Lokman wrote:
Kako SBB može biti odgovoran za korupciju, kada sam pojam korupcije podrazumjeva podmitljivost ili zloupotrebu položaja koji se obavlja u vlasti ili politici. Zna se ko su simboli korumpirane vlasti, to su: SDA,SDP i Stranka za BiH. Ne može se opozicija optuživati za korupciju jer jednostavno nije u prilici da zloupotrijebi ovlasti kada ne obnaša vlast. Tu se sukobljavaš sa logikom ali to je tvoj lični problem.
U kojim strankama su bili ljudi iz SBB-a prije samog SBB-a.
Hajmo o visokopozicioniraoj osobi. Damir Arnaut? Gdje je on bio prije prelaska u SBB? U kojoj stranci? Šta je Avaz (a znamo za koga oni rade) pisao o njemu?
Po tvojoj logici ako se SDA raspusti i isti ljudi formiraju drugu stranku, ne možemo govoriti o njihovoj korumpiranosti, jer ta stranka nije bila u vlasti, iako se radi o istim onim ljudima što su popljačkali sve što su mogli? Dobra ti je ta logika, nema šta. Jako inteligentno.
Znaš li šta rade njihovi članovi po opštinama koje oni kontrolišu? Meni je direktno jedan od njih tražio mito da bi se nešto dobilo i još rekao da nam na pamet ne pada (jer smo se pobunili) da ga prijavljujemo, jer šta mi mislimo da to ne znaju njegovi nadležni i da on nema njihovu podršku?
Tek da vidiš šta se pred izbore radi i kako izvlače sebi novac i to tako što stranku pokradu (eto kakve ljude imaju po strankama).
A osnivač i osoba koja o svemu odlučuje u toj stranci je priča za sebe. Kako treba biti opozicija neko ko sam učestvuje u krađi poreza i pranju novca?
Za nabrojane ljude, te ove kojima nisam imena nabrojao, ali sam spomenuo slučajeve iz iskustva govorim, jer su neki od njih lično tražili mito, a za neke su to uradili njihovi predstavnici, te se za jedan dio upoznao mehanizam kako se izvlači novac..... (ovdje su prednjačili trenutni kadrovi SDA i SBB-a, te poneki SDP-ovac, a neki su sada prešli u DF).
Ti možeš vjerovati i ne moraš, ali kani se svojih gluposti kojim glorificiraš kriminalce iz SBB-a, pogotovo što si objektivan kao i HM2...., kako mu je već nick.
Stvarno nam je svijetla budućnost, nema šta.....