Slanje paketa/pisama postom u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jahac96

#1 Slanje paketa/pisama postom u BiH

Post by jahac96 »

Ovako pokusao sam da nadjem neku temu slicnu ovoj a da nije izumrla nisam uspio.
Tako da zelim da napravim novu, dakle
Zanima me kakva je razlika između slanja paketa i pisama BHpostom, vidio sam da se salju paketi ako su tezi i to, ali sta ako ja imam nesto malo sitno tezine do 100gr mogu li ja to poslati kao pismo jer je puno isplativije LP
dječak sa šibicama

#2 Re: Slanje paketa/pisama postom u BiH

Post by dječak sa šibicama »

Izbjegavaj BH postu sa bilo kakvim paketima, radije plati euroexpresu vise.

Meni su klosari isporucili polupan paket odnosno sadrzaj, ali su ga dobro oblijepili i zamaskirali da ne mogu primjetiti dok ne otvorim. Oni to bacaju, sutaju nogama sta li rade.
jahac96

#3 Re: Slanje paketa/pisama postom u BiH

Post by jahac96 »

dječak sa šibicama wrote:Izbjegavaj BH postu sa bilo kakvim paketima, radije plati euroexpresu vise.

Meni su klosari isporucili polupan paket odnosno sadrzaj, ali su ga dobro oblijepili i zamaskirali da ne mogu primjetiti dok ne otvorim. Oni to bacaju, sutaju nogama sta li rade.
razumijem ja to sve, ali posta je puno isplativija i imam u blizini jednu i jedino za njih znam kako funkcionisu, između ostalog vecina predmeta koje saljem su u pakovanju sa mjehuricima i ne mogu se nesto ostetiti posebno jer nisu lomljivog karaktera
muminovic

#4 Re: Slanje paketa/pisama postom u BiH

Post by muminovic »

U okviru poste imas i brzu postu, imas mogucnost i da osiguras i ostalo...
drndalo

#5 Re: Slanje paketa/pisama postom u BiH

Post by drndalo »

jahac96 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Izbjegavaj BH postu sa bilo kakvim paketima, radije plati euroexpresu vise.

razumijem ja to sve, ali posta je puno isplativija i imam u blizini jednu i jedino za njih znam kako funkcionisu, između ostalog vecina predmeta koje saljem su u pakovanju sa mjehuricima i ne mogu se nesto ostetiti posebno jer nisu lomljivog karaktera
Ma radi sasvim OK posta... Posebno za te velicine. Navedes li vrijednost koja je tebi OK, ako se osteti, imaju da plate... Zbog toga je malo skuplja nego bez, ali...
rodjeni_95

#6 Re: Slanje paketa/pisama postom u BiH

Post by rodjeni_95 »

jahac96 wrote:Ovako pokusao sam da nadjem neku temu slicnu ovoj a da nije izumrla nisam uspio.
Tako da zelim da napravim novu, dakle
Zanima me kakva je razlika između slanja paketa i pisama BHpostom, vidio sam da se salju paketi ako su tezi i to, ali sta ako ja imam nesto malo sitno tezine do 100gr mogu li ja to poslati kao pismo jer je puno isplativije LP
Ovako drug,

U septembru sam slao jednu maicu jaranu preko poste. Uz to sam poslao i jedno pismo zapakovano u normalnoj koverti i to sam sve zajedno (maicu i to pismo) stavio u onu veliku kovertu. Tamo sam rekao radnici sta je unutra+sam joj pokazao jer do tog trenutka nisam zalijepio ovu "glavnu" kovertu, te da maica kosta 20 KM (pitala ima li vrijednost).
Na to mi je kazala da se to racuna kao vrijednosno pismo, nesto napisala i to je to.
Naravno ja sam platio da stigne za 24 h i sveukupno me postarina izasla oko 4 marke.
Post Reply