Slanje paketa u SAD

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
baja775

#1 Slanje paketa u SAD

Post by baja775 »

Želim da pošaljem poklon u Ameriku iz Bosne pa može li neko da me uputi kojim sve servisima mogu da pošaljem, koliko koštaju i koliko traje isporuka? Čuo sam da ne treba ići sa BH Poštom, ali i da je DHL preskup, a treba da bude dostavljeno za otprilike mjesec pa ne znam kako dalje.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#2 Re: Slanje paketa u SAD

Post by gentoo »

Ako je bas toliko bitno da moras slati iz BIH (a ne kupiti na Amazon.com i poslati direktno..) onda ti valjda nije zao ni platiti DHL. Realno kurir ti je najbolja i najsigurnija opcija. Zavisi od tezine i dimenzija, najbolje nazovi i provjeri
braca

#3 Re: Slanje paketa u SAD

Post by braca »

Saljem ponekada, znaci, ne salji brzom postom, oderu te bez veze (DHL, FedEx...), posalji obicnim paketom iz poste, stize za desetak, najvise 15 dana, cijena ovisi o velicini paketa, no jedan paket srednje velicine kosta cca 60 KM....
baja775

#4 Re: Slanje paketa u SAD

Post by baja775 »

gentoo wrote:Ako je bas toliko bitno da moras slati iz BIH (a ne kupiti na Amazon.com i poslati direktno..) onda ti valjda nije zao ni platiti DHL. Realno kurir ti je najbolja i najsigurnija opcija. Zavisi od tezine i dimenzija, najbolje nazovi i provjeri
Ma nije problem Amazon nego što bi trebalo biti umotano u neki ukrasni papir. A sto se tice DHL-a žao mi je platiti hahah
baja775

#5 Re: Slanje paketa u SAD

Post by baja775 »

braca wrote:Saljem ponekada, znaci, ne salji brzom postom, oderu te bez veze (DHL, FedEx...), posalji obicnim paketom iz poste, stize za desetak, najvise 15 dana, cijena ovisi o velicini paketa, no jedan paket srednje velicine kosta cca 60 KM....
Koliko bi izašao manji paket? Tipa da se upakuje sami neki nakit?
MaroonBrigade

#6 Re: Slanje paketa u SAD

Post by MaroonBrigade »

baja775 wrote:
gentoo wrote:Ako je bas toliko bitno da moras slati iz BIH (a ne kupiti na Amazon.com i poslati direktno..) onda ti valjda nije zao ni platiti DHL. Realno kurir ti je najbolja i najsigurnija opcija. Zavisi od tezine i dimenzija, najbolje nazovi i provjeri
Ma nije problem Amazon nego što bi trebalo biti umotano u neki ukrasni papir. A sto se tice DHL-a žao mi je platiti hahah
Pa imas opciju da ti na amazonu METNU ukrasni papir :D
braca

#7 Re: Slanje paketa u SAD

Post by braca »

baja775 wrote:
braca wrote:Saljem ponekada, znaci, ne salji brzom postom, oderu te bez veze (DHL, FedEx...), posalji obicnim paketom iz poste, stize za desetak, najvise 15 dana, cijena ovisi o velicini paketa, no jedan paket srednje velicine kosta cca 60 KM....
Koliko bi izašao manji paket? Tipa da se upakuje sami neki nakit?
Pa otidji do poste i pitaj, kako da ja znam tarife...
Post Reply