Skuteri do 49 kubika?

Podforum za motocikliste...
Post Reply
mehoo

#1 Skuteri do 49 kubika?

Post by mehoo »

Drug mi je pričao neke priče, i došao sam ovdje samo pitati za potvrdu.
Nisam nikad prije se raspitivao o bilo čemu vezano za motorna vozila, evo prvi mi put :)
Sve u svemu, da li je istina da za Skutere do 49 kubika mogu voziti osobe iznad 15 godina, bez vozačke, i lične karte, već samo sa papirima potvrđene kupnje Skutera?
NoriDeNoir

#2 Re: Skuteri do 49 kubika?

Post by NoriDeNoir »

Nije istina, mislim (barem u moje vrijeme kad sam imao 15-16g) da trebas minimalno imati licnu i polozeno poznavanje saobracajnih propisa.

Da li je bilo kakvih promjena u medjuvremenu ne znam, ali mislim da nije...

Znaci minimum je licna, potvrda o poznavanju saobracajnih propisa i registracija skutera (+ obavezno osiguranje)
missko

#3 Re: Skuteri do 49 kubika?

Post by missko »

mehoo wrote:Drug mi je pričao neke priče, i došao sam ovdje samo pitati za potvrdu.
Nisam nikad prije se raspitivao o bilo čemu vezano za motorna vozila, evo prvi mi put :)
Sve u svemu, da li je istina da za Skutere do 49 kubika mogu voziti osobe iznad 15 godina, bez vozačke, i lične karte, već samo sa papirima potvrđene kupnje Skutera?
hoMe lave, pitaj druga kako ce utvrditi da imas bar minimalnih 15 god ako nemas licnih dokumenata, pa nam javi sta je rekao.
boky327

#4 Re: Skuteri do 49 kubika?

Post by boky327 »

ma kako to, da bi vozio sluter potrebna je saobracajna ragistracija skutera, neki od dokumenata sa slikom i dokaz o polozenim saobracanim propisima koje mozes polagat posle 14te god(i kosta oko 130km)
StreetGlow

#5 Re: Skuteri do 49 kubika?

Post by StreetGlow »

boky327 wrote:ma kako to, da bi vozio sluter potrebna je saobracajna ragistracija skutera, neki od dokumenata sa slikom i dokaz o polozenim saobracanim propisima koje mozes polagat posle 14te god(i kosta oko 130km)
prijatelju pro se raspitaj o cijeni nemoj bezze lupat, meni je kostalo 60KM sve ukupno i obavezna ti je licna karta uz uvjerenje o poznavanju propisa saobracaja i naravno da ti je skuter/moped regoistrovan
Post Reply