Na mojim policama su kojekakve gluposti tipka školjkica koje sam donijela s mora, šišarke, ljušture morskih ježeva, kamenčići raznih oblika...
"Skupljaci" ...
Moderator: anex
- Zovem se Zelena
#1 Re: "Skupljaci" ...
Klasične figurice nemam... Nekako mi iz djetinjstva ostale negativne emocije vazne za njih, jer ih je mama imala bezbroj
i ne daj bože da neku razbiješ
Na mojim policama su kojekakve gluposti tipka školjkica koje sam donijela s mora, šišarke, ljušture morskih ježeva, kamenčići raznih oblika...
I obzirom da ih sama donesem sa putovanja ili su mi drage osobe donijele, jako sam vezana za te stvarčice. Zato i jesu na vidnom mjestu.
- Averus
#2 Re: "Skupljaci" ...
Nije da aktivno skupljam, ali mi je uvijek drago zbaviti novu igračkicu poput onih iz kinder jajeta 
Trenutno mi njih nekoliko desetina, zajedno sa malo krupnijim igračkama, ukrašavaju ormare
Uslikaću kad uhvatim priliku, pa da se pohvalim
Trenutno mi njih nekoliko desetina, zajedno sa malo krupnijim igračkama, ukrašavaju ormare
Uslikaću kad uhvatim priliku, pa da se pohvalim
- male_okice
#3 Re: "Skupljaci" ...
volim imati poneku figuricu ali nista pretjerano, ali zato imam slika tonu uramljenih svukuda po dnevnom boravku mene i porodice i cvijeca i knjiga tonu
- ladyada
#4 Re: "Skupljaci" ...
proslo me skupljanje ti sitnica .....prije sam porcelaske mede skupljala .......
- male_okice
#5 Re: "Skupljaci" ...
mali savjet za sve da se prasina ne skuplja mnogo: ja kad cu brisati prasinu uzmem u lavor naspem tople vode negdje oko 2 litra i krpicu jednu ja kupujem one perex ili nevex nesto kao magicne krpe i u vodu dodam oko 1/4 omeksivaca za ves. Malo ga razmutim i sa njim sve obrisem i stolaze i tv i ukrase i sve, super mirise a ne skuplja se prasina, po 10 dana sam mirna ali bas mirna valjda zbog onog antistatickog fazona sto ima omeksivac
- Averus
#6 Re: "Skupljaci" ...
Ja kad brišem prašinu, moram sve da sklonim s ormarića, pa obrišem prašinu, a onda redam figurice ponovo
Svaki put novi raspored 
-
Dendrlix
#7 Re: "Skupljaci" ...
Imam nekakvih sitnih skula i sretnog porodicnog slona. Neki dan kotali zena i ja napraviti manju rokadu sa namjestajem i da izbacimo jedan dio na kojem stoji doticni slon. Kad smo skontali da bi smo trebali premjestiti slona odustanemo od ideje. Dva dana kasnije zena dobila novi ugovor o radu. 
-
Anne Boleyn
#8 Re: "Skupljaci" ...
Imam dvije police na kojima mi stoje razne figurice, ustvari su to pretežno suveniri sa putovanja i pokloni dragih ljudi. Iako mi je ponekad mrsko sve to pomicati da bih očistila prašinu, ipak ih ne bih sklanjala, jer su mi sve draga uspomena.
Nekada sam i ja imala figurice iz kinder jaja i razne plišane igračke, ali sam skontala da je to ipak previše, tako da sam ih spakovala u kese i sklonila.
Nekada sam i ja imala figurice iz kinder jaja i razne plišane igračke, ali sam skontala da je to ipak previše, tako da sam ih spakovala u kese i sklonila.
-
dert
#9 Re: "Skupljaci" ...
Figure konja
Imam ih stotinjak
Prasinu ne brisem ja nego hanuma
Rekne ona meni vidi prasine al ja nesto ne cujem
pa to ona na brzaka sredi 
Imam ih stotinjak
Rekne ona meni vidi prasine al ja nesto ne cujem