-
anti-patriota
#2 Re: skype
svi ga hvale, morao bi i ja probatidebela wrote:da li ovo fercera kod nas u bosni? iskustva? da ne skidam dzaba, tesko je 7.2 mb
-
anti-patriota
van(zemaljci)debela wrote:ko ga hvali, ljudi u bosni ili vani?
- Novi_Nick
#5 Re: skype
Normalno da fercera i to odlicno. Imaju ga instaliranog vec mnogi u BH. Ja cesto imam komunikaciju sa njima preko Skype-a. Uslov je jedino da svi sa kojima imas komunikaciju u BiH kao i u svijetu imaju instaliran Skype program na svojim kompjuterima.debela wrote:da li ovo fercera kod nas u bosni? iskustva? da ne skidam dzaba, tesko je 7.2 mb
http://www.skype.com
-
The_Fluid
#6 Re: skype
Fercera.debela wrote:da li ovo fercera kod nas u bosni? iskustva? da ne skidam dzaba, tesko je 7.2 mb
I to na najobicnijoj dial-up konekciji od 56K.
- Novi_Nick
To ti je svedski program i napravio ga je jedan svedski programer koji je napravio i Kazza program za download muzike. Kazzu je prodao amerikancima za 7 milijardi $ a sada je prodao i Skype nekoj americkoj kompaniji za 8 milijardi $. Inace super program za Internet telefoniranje a sto je najvaznije razgovori su besplatni.debela wrote:hvala ljudi, klik na download pa dok zice ne pregore
-
The_Fluid
Prodat eBay-u.Novi_Nick wrote:To ti je svedski program i napravio ga je jedan svedski programer koji je napravio i Kazza program za download muzike. Kazzu je prodao amerikancima za 7 milijardi $ a sada je prodao i Skype nekoj americkoj kompaniji za 8 milijardi $. Inace super program za Internet telefoniranje a sto je najvaznije razgovori su besplatni.debela wrote:hvala ljudi, klik na download pa dok zice ne pregore
- Novi_Nick
Tako je The_Fluid, hvala na info. Nego sta mislis kako bi bilo dobro kada bi programeri iz BiH uspjeli da naprave neke nove programe za neke nove usluge koje su potrebne u svijetu. Vidi kako je ovaj svedjanin uzeo milijarde samo za ova dva programa u pravo vrijeme.The_Fluid wrote:Prodat eBay-u.Novi_Nick wrote:To ti je svedski program i napravio ga je jedan svedski programer koji je napravio i Kazza program za download muzike. Kazzu je prodao amerikancima za 7 milijardi $ a sada je prodao i Skype nekoj americkoj kompaniji za 8 milijardi $. Inace super program za Internet telefoniranje a sto je najvaznije razgovori su besplatni.debela wrote:hvala ljudi, klik na download pa dok zice ne pregore
Pozdrav
-
PR80.
Razgovori su besplatni sve dok razgovaras sa Skype - clanovima, a inace su cijene nize i kad zoves inostrane brojeve. Samo nekad veza nije najbolja kad zovem tel./mob. brojeve. A inace kad razgovaram sa Skype-clanovima nema nikakvih problema.Novi_Nick wrote:To ti je svedski program i napravio ga je jedan svedski programer koji je napravio i Kazza program za download muzike. Kazzu je prodao amerikancima za 7 milijardi $ a sada je prodao i Skype nekoj americkoj kompaniji za 8 milijardi $. Inace super program za Internet telefoniranje a sto je najvaznije razgovori su besplatni.debela wrote:hvala ljudi, klik na download pa dok zice ne pregore
-
The_Fluid
Razgovori su besplatni, kada na primjer pricas sa nekim prijateljem ili prijateljicom, gdje obje strane koriste Skype, no isto tako Skype se moze primijeniti i na obicne razgovore, taj dio sumnjam da te zanima, no princip je isti kao i kartice koje kupis negdje u inostanstvu i za deset puta manje zoves svoje u BiH, npr.debela wrote:kakva sad cijena? zar nije sve besplatno? de pojasni to molim te.
- Novi_Nick
Besplatan razgovor primjer 1:debela wrote:kakva sad cijena? zar nije sve besplatno? de pojasni to molim te.
Upalis svoj kompjuter na kojem je instaliran program Skype, u isto vrijeme tvoja prijateljica ili vise njih upale svoje kompjutere na kojima je instaliran Skype. Sada vi preko upaljenih kompjutera i preko mikrofona i zvucnika razgovarate besplatno.
Placanje razgovora uz veliki popust cijene primjer 2:
Ti imas upaljen kompjuter i preko Skype zoves svoju prijateljicu na kucni ili mobilni telefon a koja nema kompjuter. U tom slucaju ti uz popust placas tvoj poziv na prijateljicin kucni ili mobilni telefon.
-
PR80.
@debela: Pogledaj na skype web stranici i tu ti isto stoje cijene. Ja sam gledala i vidim da ima veliki broj korisnika i iz Bosne.
@Novi_Nick: Da li kod tebe bude nekad problema kad zoves mobilni ili kucni broj u inostranstvu? Ja npr odavde zovem nekad Bosnu, nekad ide super a nekad su veze tako reci nikakve. Znas sta je u pitanju? Da li je do Skype-a ili do veze u BiH?
@Novi_Nick: Da li kod tebe bude nekad problema kad zoves mobilni ili kucni broj u inostranstvu? Ja npr odavde zovem nekad Bosnu, nekad ide super a nekad su veze tako reci nikakve. Znas sta je u pitanju? Da li je do Skype-a ili do veze u BiH?
Last edited by PR80. on 01/10/2005 23:36, edited 1 time in total.
- kekec
Slazem se. I sam sam iznenadjen kvalitetom. Ne znam da li postojistidljiv wrote:Ja isto tako koristim skype i mogu reci da je ekstra program...sa malo jacom konekcijom sa obje strane radi skoro pa perfektno...
bolji program, ali sa Skype-om sam potpuno zadovoljan. Cak nekad
i ne vidim razliku izmedju razgovora na ovaj nacin i razgovora obicnim telefonom.
Preporucujem instaliranje istog.
-
mexx25
Pa i MSN to može a i najviše ga ljudi ima instaliranogNovi_Nick wrote:Besplatan razgovor primjer 1:debela wrote:kakva sad cijena? zar nije sve besplatno? de pojasni to molim te.
Upalis svoj kompjuter na kojem je instaliran program Skype, u isto vrijeme tvoja prijateljica ili vise njih upale svoje kompjutere na kojima je instaliran Skype. Sada vi preko upaljenih kompjutera i preko mikrofona i zvucnika razgovarate besplatno.![]()
-
The_Fluid
puno je bolji prenos zvuka sa Skype-om no sa MSN-om.mexx25 wrote:Pa i MSN to može a i najviše ga ljudi ima instaliranogNovi_Nick wrote:Besplatan razgovor primjer 1:debela wrote:kakva sad cijena? zar nije sve besplatno? de pojasni to molim te.
Upalis svoj kompjuter na kojem je instaliran program Skype, u isto vrijeme tvoja prijateljica ili vise njih upale svoje kompjutere na kojima je instaliran Skype. Sada vi preko upaljenih kompjutera i preko mikrofona i zvucnika razgovarate besplatno.![]()
- Saian
http://www.skype.com
ovdje posaljes dvije slike, rodni list i ljekarsko i chekas oni ce ti se javit za nekih par dana s daljnim instrukcijama
ovdje posaljes dvije slike, rodni list i ljekarsko i chekas oni ce ti se javit za nekih par dana s daljnim instrukcijama
-
H
E jesi duhovit. Stvarno nisi imao ništa pametnije napisati?!Saian wrote:http://www.skype.com