Vozdra, imam starije vozilo i imam problem da zimi slabo grije. E posto mi se neda nesto
pretjerano sada ulagati u njega i hodati kod majstora zanima me samo da li bi ista dobio s tim da pokrijem hladnjak tj da stavim karton ispred hladnjaka?
To sam vidjao da ljudi rade e da li je to zbog grijanja i da li je opasno?
Slabo grijanje u autu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Alfa159
- sorcerer
#2 Re: Slabo grijanje u autu
to rade oni koji nemaju 15 maraka da kupe termostat
-
530i
#3 Re: Slabo grijanje u autu
Više to govori o tome kako je gazda nepismeni debil nego što je opasno.
Promijeni termostat, dobit ćeš i grijanje i manju potrošnju goriva, duži vijek motora...ništa loše u tome, a termostat ne može biti skup za većinu normalnih, prosječnih auta. Ako nije do termostata provjeri sistem tzv. malog hladnjaka, da li funkcioniše on uopšte i sistem klapni koje usmjeravaju topao zrak u kabinu...nisi naveo koje je auto tačno u pitanju, pa je ovo jedan opšti odgovor za sva (starija) auta...
Promijeni termostat, dobit ćeš i grijanje i manju potrošnju goriva, duži vijek motora...ništa loše u tome, a termostat ne može biti skup za većinu normalnih, prosječnih auta. Ako nije do termostata provjeri sistem tzv. malog hladnjaka, da li funkcioniše on uopšte i sistem klapni koje usmjeravaju topao zrak u kabinu...nisi naveo koje je auto tačno u pitanju, pa je ovo jedan opšti odgovor za sva (starija) auta...
- Alfa159
#4 Re: Slabo grijanje u autu
Mislim da je termostat mjenjan, a taj mali hladnjak mi je sumnjiv:)
-
preludezalude
#5 Re: Slabo grijanje u autu
Kod starijih auta je problem dihtung spuzvica oko klapni koje otvaraju-zatvaraju. Spuzve od starosti se raspadnu pa onda provlaci hladni zrak i nikako da dobijes toplo puhanju u autu.