Bavim se proizvodnjom gljive i u zadnje vrijeme prodajom micelija za uzgoj iste. Od kako sam počeo online prodaju dobivam sve više i više upita iz drugih država kao što su Makedonija, Sloveniji itd.
Problem je slanje paketa preko granice. Ne znam koju poštu da odaberem.Npr dana sam zv DHL i rekli su mi da paket do 1kg za Makedoniju oko 180km što je suludo velika cijena.
Razmišljao sam i o opciji da šaljem iz Hrvatska posto živim na samo granici sa pomenutom.
Sta bi ste vi preporučili za slanje paketa van granica BiH?
Slanje paketa u Makedoniju ili neku drugu državu
-
UrbanaFarmaMikic
- mayab
#2 Re: Slanje paketa u Makedoniju ili neku drugu državu
A smije li se to uopće slati izvan BiH , pogotovo u države EU?
Mislim da se definitivno isplati preći u Hr i slati odande za države Eu .
Iz BiH , ko zna kako to sve ide, koje su komplikacije i, cijene naravno... sigurno je daleko povoljnije slati među državama EU, nego kad šalješ iz države izvan EU.
Iz znatiželje pogledah cjenovnik BH pošte, za slanje paketa, ne nađoh uopće npr. Makedoniju
https://www.posta.ba/kalkulator-cijena/
Iz BiH , ko zna kako to sve ide, koje su komplikacije i, cijene naravno... sigurno je daleko povoljnije slati među državama EU, nego kad šalješ iz države izvan EU.
Iz znatiželje pogledah cjenovnik BH pošte, za slanje paketa, ne nađoh uopće npr. Makedoniju
-
UrbanaFarmaMikic
#3 Re: Slanje paketa u Makedoniju ili neku drugu državu
Mislim da se smije posto u ja često naručujem i dolazi mi brzom postom.
- stubrijez
#4 Re: Slanje paketa u Makedoniju ili neku drugu državu
Drugar, kako ces poslati iz HR ako nemas povratnu adresu?mayab wrote: ↑26/03/2022 09:41 A smije li se to uopće slati izvan BiH , pogotovo u države EU?
Iz znatiželje pogledah cjenovnik BH pošte, za slanje paketa, ne nađoh uopće npr. Makedoniju![]()
- stubrijez
#5 Re: Slanje paketa u Makedoniju ili neku drugu državu
Jesi li siguran da to jos uvijek moze??? Ustvari jesi li skoro tako slao ili ti je neko slao na poste restante. Ja sam imao prijatelja u Gunji par puta sam preko njega a to sto velis sumnjam da moze ako si slao skoro ti pa da znas OK i mozes li reci odakle?
- stubrijez
#6 Re: Slanje paketa u Makedoniju ili neku drugu državu
Znam da jeste, pitam jer sam svojevremeno tako radio posle kako je EU znam da sam se raspitivao nesto zu zakomplikovali za nas pa sam odustao. Zato me zanima jel neko bas to radio a da servis kao servis ima to znam.