Slanje FAXa preko interneta! i telefoniranje!
Moderator: Benq
-
Skvidji
- Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"
#1 Slanje FAXa preko interneta! i telefoniranje!
nedavno sam bio kad nekih prijatelja u HR i vidio da ljudi rabe telefone preko interna, neki kako kazu posebni tel za, mislim da je lokalna mreza u pitanju jer imaju svoj sopstveni wireless a mene sad interesuje da li se moze to kod nas napraviti mislim, korisnici kablovskog interneta (jer kod nas nema puno ljudi da su sami sebi razveli wireless) i da li je moguce pooslati fax preko kabl. interneta!
-
Davy Crockett
#2 Re: Slanje FAXa preko interneta! i telefoniranje!
Korištenje jeftinijeg razgovora preko VOIP tehnologije(telefoniranje putem interneta ako si na to mislio) kod nas ti neće dozvoliti iako taj servis postoji jer bi to ugrozilo poslovanje telekoma(jeftinije je).Skvidji wrote:nedavno sam bio kad nekih prijatelja u HR i vidio da ljudi rabe telefone preko interna, neki kako kazu posebni tel za, mislim da je lokalna mreza u pitanju jer imaju svoj sopstveni wireless a mene sad interesuje da li se moze to kod nas napraviti mislim, korisnici kablovskog interneta (jer kod nas nema puno ljudi da su sami sebi razveli wireless) i da li je moguce pooslati fax preko kabl. interneta!
-
ulicar
#3 Re: Slanje FAXa preko interneta! i telefoniranje!
Jeste, moguceje to raditi vec dugi niz godina. Ja licno, kada govorim sa Sarajevom koristim VoIP, a boga mi i oni mene kada nazovu koriste Skype. Pitanje je koliko bi ti se to isplatilo za lokalne pozive, ali za inostranstvo, uvijek.Skvidji wrote:sad interesuje da li se moze to kod nas napraviti mislim, korisnici kablovskog interneta
Skype (nesto vrlo slicno VoIP) dozvoljava da uplatis odredjeni broj kredita (minimum 10 eura) i onda mozes zvati "normalne" telefone za vrlo malu cijenu, daleko ispod BHTelekom cijene, a komp-komp komunikacija je besplatna. Mozes cak kupiti USB telefon, koji koristi Skype da prica
Moguce je poslati i FAX. Opet koliko ti se to isplati za loko fax, pitanje je. Nekoliko kompanija nudi interface za slanje faxa koristeci e-mail, ili slicno. Ja licno koristim za firmu "Premiere Global Services" Xpedite gdje mozes koristiti web servis, ili FTP.Skvidji wrote:i da li je moguce pooslati fax preko kabl. interneta!
-
Davy Crockett
Skype je čudo! Cijena poziva za USA preko kreditne kartice košta 1,2 US centa po minuti. To je džaba.