Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zivim na prvom spratu, valjda su i tanki zidovi pa mi je stalno hladno, a grijanje je na plin
radijatori griju ali nikako da mi bude ugodno toplo pa moram ukljuciti grijalicu. ne znam ko izmisli ovo iskljucivanje grijanja navece, jer tad je najvise zima. preko noci mi radi grijalica a i preko dana, a racun za struju kad dodje..........
zatvorim sve prozore, al opet zima
cak sam i produzila radijatore odnosno dodala nekoliko rebara na svaki radijator, al nista
Izolacija stana ili kuće. Ako si u kući onda vanjska i unutrašnja. U stanu unutrašnja. Možda stolariju promjeniti ako je stara prozori i to. Onda makar izolovati trakom gdje puše ako puše...
isti problem s plinom ovdje
termoizolacija je dobra, ali se u odnosu na predratno grijanje osjeti velika razlika, tesko je zagrijati prostor i stalno je nekome hladno
a nekada davno '91smo mogli uz isto grijanje hodati-u-kraTTkim-rukavima u januaru
kod mene u citavom stanu (50kvadrata) radi samo jedan radijator i sasvim ugodno toplo Stan je na juznoj strani mozda zato, sunca (kad uspije da probije kroz oblak smoga) ima od jutra do mraka...ja se ljeta bojim
MAN-lion's coach wrote:Izolacija stana ili kuće. Ako si u kući onda vanjska i unutrašnja. U stanu unutrašnja. Možda stolariju promjeniti ako je stara prozori i to. Onda makar izolovati trakom gdje puše ako puše...
ja bih dodao da se provjeri jos kakva je oodna izolacija, kad se bude radila, pretpostvaljam da je stan, unutrasnja termo izolacija. Isto treba da se racuna i na postavljanje zvucne izolacije pogotovo ako zid dijeli stan sa haustorom.
U zavisnosti od novca, prvo izolirati vanjske zidove.
samo dodavanje rebara na radijatore nece poboljsati situaciju, jer ocigledno da postoji problem vecih toplotnih gubitaka.
Izolacija NIKAD nije skupa.
samo jedna mala molba, opaska i tako to
postavljanje termoizolacije sa unutrasnje strane prostorije nije o.k.
u slucaju da se nekome ovaj crv naseli u glavi, ili mu ga nasele ..
krpljenje akusticnih mostova prema stubistu i komsijama gore-dole, je isto tako bure bez dna..ako je vecina zidova u vasem stanu od A.B. sorry
Ne razumijem stvarno o kakvim crvima pričaš.
Najbolje bi bilo da ti spavaš ili boraviš na golom betonu i golim zidovima i griješ tj.pokušavaš grijati prostoriju,ono bukvalno ništa ni parketa ni izolacije...pa ćeš vidjeti koliki su računi za grijanje i hladna guza.
jaca-maca wrote:zivim na prvom spratu, valjda su i tanki zidovi pa mi je stalno hladno, a grijanje je na plin
radijatori griju ali nikako da mi bude ugodno toplo pa moram ukljuciti grijalicu. ne znam ko izmisli ovo iskljucivanje grijanja navece, jer tad je najvise zima. preko noci mi radi grijalica a i preko dana, a racun za struju kad dodje..........
zatvorim sve prozore, al opet zima
cak sam i produzila radijatore odnosno dodala nekoliko rebara na svaki radijator, al nista
ima li neko rjesenje nekakvo
Promijeni prozore, djeluje 100%. Ako zivis u zgradi, bilo bi dobro dogovoriti s komsijama da uvedete centarlno grijanje (preko toplana), to je grijanje na kojem se mozes ugrijati, a plinsko je slabo totalno.
sheikh wrote:dobra jakna i dzemper i muskarac da te grije
haha muskarac bi joj trebao biti dovoljan
Ako nisi u svom stanu promjeni stan, ja koga god znam da zivi u stanu ili kuci sa plinskim grijanjem svi se odreda zale... Kod mene je centralno i toliko je jako, da i navecer kada ga iskljuce i dalje bude pravo toplo...
jaca_coko90 wrote:
Ako nisi u svom stanu promjeni stan, ja koga god znam da zivi u stanu ili kuci sa plinskim grijanjem svi se odreda zale... Kod mene je centralno i toliko je jako, da i navecer kada ga iskljuce i dalje bude pravo toplo...
jbg moj je stan, nema mjenjanja
ma znam kako je fino kada je centralno grijanje....
jaca_coko90 wrote:
A joj bas mi je zao sto ti je tako hladno... Znam da mi je drug govorio da se zimi pokrije jorganom, dekom i jos peskir omota oko glave, a jedna drugarica se isto navecer mrzne jer zivi sama pa ju je strah navecer ukljuciti grijalicu i zaspati...
A to sa duplim radijatorom je dobra ideja, ali brzo se ohladi soba kada se iskljuci grijanje, a jos si na prvom spratu, pa oko tvog stana nema dovoljno topline. Cula sam skoro da sada plinsko grijanje hoce uvesti ono da sebi sam namjestas jacinu toplote i kad ce ti se iskljuciti a kad ukljuciti grijanje, ali ce biti promjenjen princip placanja, ne znam sad sta mislis o tome, ako te zanima mozes se raspitati...
jaca_coko90 wrote:
A joj bas mi je zao sto ti je tako hladno... Znam da mi je drug govorio da se zimi pokrije jorganom, dekom i jos peskir omota oko glave, a jedna drugarica se isto navecer mrzne jer zivi sama pa ju je strah navecer ukljuciti grijalicu i zaspati...
A to sa duplim radijatorom je dobra ideja, ali brzo se ohladi soba kada se iskljuci grijanje, a jos si na prvom spratu, pa oko tvog stana nema dovoljno topline. Cula sam skoro da sada plinsko grijanje hoce uvesti ono da sebi sam namjestas jacinu toplote i kad ce ti se iskljuciti a kad ukljuciti grijanje, ali ce biti promjenjen princip placanja, ne znam sad sta mislis o tome, ako te zanima mozes se raspitati...
da hoce to uvesti, stavicu 30 stepeni hahah i necu ga iskljucivati po noci!!
ooj kad ce to uvesti?
Imam kucu i plinsko grijanje i savrseno je! Kuca je uvijek topla i nikad nije hladno i nikad ne otvaram radijatore na najace. Naravno imam izolaciju sa stiroporom, ali i kad je nisam imao grijalo je dobro, samo sto sad manje trosimo na grijanje. ne znam kako neko moze tvrditi da je centralno bolje, jer si tu ovisan o toplanama, a kod plinskog si sam svoj majstor i mozes upaliti i ugasiti grijanje kad je tebi cejf, a ne kako ti toplane odrede.
Imam kucu i plinsko grijanje i savrseno je! Kuca je uvijek topla i nikad nije hladno i nikad ne otvaram radijatore na najace. Naravno imam izolaciju sa stiroporom, ali i kad je nisam imao grijalo je dobro, samo sto sad manje trosimo na grijanje. ne znam kako neko moze tvrditi da je centralno bolje, jer si tu ovisan o toplanama, a kod plinskog si sam svoj majstor i mozes upaliti i ugasiti grijanje kad je tebi cejf, a ne kako ti toplane odrede.
Hoces sad da se svadjamo?
Pa ti imas srece, meni su stvarno svi govorili da im je uzasno hladno, a za centralno sam samo od dvije osobe cula da im je lose. Dakle ljudi vise pricaju protiv plinskog, mada naravno nije sve samo u tome koje ti je grijanje, postoje tu i drugi faktori...
ma meni je bitno da ono grije i da mi bude toplo, a to da je plinsko ili centralno, to je nebitnoo
i stvarno kolikoo placam ovo grijanje, trebalo bi mi biti bas toplo