Cao,
Ja pokusavam salti novac putem WorldRemit-a i Xoom-a (service PayPal-a) s racuna u Austriji na racun u BiH. Zelim da izbjegnem ogromne naknada koje banka trazi pri takvoj transakciji (oko 50 €).
Kako World Remit, tako i Xoom mi stalno javljaju da neki od navedenih podataka primatelja*ice nije ispravan. No, koristeci iste podatke u banci, novac uvijek stigne, ali nazalost uz ogromnu naknadu.
Ima li ko iskustva s tim aplikacijama ili slicnima? Obavezno je bitno da novac stigne na racun u BiH. Tako da Western Union nije opcija.
Hvala unaprijed na prijedlozima i dijeljenju iskustava
Slanje novca s racuna u Austriji na racun u BiH. ne putem banke!
Moderator: anex
-
djozlaka
-
Xeox2
#2 Re: Slanje novca s racuna u Austriji na racun u BiH. ne putem banke!
Koliko znam da WU ima mogućnost slanja novca na bank. račun primaoca, npr. iz Njem na devizni u BiH provizija 0.9€ od strane WU.
E sad ne bih znao koliku naknadu uzima banka u BiH za primanje tog novca. Ne bih se iznenadio da je neki dvocifren iznos.
E sad ne bih znao koliku naknadu uzima banka u BiH za primanje tog novca. Ne bih se iznenadio da je neki dvocifren iznos.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#3 Re: Slanje novca s racuna u Austriji na racun u BiH. ne putem banke!
Vjerovatno nesto fulas.. Xoom radi super, trazi samo naziv banke i IBAN (pored ostalih licnih podataka..)
- rida1976
#4 Re: Slanje novca s racuna u Austriji na racun u BiH. ne putem banke!
peysend saljes bez provozija sa racuna na racun
-
djozlaka
#5 Re: Slanje novca s racuna u Austriji na racun u BiH. ne putem banke!
@Xeox2 Taman vidim da mi Western Union nudi opciju da saljem na racun. Pokusao sam, nadam se da ce uspjeti!
@gentoo Da barem fulam
onda bih znao da je do mene. Koristim iste podatke kad slajem putem banke i uvijek uspijeva. Jucer sam ponovo pokusao putem Xoom-a, da bi me danas obavijestili kako compliance-team njihovog partnera javlja da primatelj trenutno nije u stanju primiti novac! Sta god!
@rida1976 Paysend-om sam pokusao, ali oni mi uopce ne nude opciju da saljem na racun, vec iskljucivo na karticu. Znaci sa moga racuna na karticu (pretpostavljam kreditnu...ne znam...)
Hvala vam na informacijama i prijedlozima!
@gentoo Da barem fulam
@rida1976 Paysend-om sam pokusao, ali oni mi uopce ne nude opciju da saljem na racun, vec iskljucivo na karticu. Znaci sa moga racuna na karticu (pretpostavljam kreditnu...ne znam...)
Hvala vam na informacijama i prijedlozima!
- Grof
#6 Re: Slanje novca s racuna u Austriji na racun u BiH. ne putem banke!
Probaj preko TransferWise, također ide na IBAN broj u BiH pa javi je li prošlo. Imaju neku malu proviziju ali skoro uvijek dobar kurs.