Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Saian

Post by Saian »

majstore skini instalaciju sa one stranice, zapamti gdje je otisla :D pokreni instalaciju (doubleklick na to sto skinesh), klikaj samo "yes, yes..." :D izaberi neki sexy nick kao npr Lisac ili Horns ili manijak :D :D registrujesh se , odes na "add contact" dodas par potencijalnih/postojecih hanuma i onda samo zivkaj, dok se boje ne iskrive :D (valja li ovo? :D)
H

Post by H »

Saian wrote:majstore skini instalaciju sa one stranice, zapamti gdje je otisla :D pokreni instalaciju (doubleklick na to sto skinesh), klikaj samo "yes, yes..." :D izaberi neki sexy nick kao npr Lisac ili Horns ili manijak :D :D registrujesh se , odes na "add contact" dodas par potencijalnih/postojecih hanuma i onda samo zivkaj, dok se boje ne iskrive :D (valja li ovo? :D)
Ok, vidim da ti moram pojasniti šta me zanima. Može li se i kako Skype koristiti u Bosni, i kako kupiti kredit?
Saian

Post by Saian »

H wrote:
Ok, vidim da ti moram pojasniti šta me zanima. Može li se i kako Skype koristiti u Bosni, i kako kupiti kredit?
Mozhes ga koristiti u Bosni, a uskoro i u Crnoj Gori :D

kad se registrujes mozes kupiti skype-kredit kao bilo ko drugi ili treci ;)
H

Post by H »

Saian wrote:
H wrote:
Mozhes ga koristiti u Bosni, a uskoro i u Crnoj Gori :D

kad se registrujes mozes kupiti skype-kredit kao bilo ko drugi ili treci ;)
E vidiš Sajo haveru, tu je problem, nemam kreditne kartice. Ima li neki drugi način?! :-?
Stitch__

Post by Stitch__ »

malo ga pretjera sa ovim ciframa. Znas li uopste koliko je milijarda :D

vjerovatno su u pitanju milioni :)
H

Post by H »

I? Da li neko zna, postoji li drugi način da se uplati osim kreditnom karticom? :roll:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Uh dobar je skype, ustedio mi je para i para...

Kakav ba kredit, pa nisi u banci :D:D:D

Dzanarika odlepio :lol: :lol: :lol: :lol:

Skuliraj se, uskoro dolazis :D:D

H, moze i u Bosni, bez ikakvih kredita, pricas koliko ti je saianu ceif :D :D
H

Post by H »

horns&drums wrote:Uh dobar je skype, ustedio mi je para i para...

Kakav ba kredit, pa nisi u banci :D:D:D

Dzanarika odlepio :lol: :lol: :lol: :lol:

Skuliraj se, uskoro dolazis :D:D

H, moze i u Bosni, bez ikakvih kredita, pricas koliko ti je saianu ceif :D :D
Drug, zanima me opcija da zovem druge na telefon, u inostranstvu naprimjer, a ako može i kod nas. Koliko mi je jasno, za to ipak treba kredit. :?
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

treba naravno, pa nije bas sve dzabe. Ali ako su ti rijatelji na Vodafone onda ti uopce ne treba puno para jer koliko cuh oni su direktno nesto radili skupa
buba

#35 ADSL i skype

Post by buba »

A sta ako neko ima ADSL konekciju gdje su tel. parice
razdvojene, kako se onda tarifira poziv s kompjutera na neciji mobitel ili kucni telefon? Jer ADLS se placa u fiksnom iznosu mjesecno i nema veze sa telefonskim racunom.
legendo_moja

#36 Re: ADSL i skype

Post by legendo_moja »

buba wrote:A sta ako neko ima ADSL konekciju gdje su tel. parice
razdvojene, kako se onda tarifira poziv s kompjutera na neciji mobitel ili kucni telefon? Jer ADLS se placa u fiksnoom iznosu mjesecno i nema veze sa telefonskim racunom.
Skype salje glasovne poruke preko IP paketa, odnosno preko interneta, tako da onaj raspon frekvencija koji se koristi za telefonske razgovore kod ADSL-a Skype uopste ne koristi.
Naplacuje ti se mensecini po minuti, odnosno po kolicini poslanih podataka preko interneta..
stranac2

Post by stranac2 »

Skype strašna stvar posebno za nas dijasporce ... al lično mislim da je bolje nabaviti neke od malih kutijica koje upotrebljavaju IP telefoniju i zvati preko njih....prednost ne morate uključivati komp da bi zvali preko internet mreže..
Post Reply