Slanje novca putem DHL-a?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
adi_sa2010

#1 Slanje novca putem DHL-a?

Post by adi_sa2010 »

Pozz,

Nadam se da je tema na pravom mjestu, ako ne: moderatori slobodno prebacujte ;-)
Potreban mi je savjet od nekoga ko je imao iskustva sa slanjem novca putem DHL tj. kada pošiljka stigne na pravu adresu koji dokumenat potpisuje primaoc pošiljke i na koji način ja mogu dokazati da sam uspješno poslao novac u slučaju npr. nekog spora isl?

Hvala unaprijed!
*mima*

#2 Re: Slanje novca putem DHL-a?

Post by *mima* »

Rizicno je novac slat brzom postom.
talić

#3 Re: Slanje novca putem DHL-a?

Post by talić »

nisam nikad čuo da neko šalje novac DHL-om. Novac ljudi šalju western union-om ali je to isto tako glupo jer su provizije klanje bez granica. Nisi rekao da li je slanje novca preko granice ili u BiH. Ako je u BiH jednostavno ti primalac dostavi broj računa iz banke npr. Raiffeisen i ti odeš u Raiffeisen i uplatiš novac na njegov račun platiš 1 KM provizije (bez obzira na visinu doznake) i dobiješ ovjerenu uplatnicu. Ako šalješ novac preko granice onda obrazac 1450 i opet sve jednostavno. Uplatiš novac na svoj devizni račun i sa svog deviznog računa vršiš doznaku na račun primaoca. Novac će imati za dva ili tri dana na računu uz proviziju od 20 eura.
adi_sa2010

#4 Re: Slanje novca putem DHL-a?

Post by adi_sa2010 »

Zaboravio sam napomenuti: novac se šalje u inostranstvo. Probao sam prebaciti novac preko deviznog ali bilo je ekih komplikacija pa sam hio provjeriti da li je neko možda slao putem DHLa ali vidim da se to neisplati nikako i rizicno kao što *mima* reče. Ništa, ispuniti 1450 i šaljem odmah 8-)

Hvala na pomoći :)

Pozz.
Post Reply