Čitao sam stariji post o slanju pošiljki van BiH, ali se nadam da se nešto promijenilo na bolje do danas... imam brata koji studira u Sloveniji, pokvarila mu se grafička i ja sam htio da mu pošaljem svoju bivšu (dok se on ne snađe) jer sam u međuvremenu kupio novu... koji je najbolji i najpovoljniji način da se takav paket sa grafom pošalje "gore"!?
Zahvaljujem
Slanje paketića u Sloveniju
Moderator: anex
- kabal1337
#2 Re: Slanje paketića u Sloveniju
Mislim da je autobusom.
-
chombe trajla be
#3 Re: Slanje paketića u Sloveniju
Heva wrote: ↑11/09/2020 20:42 Čitao sam stariji post o slanju pošiljki van BiH, ali se nadam da se nešto promijenilo na bolje do danas... imam brata koji studira u Sloveniji, pokvarila mu se grafička i ja sam htio da mu pošaljem svoju bivšu (dok se on ne snađe) jer sam u međuvremenu kupio novu... koji je najbolji i najpovoljniji način da se takav paket sa grafom pošalje "gore"!?
Zahvaljujem
De pošalji bivšu meni, a nek brat studira i dalje, nije on još za toga
- sagosen
#4 Re: Slanje paketića u Sloveniju
Autobus. 
-
megaribi1
#5 Re: Slanje paketića u Sloveniju
Mislim da je u Sloveniji PDV na kompjutersku opremu 5%, pa mu se možda više isplati tamo uzeti.
- drndalo
#6 Re: Slanje paketića u Sloveniju
Bice da student nema para za glavnicu, a ovdje stoji graficka i skuplja prasinu.
Otidji do poste i upitaj za cijenu. To bi trebalo da moze stati u onaj mali paketic koji Posta ima, ili jos bolje u onu kovertu sa baloncicima, i ispuni se carinska deklaracija (mali zeleni papiric) o vrijednosti. Mislim da na njemu ima i oznacavanje X-om jel komercijala ili poklon. Stavis 10€ vrijednosti, gift, lagano je svakako, to ne bi trebalo biti skuplje od 20-ak maraka po mojoj procjeni.
Otidji do poste i upitaj za cijenu. To bi trebalo da moze stati u onaj mali paketic koji Posta ima, ili jos bolje u onu kovertu sa baloncicima, i ispuni se carinska deklaracija (mali zeleni papiric) o vrijednosti. Mislim da na njemu ima i oznacavanje X-om jel komercijala ili poklon. Stavis 10€ vrijednosti, gift, lagano je svakako, to ne bi trebalo biti skuplje od 20-ak maraka po mojoj procjeni.