Skuter vs. crveno svjetlo

Podforum za motocikliste...
Post Reply
terapija

#1 Skuter vs. crveno svjetlo

Post by terapija »

Moze li mi neko objasniti, zasto vozaci skutera smatraju da saobracajni propisi ne vaze za njih? Hajde sto roditelji daju maloljetnicima sa 12-13 godina da bez kaciga organizuju trke po mahalama, nije samo fenomen BiH, hajde sto prolaze izmedju kolona, to je jedna zgodna iako opasna prednost dvotockasa, ali sam rijetko vidio odraslog "skuteristu" da se zaustavi na cisto crveno svjetlo, osim ako bas nema fizicke sanse za bilo kakav prolaz.

Mom prijatelju se naime desilo sljedece: Skrece autom lijevo, zeleno je svjetlo samo za one koji skrecu lijevo, bio je mrak i taman na sred "manevra" u njega se zabije skuter iz suprotnog smjera kome je bilo crveno. Nije imao cak ni upaljeno svjetlo, a o kacigi da i ne govorimo. Sreca zadobio je manje povrede glave, mogao je istu noc kuci. Nije bilo svjedoka, i mom prijatelju su dosudili prekrsaj kako je ovom debilu navodno oduzeo prvenstvo.

Pa dokle ovako ??
VR6

#2 Re: Skuter vs. crveno svjetlo

Post by VR6 »

Jel postoji mogucnost da ti je taj jaran nesto presutio?! Cudna mi je ta policijska "presuda" ako je semafor bio tu. Da nije obojici bilo zeleno kojim slucajem, jer takvih semafora ima dosta u gradu. A istina je da skuteri i motori nesto vise prolaze kroz crvena svjetla. A ti skuterasi sto po noci voze bez upaljenog svjetla su mi najzanimljiviji, mogu se po gradu cesto sresti. I to obicno bude neki bordo ili crni skuter, koji je bas tesko uocljiv. Fakat ne znam kako ti likovi zamisljaju da ga neko vidi u retrovizoru... :|
Post Reply