Trebao bi poslati odredjenu dokumentaciju u Beograd ... papiri formata A4, tezinski do 1 kg. Radi se o jako osjetljivim dokumentima koji se ne bi smjeli zagubiti i moraju doci na Beogradsku adresu s tim da se ta dokumentacija mora vratiti u Sarajevo. Nema carinjena.
Osim DHL...da li ima jos neka firma koja se time, pouzdano, bavi a da se moze pratiti njen put...I...da li je takav nacin slanja preskup. Neko mi rece da je jeftinije licno je odnjeti u Beograd. Da li je to istina. Molim za savjet...
Slanje dokumentacije u Srbiju-kako
Moderator: anex
-
nedims
-
Naslovnica
#2 Re: Slanje dokumentacije u Srbiju-kako
Najbolje i najbrže ti je da odeš na autobusku stanicu u I.Sarajevo, zamoliš šofera da uzme, daš mu cenera na kafu i to je to. Provjeri kada voze, ima svaki dan, siguran sam.
-
nedims
#3 Re: Slanje dokumentacije u Srbiju-kako
Hvala na sugestiji ... ali nije to nacin koji trazim. Treba mi kompanija kao DHL...sigurnosti radi.
- Edin H.
#4 Re: Slanje dokumentacije u Srbiju-kako
Vala ti je ovo najsigurnijenedims wrote:Hvala na sugestiji ... ali nije to nacin koji trazim. Treba mi kompanija kao DHL...sigurnosti radi.
Meni poslali sofersajbnu iz Beograda, kasni autobus.
Kad se konacno pojavio, kaze meni sofer, Sabac ili nesto tako: "Vidis li ti sta mi uradi? Koliko kasnim..."
Rekoh: "U cemu je problem? Granica?"
"Ma kakva bre granica, morao sam polako voziti da se ne razbije sofersajbna!!!"
Vec mu platili u Beogradu, pa da i kod nas izvuce koju marku.
-
nedims
#5 Re: Slanje dokumentacije u Srbiju-kako
Zna li neko...nedims wrote:Trebao bi poslati odredjenu dokumentaciju u Beograd ... papiri formata A4, tezinski do 1 kg. Radi se o jako osjetljivim dokumentima koji se ne bi smjeli zagubiti i moraju doci na Beogradsku adresu s tim da se ta dokumentacija mora vratiti u Sarajevo. Nema carinjena.
Osim DHL...da li ima jos neka firma koja se time, pouzdano, bavi a da se moze pratiti njen put...I...da li je takav nacin slanja preskup. Neko mi rece da je jeftinije licno je odnjeti u Beograd. Da li je to istina. Molim za savjet...
- JThomas
#6 Re: Slanje dokumentacije u Srbiju-kako
ako baš moraš biti siguran, lično ili kurirska pošta. ima i drugih i jeftinijih od DHLa, ali nisu "ime". i da se izgubi, svugdje na svijetu ti je valjana izvlakuša da si predao DHLu i to ima svoju cijenu.
- drndalo
#7 Re: Slanje dokumentacije u Srbiju-kako
Osim DHL-a, imas "A2B", "IN-time", "Euro-express", ne znam imal' jos i City Express... A2B i In-time imaju zbirni cestovni transport svaki dan za SRB i HR, i tamo lokalne partnere, koji to dobiju isto kao da si slao DHL-om, FedEx-om, TNT-om... Na adresu, kurirom...
Mislim da je A2B imao brzi tel. broj: 1300, a In-time: 1301.
-
nedims
#8 Re: Slanje dokumentacije u Srbiju-kako
Svaka cast kolega @drndalo...drndalo wrote:Osim DHL-a, imas "A2B", "IN-time", "Euro-express", ne znam imal' jos i City Express... A2B i In-time imaju zbirni cestovni transport svaki dan za SRB i HR, i tamo lokalne partnere, koji to dobiju isto kao da si slao DHL-om, FedEx-om, TNT-om... Na adresu, kurirom...
Te sam informacije trebao. Jako si mi puno pomogao i veliko ti hvala
- drndalo
#9 Re: Slanje dokumentacije u Srbiju-kako
Nema na cemu, racun ti stize kurirom...!