Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
-
stranacc
#201 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
ma ja
to sve funkcionise kao cosa nostra...
njemacke se fataj i kraj price
to sve funkcionise kao cosa nostra...
njemacke se fataj i kraj price
-
Heller
#202 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Iz reda Bošnjačkog naroda će ići neko iz SDA i PDA bitno je koliko glasova okupiš oni imaju dovoljnoputokaz1 wrote:Najnovije ali nepotvrđene vijesti
SDP Premijer TK iz Tuzle
DF Predsjendik skupštine
Dom Naroda FBIH
Bošnjaci:SDP-SBB-SBIH
Srbi-2SDP
Hrvati-1 DF
Ostali -DF i NS
Lijepo se uhljebi Sandra iz Lukavca u 2 parlamenta iz reda Ostalih,ko prošle izbore njena stranačka kolegica
- kmirsad
#203 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Helleru... kakvo je tvoje mišljenje... Hoče li BH blok napraviti Vladu TK, bez SDA i PDA...Heller wrote: Iz reda Bošnjačkog naroda će ići neko iz SDA i PDA bitno je koliko glasova okupiš oni imaju dovoljno
Da li uopšte imaju namjeru to uraditi...
Ako neka stranka iz BH bloka odluči iči sa PDA ili SDA, da li će i jedna stranka od preostalih otići u opoziciju...
- kmirsad
#204 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
https://valtertuzlanski.ba/pregovori-o- ... N9jA3EJlcg
Pregovori o novoj vlasti u TK: Enver Bijedić tvrdi da bi Jasmin Imamović bio odličan premijer
14 sati ago Valter Tuzlanski

Novi sastanak predstavnika KO SDP-a, SBB-a, DF-a, SBiH i Naše stranke održan je u Centrali tuzlanskog SDP-a, na kome su napokon dogovorene raspodjele ključnih mjesta u rukovodstvu Skupštine TK.
No, bilo je govora i o eventualnoj poziciji premijera TK, a Enver Bijedić je za „Avaz“ rekao da je njegov stav da bi premijer trebao biti iz Tuzle – piše Avaz.
– Naš stav je da premijer treba biti iz Tuzle. Tuzlanski kanton postoji 23 godine, a niti jednom premijer nije bio Tuzlak – rekao je on.
Na naš upit je li on zainteresiran za ovu funkciju, rekao je “vjerovatno da ne”, a na pitanje bi li to mogao biti aktuelni gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, odgovorio je:
– Jasmin Imamović bi bio odličan premijer TK. Ima iskustvo u rukovođenju i zašto da ne?
Dogovoreno je i da mjesto predsjednika Skupštine TK pripadne DF-u, a najozbiljniji kandidat je Mahir Mešalić, te da dopredsjednici budu iz SDP-a.
Bilo je govora i o raspodjeli resora u Vladi TK. SDP traži šest resora, a preostalih šest će rasporediti preostale stranke članice Bloka 19.
Pregovori o novoj vlasti u TK: Enver Bijedić tvrdi da bi Jasmin Imamović bio odličan premijer
14 sati ago Valter Tuzlanski

Novi sastanak predstavnika KO SDP-a, SBB-a, DF-a, SBiH i Naše stranke održan je u Centrali tuzlanskog SDP-a, na kome su napokon dogovorene raspodjele ključnih mjesta u rukovodstvu Skupštine TK.
No, bilo je govora i o eventualnoj poziciji premijera TK, a Enver Bijedić je za „Avaz“ rekao da je njegov stav da bi premijer trebao biti iz Tuzle – piše Avaz.
– Naš stav je da premijer treba biti iz Tuzle. Tuzlanski kanton postoji 23 godine, a niti jednom premijer nije bio Tuzlak – rekao je on.
Na naš upit je li on zainteresiran za ovu funkciju, rekao je “vjerovatno da ne”, a na pitanje bi li to mogao biti aktuelni gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, odgovorio je:
– Jasmin Imamović bi bio odličan premijer TK. Ima iskustvo u rukovođenju i zašto da ne?
Dogovoreno je i da mjesto predsjednika Skupštine TK pripadne DF-u, a najozbiljniji kandidat je Mahir Mešalić, te da dopredsjednici budu iz SDP-a.
Bilo je govora i o raspodjeli resora u Vladi TK. SDP traži šest resora, a preostalih šest će rasporediti preostale stranke članice Bloka 19.
-
doktor78
#205 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Haha, ovo je neka patka, pa Imamović je bio najogorčeniji protivnik koalicije sa SDA, a koju je Bijedić već bio počeo stidljivo najavljivati.
- kmirsad
#206 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
I meni se čini, klasična navlakuša... koja bi ličila na Edina Deliča i njegovo SDA OV...doktor78 wrote:Haha, ovo je neka patka, pa Imamović je bio najogorčeniji protivnik koalicije sa SDA, a koju je Bijedić već bio počeo stidljivo najavljivati.
-
Heller
#207 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Sumnjam da će Jasmin napustiti gradsku fotelju, ržtamo je uvijek zicer, tu je dok je a Premijerska pozicija danas jesi sutra nisi, gdje je sad Lipovača?
Štobse reklo nisam pametan.
Ja bi lično na čelu kantona volio vidjeti recimo Zlatana Begića al nije on iz SDP a izabran je u Parlament.
Jasmin nije uopšte loša opcija.
Denis bi bio opet jako loša opcija. Sav je mlitav i puno sere. Bijedić ima gori rejting od pedera u Saudijskoj Arabiji.
Ilić je viđeniji i ne bi bila loša opcija.
Volio bih vidjeti nekog od mlađih ali mislim da nemaju tu moć da proguraju nekoga
Što se žena tiče mislim da ni jedna nema tu moć koju premijer treba da ima.
Nije loša opcija recimo ni Mirza Kušljugić i slični, obrazovani dokazani stručnjaci koji de ne eksponiraju previše.
Ja bi lično na čelu kantona volio vidjeti recimo Zlatana Begića al nije on iz SDP a izabran je u Parlament.
Denis bi bio opet jako loša opcija. Sav je mlitav i puno sere. Bijedić ima gori rejting od pedera u Saudijskoj Arabiji.
Volio bih vidjeti nekog od mlađih ali mislim da nemaju tu moć da proguraju nekoga
Nije loša opcija recimo ni Mirza Kušljugić i slični, obrazovani dokazani stručnjaci koji de ne eksponiraju previše.
- Laertes
#208 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Heller wrote:Sumnjam da će Jasmin napustiti gradsku fotelju, ržtamo je uvijek zicer, tu je dok je a Premijerska pozicija danas jesi sutra nisi, gdje je sad Lipovača?
- Leverage
#209 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Spominjao se i Dževad Hadžić.
- kmirsad
#210 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Sviđa mi se tvoja analiza...apsolutno saglasan.Heller wrote:Sumnjam da će Jasmin napustiti gradsku fotelju, ržtamo je uvijek zicer, tu je dok je a Premijerska pozicija danas jesi sutra nisi, gdje je sad Lipovača?
Mirza Kušljugić je odlučio da se više neče baviti politikom, samo profesura, čuva zdravlje...
Od žena, vidio bih rado na tom položaju Mirjanu Marinković Lepić... jebala bi im znanje...ili Melihu Bijedić, nije rod s Enkom...
Bijedić ima gori rejting od pedera u Saudijskoj Arabiji.
-
Dr Arsla
#211 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Pravi se ražanj a zec u šumi
Osim ako se šta nije promjenilo u matematici pa je 13 sad većina od 29
Osim ako se šta nije promjenilo u matematici pa je 13 sad većina od 29
-
Heller
#212 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Imaju većinu za imenovanje Vlade.
- General War
#213 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Heller wrote:Sumnjam da će Jasmin napustiti gradsku fotelju, ržtamo je uvijek zicer, tu je dok je a Premijerska pozicija danas jesi sutra nisi, gdje je sad Lipovača?
Mirza je helac sa zdravljem, prosli mandat ga je uhakao...
-
Heller
#214 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Bijedić, koja sreća.
Da aam znao za SDA bi glaso 
- nikad_vise
#215 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Bijedic je inace covjek koji drzi do date rijeci.Ovdje obeca da ce tuziti Komsica i na kraju se zahvaljujuci njemu uvali u premijersku poziciju
https://avaz.ba/vijesti/bih/374998/enve ... uzit-cu-ga
Drugi clanak,pozvali nesretnika da popricaju sa njim u svojstvu "svjedoka" o par kriminalnih dijela
Na ovoj slici mu Kuko objasnjava osnove ekonomije

https://www.carsijski.com/2018/04/26/vi ... iliona-km/
https://www.carsijski.com/2018/03/20/ne ... bijedicem/
https://www.rtvslon.ba/nastavlja-se-ago ... maj-tuzla/
Svaka cast SDP-u,znaju ljudi izabrati nema govora
Zbog ovoga što sam čuo, tužit ću Željka Komšića. Do sada nisam reagirao na bezbroj njegovih nebuloznih optužbi, smatrajući da je riječ o čovjeku čiji politički dignitet više nema nikakvu težinu i da mu je javna svađa i pljuvanje po ljudima iz drugih političkih stranaka jedini način da se biračima prikaže kao nekakav politički faktor. Kakav je on politički faktor, najbolje govori podatak da je u Skupštini TK ostao bez kompletnog poslaničkog kluba, da je u Federalnom parlamentu ostao, također, bez dvojice poslanika. Nisu ljudi otišli od njega na nagovor SDP-a ili neke druge političke partije, već što se ne slažu s onim šta on radi – kazao nam je Enver Bijedić, smatrajući da su Komšićeve uvrede koje mu je uputio danas „prešle sve granice ljudske i političke komunikacije“.
https://avaz.ba/vijesti/bih/374998/enve ... uzit-cu-ga
Drugi clanak,pozvali nesretnika da popricaju sa njim u svojstvu "svjedoka" o par kriminalnih dijela
http://www.capital.ba/bijedic-i-sindika ... rsi-zakon/ARAJEVO, Ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić saslušan je juče u Tužilaštvu BiH kao osumnjičeni u više predmeta na kojima radi ovo tužilaštvo, potvrđeno je “Nezavisnim” iz više izvora.
Sam Bijedić, nakon troiposatnog saslušanja u Tužilaštvu BiH, ustvrdio je da je dao iskaz u svojstvu svjedoka.
“Pozvan sam da objasnim neke stvari o kreditu koji je BiH još 2008. godine, dakle prije mog ministarskog mandata, uzela za izgradnju autoputa na koridoru 5c. Pitali su me zašto novac odmah nije korišten i zašto je izgradnja kasnila do 2012.”, rekao je Bijedić i naglasio da je “po drugoj osnovi” pozvan u Tužilaštvo BiH, takođe kao svjedok, da bi objasnio detalje o načinu carinjenja robe dok je radio u carinarnici Tuzla, u vrijeme postojanja Federalne uprave carina, prije osnivanja Uprave za indirektno oporezivanje BiH.
Tužilaštvo BiH krajem prošle godine obznanilo je da vodi istragu zbog neiskorištenih kredita uzetih za izgradnju autoputa na koridoru 5c. Istraga Tužilaštva usmjerena je na činjenicu da država plaća ogromne novčane penale zbog nekorištenja odobrenih kredita.
Bijedić je demantovao navode da ga Tužilaštvo BiH, između ostalog, sumnjiči za saradnju sa “kontroverznim biznismenom” Sedinetom – Sidom Karićem, koji je osuđen zbog privrednog kriminala i korupcije. Prema tim navodima, Bijedić je od 1996. do 1998, dok je radio u Carinskoj ispostavi u Tuzli, sa Sedinetom Karićem sarađivao omogućujući mu nezakonite povlastice pri uvozu robe. Nezavisne novine
Na ovoj slici mu Kuko objasnjava osnove ekonomije

https://www.carsijski.com/2018/04/26/vi ... iliona-km/
https://www.carsijski.com/2018/03/20/ne ... bijedicem/
https://www.rtvslon.ba/nastavlja-se-ago ... maj-tuzla/
Svaka cast SDP-u,znaju ljudi izabrati nema govora
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#216 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Sve dirajte, ali nemojte Bijedica, zjenicu oka naseg.
- nikad_vise
#217 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Ma hajd ba,nek ode koji put na dzumu da bude viđen od "hardcore" vjernika,pojavi se na kojoj manifestaciji komunjara,baci koju kintu borcima,sredi koji tender poznanicima i ima 4 godine mira u kuci
Samo nek je nas,nek nije njihov 
- plain vanilla
#218 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Aminnikad_vise wrote:Ma hajd ba,nek ode koji put na dzumu da bude viđen od "hardcore" vjernika,pojavi se na kojoj manifestaciji komunjara,baci koju kintu borcima,sredi koji tender poznanicima i ima 4 godine mira u kuciSamo nek je nas,nek nije njihov
- Leverage
#219 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Gledao sam rezultate izbora u Tuzli, pitao sam se ko je čovjek sa najvećim brojem glasova na sve tri parlamentarne liste, dakle ne računajući Predsjedništvo.
Zlatan Begić - nije. Safet Softić - nije. Mirsad Kukić - nije. Bahrudin Hadžiefendić - nije. Zlatko Ercegović - nije. Salko Zildžić - nije. Salko Bukvarević - nije. Azmir Husić - nije. Slađan Ilić - nije. Dževad Hadžić - nije. Bego Gutić - nije. Mahir Mešalić - nije. Senad Alić - nije. Selim Bešlagić - nije.
I šta ćemo sad dragi moji Tuzlaci? Jel se tako šalje poruka za SPO 15. maj? I za sve ostalo.
Ovo je bila šansa da SDP u vatru gurne nekog mlađeg političara progresivnijih shvatanja, da se pokaže da se može puno bolje. Ali glasovi su se rasplinili na neke druge stranke i tako pozicionirali Bijedića kao ubjedljivo najpopularnijeg SDP-ovca na kantonu. Na ovo sam upozoravao prije izbora, dakle na vrijeme.
Najsretnija okolnost u svemu ovome je činjenica da je Bijedić izabran u parlament u kojem se najmanje radi, a najviše para uzima, tako da čisto sumnjam da će napustiti taj komfor radi pozicije na kojoj će biti pod konstantnim pritiskom.
Zlatan Begić - nije. Safet Softić - nije. Mirsad Kukić - nije. Bahrudin Hadžiefendić - nije. Zlatko Ercegović - nije. Salko Zildžić - nije. Salko Bukvarević - nije. Azmir Husić - nije. Slađan Ilić - nije. Dževad Hadžić - nije. Bego Gutić - nije. Mahir Mešalić - nije. Senad Alić - nije. Selim Bešlagić - nije.
I šta ćemo sad dragi moji Tuzlaci? Jel se tako šalje poruka za SPO 15. maj? I za sve ostalo.
Ovo je bila šansa da SDP u vatru gurne nekog mlađeg političara progresivnijih shvatanja, da se pokaže da se može puno bolje. Ali glasovi su se rasplinili na neke druge stranke i tako pozicionirali Bijedića kao ubjedljivo najpopularnijeg SDP-ovca na kantonu. Na ovo sam upozoravao prije izbora, dakle na vrijeme.
Najsretnija okolnost u svemu ovome je činjenica da je Bijedić izabran u parlament u kojem se najmanje radi, a najviše para uzima, tako da čisto sumnjam da će napustiti taj komfor radi pozicije na kojoj će biti pod konstantnim pritiskom.
- plain vanilla
#220 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Hoces reci da sam trebala glasati za Sdp kako bih skinula Bijedica? Ma hajde
- Leverage
#221 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Naravno.plain vanilla wrote:Hoces reci da sam trebala glasati za Sdp kako bih skinula Bijedica? Ma hajde
Da danas postoji makar jedan čovjek u tuzlanskom SDP-u za kojeg se glasalo u velikom broju, upravo bi taj bio kandidat za Premijera.
Glasajući za Našu Stranku, DF i slično, indirektno ste Bijediću dali kontrolni paket odlučivanja i u partiji i na kantonu.
Njega je izabrala uvijek vjerna penzionerska fan baza, a vi ostali ste svojim glasanjem napravili da ova kompaktna grupa od Bijedića napravi najmoćnijeg čovjeka na kantonu u ovom momentu.
Politika je ipak malo kompleksnija nego što je većina doživljava.
- tuzlak1212
#222 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Mislim da TK nije nikada imao premijera Tuzlaka
Tesko je doci do te pozicije s obzirom koliki je TK po naseljenosti a koliko Tuzlaka ne izlazi na izbore, a i sto izlazi nisu svi ljevicarski okrenuti nego jedva preko pola
Tesko je doci do te pozicije s obzirom koliki je TK po naseljenosti a koliko Tuzlaka ne izlazi na izbore, a i sto izlazi nisu svi ljevicarski okrenuti nego jedva preko pola
- insomnia78
- plain vanilla
#224 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Glasajuci za SDP, izglasali ste Bijedica. Covjek nosilac liste za SDP.Leverage wrote:Naravno.plain vanilla wrote:Hoces reci da sam trebala glasati za Sdp kako bih skinula Bijedica? Ma hajde
Da danas postoji makar jedan čovjek u tuzlanskom SDP-u za kojeg se glasalo u velikom broju, upravo bi taj bio kandidat za Premijera.
Glasajući za Našu Stranku, DF i slično, indirektno ste Bijediću dali kontrolni paket odlučivanja i u partiji i na kantonu.
Njega je izabrala uvijek vjerna penzionerska fan baza, a vi ostali ste svojim glasanjem napravili da ova kompaktna grupa od Bijedića napravi najmoćnijeg čovjeka na kantonu u ovom momentu.
Politika je ipak malo kompleksnija nego što je većina doživljava.
Da se nije glasalo za Sdp ili da ga Sdp nije kandidovala, ne bi ga nigdje nije bilo. Potrazi krivce u svojim redovima.
Niti bih ikad glasala za njega niti za stranku koja ga kandiduje.
A tvoja je logika da treba glasati za SDS ako hoces izbjeci Karadzica. Pa hvala, ali neka hvala.
- Leverage
#225 Re: Skupština TK, Izborne jedinice 402,403,404 FBIH, 515 drzavni parlament
Pa ti misliš da SDP u cjelini ne valja ništa, radi se o suštinskom razilaženju u stavovima oko kojih očito ne može biti nikakvog zajedničkog nazivnika.
Ja smatram da je SDP jedina politička opcija koja može da vodi kanton u ovom momentu, ali da je jako važno ko odlučuje unutar SDP-a i u kojoj mjeri.
Poređenje SDP-a sa SDS-om makar i u ovoj formi je krajnje degutantno.
Ja smatram da je SDP jedina politička opcija koja može da vodi kanton u ovom momentu, ali da je jako važno ko odlučuje unutar SDP-a i u kojoj mjeri.
Poređenje SDP-a sa SDS-om makar i u ovoj formi je krajnje degutantno.