SKYPE fantomski kontakti
Moderator: Benq
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#1 SKYPE fantomski kontakti
Imam Skype koji rijetko koristim ali sam uglavnom on-line. Povremeno dobivam zahtjev za kontakt od skroz nepoznatih osoba. Nekad su to prepoznatljivi spameri sa slikama izazovnih seka, a nekad neka obična imena sa sasvim običnim slikama. Međutim jako rijeko da iko pokuša ikakvu komunikaciju i bivaju izbrisani. Radim relativno ozbiljan posao i imam neke međunarodnee kontaakte ali ove nikako ne mogu da "skontam" jer ne mogu nigdje da ih smjestim. Nisu tu bez razloga. Možda beze brišem ljude koji nisu spameri ali....
Interesuje me na koji se sve način može zloupotrijebit ova aplikacija/mreža.
Interesuje me na koji se sve način može zloupotrijebit ova aplikacija/mreža.
- insomnia78
#2 Re: SKYPE fantomski kontakti
I meni se to desava
- arman1
#3 Re: SKYPE fantomski kontakti
Jedan od tih je nosio ime direktora u jednoj međunarodnoj kompaniji s kojom smo poslovali.insomnia78 wrote:I meni se to desava
- Danguba
#4 Re: SKYPE fantomski kontakti
Ne mora znaciti da je on poslao zahtjev.arman1 wrote:Jedan od tih je nosio ime direktora u jednoj međunarodnoj kompaniji s kojom smo poslovali.insomnia78 wrote:I meni se to desavaTek kasnije sam to saznao
Jednom prilikom dobijem mail ''od poznanika'' sa kojim veoma cesto imam kontakte. Trazi da se ukljucim u neku igricu i da popunim odredjeni formular. Kada sam popunio odmah mi je stigla potvrda sms-om. Tu pocinju moji problemi koji su trajali tri dana i koji su me kostali zivaca ali i para jer su sms-ovi stizali nenormalno sa nekim glupim pitanjima...
i kada sam to rekao poznaniku on se iznenadio i kaze da nikakav poziv nije poslao.
...od tada sve nepoznate odmah zik...a i ove sa skype-a.
- insomnia78
#5 Re: SKYPE fantomski kontakti
Ovo sa skype-om se desava po cijelom svijetu ako ce vam sta lakse biti

- Danguba
#6 Re: SKYPE fantomski kontakti
haj ti to objasni mojoj zeniinsomnia78 wrote:Ovo sa skype-om se desava po cijelom svijetu ako ce vam sta lakse biti
- insomnia78
#7 Re: SKYPE fantomski kontakti
Jest tacno, kad se "micike" pocnu javljati
- nKrkan
#8 Re: SKYPE fantomski kontakti
Meni od sedmog septembra svaki dan neko pod nickom girlsfaf tako nešto šalje poruku " hi " i ne umori se 
- CSKA
#9 Re: SKYPE fantomski kontakti
Na pravom profilu nemam problema sa ovim,na svalerskom malo po malo pa neka iskoci....i skoro uvijek iz Amerike sa nekog fakulteta 
- arman1
#10 Re: SKYPE fantomski kontakti
Micike brišem expresno, ali su problem ljudi sa prezimenima Kovačević, Husić i sl. Istina ima tu i Walkera, Smithova, Jirwizia, a face su uglavno intelektualno shandrene, tipa računovođe pred penziju i sl. Interesauje me samo po kom kriteriju odaberu mene, a ne nekog od članova moje familije ili prijatelja. To pokušavam da skontam.
- CSKA
#11 Re: SKYPE fantomski kontakti
Samo sam sa jednom ili jednim pricao...poslala me na neki sajt sa kamerama...Od tada samo blok,blok...
- Del_Boy1
#12 Re: SKYPE fantomski kontakti
Pogledaj film Unfriended ako već nisi, možda će ti nakon toga biti jasnije.