Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
-
arminlav
#1 Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
Pozdrav,
hoću da prodam mobitel, ali kupac je u drugom gradu ( iz Sarajeva za Tuzlu). Kakva su vaša iskustva sa ovim, i mogu li u pošti to riješiti da oni naplate od njega onoliko koliko smo mi dogovorili? Koji servis preporučujete, BH Pošta ili neka druga alternativa?
Hvala!
hoću da prodam mobitel, ali kupac je u drugom gradu ( iz Sarajeva za Tuzlu). Kakva su vaša iskustva sa ovim, i mogu li u pošti to riješiti da oni naplate od njega onoliko koliko smo mi dogovorili? Koji servis preporučujete, BH Pošta ili neka druga alternativa?
Hvala!
-
bull21
#2 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
Pošalji paket i vidi sa poštom, ima opcija da on ne može preuzeti paket dok ne uplati određeni iznos (koji ti dodaš). Nisam siguran kako ovo ide, ali znam da sam jednom ovo koristio kada sam u pošti dizao paket, uplatio dogovoreni iznos + još par markica i tek onda dobio paket.
-
underground
#3 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
24vip, cityexpress i ostali. Za bilo koji grad u BiH, dostava 10 km, uzmu novac od kupca i donesu ti na adresu. Pouzdano i efikasno, najbolje je tako...
- kockica_kockica
#4 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
Pa imas brate mili ono sa uputnicom, placanje po uzeću paketa ...arminlav wrote:Pozdrav,
Hvala!
Odes u postu daju ti papire da ispunis...
I za koji dan ti donesu novac na vrata...
Sa kupcem se dogovori ko placa postarinu ( mada nije velika jer je unutrasnji saobracaj) ja sam za tezinu od skoro pola kg platila nekih 7 KM
- Optimist
#5 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
Cityexpress. Prosle sedmice poslao paket, za 2 dana dobio novac nazad. Nazoves njihov besplatni telefon i ostavis podatke, popodne dolazi kurir po paket, za 2-3 dana ti isti kurir vrati novac u koverti. Naglasis da kupac placa postarinu i to je to.
-
motorola01
#6 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
Ovo ti je najbolja opcija.NI za zivu glavu ne idi u postu,pogotovo ne ona opcija placanja pouzecem.Oderat ce te ni krivog ni duznog i jos ce izgubiti paket pa ces onda cekati mjesec i pol da ti vrate pare....underground wrote:24vip, cityexpress i ostali. Za bilo koji grad u BiH, dostava 10 km, uzmu novac od kupca i donesu ti na adresu. Pouzdano i efikasno, najbolje je tako...
- shuma.ispod.pazuha
#7 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
vozači autobusa su čudolink wrote:aj ne ... saljem mjesecima pakete preko poste sa naplatom pouzecem, postarina 7KM, naplaceni novac donese postar za dva dana. nikad ni jednog problema.motorola01 wrote:Ovo ti je najbolja opcija.NI za zivu glavu ne idi u postu,pogotovo ne ona opcija placanja pouzecem.Oderat ce te ni krivog ni duznog i jos ce izgubiti paket pa ces onda cekati mjesec i pol da ti vrate pare....underground wrote:24vip, cityexpress i ostali. Za bilo koji grad u BiH, dostava 10 km, uzmu novac od kupca i donesu ti na adresu. Pouzdano i efikasno, najbolje je tako...
- DJUltra
- Location: Ni na nebu ni na zemlji, u prokletoj zemlji koju ipak volim :)
#8 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
Petak da preda paket vozacu, petak da mu taj vozac donese pare iz Tz, total cener ( minimala ).shuma.ispod.pazuha wrote: vozači autobusa su čudo
-
motorola01
#9 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
Kupio telefon od nekoga iz drugog grada.Malo veca vrijednost telefona.Covjek posalje pouzecem.On plati 15KM tamo,a meni ovdje trazili 22KM da bih podigao telefon...Uglavnom pare se zagubile i cekalo se 20 i kusur dana da se dobiju pare..link wrote:aj ne ... saljem mjesecima pakete preko poste sa naplatom pouzecem, postarina 7KM, naplaceni novac donese postar za dva dana. nikad ni jednog problema.motorola01 wrote:Ovo ti je najbolja opcija.NI za zivu glavu ne idi u postu,pogotovo ne ona opcija placanja pouzecem.Oderat ce te ni krivog ni duznog i jos ce izgubiti paket pa ces onda cekati mjesec i pol da ti vrate pare....underground wrote:24vip, cityexpress i ostali. Za bilo koji grad u BiH, dostava 10 km, uzmu novac od kupca i donesu ti na adresu. Pouzdano i efikasno, najbolje je tako...
edit:nasao sam post
-
Bodyfeat
#10 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
24 VIP-om salji,brzi,jeftini,pouzdani ! 
-
med11
#11 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
Kakav 24VIP. Čujem da imaju problema pogotovo sa telefonima, mogao bi ostati bez njega. Provjereno
- Antifriz+
#12 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
Da li je neko slao pakete preko Cityexpress u zadnje vrijeme? Kolko su pouzdani i zna li neko koliko kosta dostava u BiH za pakete do 3kg i placanje pouzecem?
- desperate housewife
#13 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
šalje li taj cityexpress vani, ili samo unutar BiH?
-
srelep
#14 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
Moje jedino negativno iskustvo je s firmom " E U R O E X P R E SS "
Spori , nekulturni, preskupi !!!!!!!!
Sa svim drugim poštama nisam imao negativnih iskustava.
Dakle izbjegavajte " EUROEXPRESS".
- Nothing
#15 Re: Slanje paketa, i naplata vrijednosti po dostavi?
I ti se maksuz na forum registrujes da to kazessrelep wrote:Moje jedino negativno iskustvo je s firmom " E U R O E X P R E SS "