Slanje dokumenata u inostranstvo
- zeina
#1 Slanje dokumenata u inostranstvo
Koji je najpouzdaniji, najbrzi i najjeftiniji nacin za slanje dokumenata u inostranstvo?
Da li se moze poslati kao preporucena posta putem BH Poste i da li su oni pouzdani po tom pitanju, ili da se ide drugim kurirskim sluzbama poput DHL, FedEx i sl?
Da li se moze poslati kao preporucena posta putem BH Poste i da li su oni pouzdani po tom pitanju, ili da se ide drugim kurirskim sluzbama poput DHL, FedEx i sl?
- muminovic
#2 Re: Slanje dokumenata u inostranstvo
najbolje DHL Express ili Fedex, dodju brzo a pouzdani su.
- zeina
#3 Re: Slanje dokumenata u inostranstvo
A koji je bolji od to dvoje...i kakve su cijene, bas nemam predstave kako se to krecemuminovic wrote:najbolje DHL Express ili Fedex, dodju brzo a pouzdani su.
- LeonardoAC
#4 Re: Slanje dokumenata u inostranstvo
Slao prije 20ak dana EMS poštom... sasvim pristojna usluga - haman duplo jeftinija nego i DHL i Fedex. Tracking number i sve ostale trice i zafrkancije neophodne. Tako da... BH Pošta rulZ 
-
bierkof
#5 Re: Slanje dokumenata u inostranstvo
Slao sam mnogo dokumenata zadnjih dana, UPS je definitivno najjeftiniji od svih kurirskih sluzbi, koje su kod nas uzasno skupe...
Posta nije bas sigurna, i nebi se usudio slati vazne dokumente postom.
- zeina
#6 Re: Slanje dokumenata u inostranstvo
Za koliko stigne i je li to pouzdano za dalje relacije van BiH, dzaba mi tracking number, dzaba povrat novca ako ne stigne...znaci prioritet je da stigne a ostale stvari poput cijene i vremena dostave mogu se tolerisati mada je bolje sto jeftinije i sto krace vrijeme dostaveLeonardoAC wrote:Slao prije 20ak dana EMS poštom... sasvim pristojna usluga - haman duplo jeftinija nego i DHL i Fedex. Tracking number i sve ostale trice i zafrkancije neophodne. Tako da... BH Pošta rulZ
- zeina
#7 Re: Slanje dokumenata u inostranstvo
Prvi put cujem za UPS, ima li to uopste kod nas u Sarajevu i gdje se nalaze...jeftinije znaci i manje pouzdano ili su ipak pouzdani?bierkof wrote:Slao sam mnogo dokumenata zadnjih dana, UPS je definitivno najjeftiniji od svih kurirskih sluzbi, koje su kod nas uzasno skupe...
- muminovic
#8 Re: Slanje dokumenata u inostranstvo
Bolji DHL, cijena do 48h dostava oko 100 KM, do 24h dostava oko 150 KM.zeina wrote:A koji je bolji od to dvoje...i kakve su cijene, bas nemam predstave kako se to krecemuminovic wrote:najbolje DHL Express ili Fedex, dodju brzo a pouzdani su.
Nazovi das svoj ZIP code, i ZIP code primaoca, te tezinu pisma.
- muminovic
#9 Re: Slanje dokumenata u inostranstvo
Imas i UPS u BiH / UPS Europe SPRL/BVBAzeina wrote:Prvi put cujem za UPS, ima li to uopste kod nas u Sarajevu i gdje se nalaze...jeftinije znaci i manje pouzdano ili su ipak pouzdani?bierkof wrote:Slao sam mnogo dokumenata zadnjih dana, UPS je definitivno najjeftiniji od svih kurirskih sluzbi, koje su kod nas uzasno skupe...
-
bierkof
#10 Re: Slanje dokumenata u inostranstvo
Ne znaci da su jeftini, nego da su jeftiniji od ostalih a vrlo su pouzdani. Oni su globalna kurirska sluzba poput FedEx-a i DHLa (koji su imho bacanje para).zeina wrote:Prvi put cujem za UPS, ima li to uopste kod nas u Sarajevu i gdje se nalaze...jeftinije znaci i manje pouzdano ili su ipak pouzdani?bierkof wrote:Slao sam mnogo dokumenata zadnjih dana, UPS je definitivno najjeftiniji od svih kurirskih sluzbi, koje su kod nas uzasno skupe...
Slao sam dokumente u Njemacku, ako posaljes do 2-3 poslijepodne, dostava je sljedeci dan. I kosta 55KM. Broj telefona i informacije mozes naci na netu.
- muminovic
#11 Re: Slanje dokumenata u inostranstvo
Da ma svi su dobri, DHL, UPS, Fedex.
- LeonardoAC
#12 Re: Slanje dokumenata u inostranstvo
slao u sloveniju (dakle van BiH), stiglo za 2 dana - za mene je to ok. sumnjam da bi i DHL bio bržizeina wrote:Za koliko stigne i je li to pouzdano za dalje relacije van BiH, dzaba mi tracking number, dzaba povrat novca ako ne stigne...znaci prioritet je da stigne a ostale stvari poput cijene i vremena dostave mogu se tolerisati mada je bolje sto jeftinije i sto krace vrijeme dostaveLeonardoAC wrote:Slao prije 20ak dana EMS poštom... sasvim pristojna usluga - haman duplo jeftinija nego i DHL i Fedex. Tracking number i sve ostale trice i zafrkancije neophodne. Tako da... BH Pošta rulZ