošiljku ostavio oko 12h popodne, sutradan primalac oko 14h javio da je preuzeo. Sve čisto i profesionalno.
- plucna mahramica
#12 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
Da ne otvaram novu.... Koja od ovih kompanija je najjeftinija za dostavu pouzecem?
- iceman ze
#13 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
I meni trebaju slicne informacije, uglavnom istrazivao sam i nasao sam dosta dobrih komentara za EuroExpress.
http://blog.pik.ba/2013/08/05/ovlastene ... zbe-u-bih/
http://blog.pik.ba/2013/08/05/ovlastene ... zbe-u-bih/
- Mjesanac
#14 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
Pozdrav raja,
Hocu da iskoristim priliku i podjelim svoje iskustvo sa firmom 24VIP. U cetvrtak popodne (15.09) na njihovoj adresi sam im predao vecu posiljku za Banja Luku za koju je islo placanje pouzecem. Odmah sutradan, predao sam im i pismo za Banja Luku, uz njihovo uvjeravanje da pismo stize primaocu odmah u subotu, sto mi je jako bitno jer primaoc odlazi iz drzave sutra, 19.09.
Prvu posiljku su predali u Banja Luci, pa sam ih nazvao da vidim kada mogu ocekivati da dobijem novac koji su oni preuzeli od primaoca, na sta su oni odgovorili da ce mi novac dati u roku od 30 dana
Znaci novac koji koji su oni primili, ne mogu mi odmah dati, vec u roku od 30 dana. Izgleda da moj novac koriste kao obrtna sredstva, naravno bez kamate, a mene prave budalom.
Sto se tice druge posiljke, bitno je prvo napomenuti da vozac (kurir) koji je dosao po posiljku nije znao naci adresu koja je u sred Sarajeva, vec sam ga morao traziti po gradu. Ali ono sto je jos gore posiljka nije stigla kako je obecano u subotu, a oni se ne javljaju na telefone jer valjda ne rade.
Eto cisto da podjelim iskustvo, da ovo uzmete u obzir kada vam budu trebale usluge ovog tipa.
Hocu da iskoristim priliku i podjelim svoje iskustvo sa firmom 24VIP. U cetvrtak popodne (15.09) na njihovoj adresi sam im predao vecu posiljku za Banja Luku za koju je islo placanje pouzecem. Odmah sutradan, predao sam im i pismo za Banja Luku, uz njihovo uvjeravanje da pismo stize primaocu odmah u subotu, sto mi je jako bitno jer primaoc odlazi iz drzave sutra, 19.09.
Prvu posiljku su predali u Banja Luci, pa sam ih nazvao da vidim kada mogu ocekivati da dobijem novac koji su oni preuzeli od primaoca, na sta su oni odgovorili da ce mi novac dati u roku od 30 dana
Sto se tice druge posiljke, bitno je prvo napomenuti da vozac (kurir) koji je dosao po posiljku nije znao naci adresu koja je u sred Sarajeva, vec sam ga morao traziti po gradu. Ali ono sto je jos gore posiljka nije stigla kako je obecano u subotu, a oni se ne javljaju na telefone jer valjda ne rade.
Eto cisto da podjelim iskustvo, da ovo uzmete u obzir kada vam budu trebale usluge ovog tipa.
- joske
#15 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
euroexpress ti je 1liga uvjek dostave u roku 24 sata korektni momci 
- KB9
#16 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
1000 klasa iznad svih ostalihjoske wrote:euroexpress ti je 1liga uvjek dostave u roku 24 sata korektni momci
- joske
#17 Re: Slanje pošiljki unutar BiH
ljudi znaju svoj posao nisu salabajzeri kao neki sto su