Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

debela

#1 skype

Post by debela »

da li ovo fercera kod nas u bosni? iskustva? da ne skidam dzaba, tesko je 7.2 mb :roll:
anti-patriota

#2 Re: skype

Post by anti-patriota »

debela wrote:da li ovo fercera kod nas u bosni? iskustva? da ne skidam dzaba, tesko je 7.2 mb :roll:
svi ga hvale, morao bi i ja probati
debela

Post by debela »

ko ga hvali, ljudi u bosni ili vani?
anti-patriota

Post by anti-patriota »

debela wrote:ko ga hvali, ljudi u bosni ili vani?
van(zemaljci)
Novi_Nick

#5 Re: skype

Post by Novi_Nick »

debela wrote:da li ovo fercera kod nas u bosni? iskustva? da ne skidam dzaba, tesko je 7.2 mb :roll:
Normalno da fercera i to odlicno. Imaju ga instaliranog vec mnogi u BH. Ja cesto imam komunikaciju sa njima preko Skype-a. Uslov je jedino da svi sa kojima imas komunikaciju u BiH kao i u svijetu imaju instaliran Skype program na svojim kompjuterima. :)

http://www.skype.com
The_Fluid

#6 Re: skype

Post by The_Fluid »

Fercera.
I to na najobicnijoj dial-up konekciji od 56K.
debela

Post by debela »

hvala ljudi, klik na download pa dok zice ne pregore :)
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

debela wrote:hvala ljudi, klik na download pa dok zice ne pregore :)
To ti je svedski program i napravio ga je jedan svedski programer koji je napravio i Kazza program za download muzike. Kazzu je prodao amerikancima za 7 milijardi $ a sada je prodao i Skype nekoj americkoj kompaniji za 8 milijardi $. Inace super program za Internet telefoniranje a sto je najvaznije razgovori su besplatni.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Novi_Nick wrote:
To ti je svedski program i napravio ga je jedan svedski programer koji je napravio i Kazza program za download muzike. Kazzu je prodao amerikancima za 7 milijardi $ a sada je prodao i Skype nekoj americkoj kompaniji za 8 milijardi $. Inace super program za Internet telefoniranje a sto je najvaznije razgovori su besplatni.
Prodat eBay-u. :D
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

The_Fluid wrote:
Novi_Nick wrote:
Prodat eBay-u. :D
Tako je The_Fluid, hvala na info. Nego sta mislis kako bi bilo dobro kada bi programeri iz BiH uspjeli da naprave neke nove programe za neke nove usluge koje su potrebne u svijetu. Vidi kako je ovaj svedjanin uzeo milijarde samo za ova dva programa u pravo vrijeme.

Pozdrav :)
PR80.

Post by PR80. »

Novi_Nick wrote:
Razgovori su besplatni sve dok razgovaras sa Skype - clanovima, a inace su cijene nize i kad zoves inostrane brojeve. Samo nekad veza nije najbolja kad zovem tel./mob. brojeve. A inace kad razgovaram sa Skype-clanovima nema nikakvih problema.
debela

Post by debela »

kakva sad cijena? zar nije sve besplatno? de pojasni to molim te.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

debela wrote:kakva sad cijena? zar nije sve besplatno? de pojasni to molim te.
Razgovori su besplatni, kada na primjer pricas sa nekim prijateljem ili prijateljicom, gdje obje strane koriste Skype, no isto tako Skype se moze primijeniti i na obicne razgovore, taj dio sumnjam da te zanima, no princip je isti kao i kartice koje kupis negdje u inostanstvu i za deset puta manje zoves svoje u BiH, npr.
debela

Post by debela »

u pravu si, ne zanima me taj dio. samo besplatno :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

debela wrote:u pravu si, ne zanima me taj dio. samo besplatno :D
onda cekaj kraj download-a :) i enjoy u mogucnostima skype-a
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Besplatan razgovor primjer 1:
Upalis svoj kompjuter na kojem je instaliran program Skype, u isto vrijeme tvoja prijateljica ili vise njih upale svoje kompjutere na kojima je instaliran Skype. Sada vi preko upaljenih kompjutera i preko mikrofona i zvucnika razgovarate besplatno. :thumbup:

Placanje razgovora uz veliki popust cijene primjer 2:
Ti imas upaljen kompjuter i preko Skype zoves svoju prijateljicu na kucni ili mobilni telefon a koja nema kompjuter. U tom slucaju ti uz popust placas tvoj poziv na prijateljicin kucni ili mobilni telefon. :thumbup:
PR80.

Post by PR80. »

@debela: Pogledaj na skype web stranici i tu ti isto stoje cijene. Ja sam gledala i vidim da ima veliki broj korisnika i iz Bosne. :-) :-)

@Novi_Nick: Da li kod tebe bude nekad problema kad zoves mobilni ili kucni broj u inostranstvu? Ja npr odavde zovem nekad Bosnu, nekad ide super a nekad su veze tako reci nikakve. Znas sta je u pitanju? Da li je do Skype-a ili do veze u BiH?
Last edited by PR80. on 01/10/2005 23:36, edited 1 time in total.
stidljiv

Post by stidljiv »

Ja isto tako koristim skype i mogu reci da je ekstra program...sa malo jacom konekcijom sa obje strane radi skoro pa perfektno...
kekec

Post by kekec »

stidljiv wrote:Ja isto tako koristim skype i mogu reci da je ekstra program...sa malo jacom konekcijom sa obje strane radi skoro pa perfektno...
Slazem se. I sam sam iznenadjen kvalitetom. Ne znam da li postoji
bolji program, ali sa Skype-om sam potpuno zadovoljan. Cak nekad
i ne vidim razliku izmedju razgovora na ovaj nacin i razgovora obicnim telefonom.
Preporucujem instaliranje istog. :-D
mexx25

Post by mexx25 »

Novi_Nick wrote:
Upalis svoj kompjuter na kojem je instaliran program Skype, u isto vrijeme tvoja prijateljica ili vise njih upale svoje kompjutere na kojima je instaliran Skype. Sada vi preko upaljenih kompjutera i preko mikrofona i zvucnika razgovarate besplatno. :thumbup:
Pa i MSN to može a i najviše ga ljudi ima instaliranog
The_Fluid

Post by The_Fluid »

mexx25 wrote:
Novi_Nick wrote:
Pa i MSN to može a i najviše ga ljudi ima instaliranog
puno je bolji prenos zvuka sa Skype-om no sa MSN-om.
kekec

Post by kekec »

puno je bolji prenos zvuka sa Skype-om no sa MSN-om.
Provjereno. :thumbup:
H

Post by H »

E hajde sad nek mi neko lijepo objasni kako da hapliciram ovaj Skype u Bosni?! :)
Saian

Post by Saian »

http://www.skype.com

ovdje posaljes dvije slike, rodni list i ljekarsko i chekas oni ce ti se javit za nekih par dana s daljnim instrukcijama :D
H

Post by H »

Saian wrote:http://www.skype.com

ovdje posaljes dvije slike, rodni list i ljekarsko i chekas oni ce ti se javit za nekih par dana s daljnim instrukcijama :D
E jesi duhovit. Stvarno nisi imao ništa pametnije napisati?! :roll:
Post Reply