Skupa država siromašnih ljudi
- Kaktusssss
#1 Skupa država siromašnih ljudi
Ovo je moguce samo kod nas!!!
Znam da sam ovo pitanje postavljao mali milion puta, ali citajuci stvari kao sto su ove me jednostavno raspizde. Sta je potrebno nasem narodu da se pokrene? Ocigledno je da ovo zaista nema vise nikakvog smisla.
U svakom slucaju, uzivajte dok citate sljedeci tekst.
Milorad MILOJEVIĆ
Dok se u javnoj potrošnji u BiH nemilice troši, sve više građana se opasno približava liniji siromaštva. Teško da bi administraciju koja košta više od pola milijarde eura mogla podnijeti i mnogo razvijenija zemlja.
Iako je Bosna i Hercegovina već poodavno ocijenjena da ima jednu od najskupljih administracija u Evropi, a istovremeno i najneefikasnijih, i dalje se ništa ne čini da se takvo stanje promijeni. Čak naprotiv, istraživanja Centra civilnih inicijativa pokazuju da se troškovi i dalje drastično povećavaju, te da će samo u ovoj godini za troškove javne administracije biti isplaćeno oko 1,6 milijardi maraka. Budžeti državnih, entitetskih i kantonalnih institucija, zahvaljujući uvođenju poreza na dodatnu vrijednost, u ovoj godini povećani su za više od 772 miliona maraka u odnosu na 2006. godinu. Većina tih sredstava, međutim, i dalje će se usmjeravati samo na javnu potrošnju.
Predstavnik Centra civilnih inicijativa Denis Telić ističe da je poražavajuće i alarmantno to što je od ukupnog povećanja prihoda svega nepunih 13 miliona maraka namijenjeno za zapošljavanje, a sramno što je dodatnih 150 miliona maraka predviđeno za administraciju:
„Imamo u BiH trenutno 630 hiljada nezaposlenih, a od toga od 17 do 20 hiljada se povećala nezaposlenost u posljednjih pola godine, od izbora do danas. Možda nekako možemo i shvatiti da se ta gospoda vozaju u skupocjenim automobilima, ali je teško shvatiti da očigledno kroz svoja zatamnjena stakla ne mogu vidjeti, kao što po Banjoj Luci vidimo, sve veći broj osoba koje kopaju po kontejnerima i sve veći broj građana na biroima zapošljavanja.“
Ekonomistkinja iz Banje Luke Svetlana Cenić mišljenja je da će sadašnja finansijska politika povećanja javnih troškova vrlo brzo ostaviti nesagledive posljedice po domaću ekonomiju, jer istraživanja predviđaju u narednim godinama pad viška prihoda:
„Govorim stalno da će biti najveći zločin prema ovom narodu ako se taj prihod od PDV-a iznad planiranog, znači povećan prihod, bude trošio na osvajanje vlasti, povećanje javne potrošnje, plate, nova lica koja svaki dan kao da ih neko vozom dovozi u vladama raznim dolaze, umjesto da se vratimo privredi, umjesto da se refomiše socijalni sektor. Postavlja se pitanje od čega ćemo sutra živjeti i ko će biti kriv kad ugrozimo valutu, kad inflacija raste, kad cijene počnu da idu gore, kad penzioneri ponovo počnu da se žale jer, naravno, oni su na minimalcu. Ko će onda biti kriv?“
Portparol Transparency Internationala Srđan Blagovčanin kaže da se ni izbliza ne vide konkretni planovi vlasti da ispoštuju brojne međunarodne preporuke kako bi se smanjili troškovi administracije:
„Vlasti nisu pokazale ni elementarni nivo svijesti o potrebi restruktuiranja i reforme javne administracije i da praktično imamo situaciju kakvu smo imali i prethodnih godina, da država država postaje sama sebi svrha. Zapošljavajući nove ljude u javnu administraciju vlast praktično kupuje socijalni mir, bez pokušaja da se na sistemski način riješi pitanje nezposlenosti.“
Zastupnik Socijaldemokratske partije u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić:
„Takav sistem će biti apsolutno neodrživ i mi moramo radikalne mjere poduzeti ako hoćemo da svedemo prije svega tu javnu potrošnju na onaj nivo na kojem treba biti, a to je negdje bar u prvoj fazi na oko 50 procenata, poželjno je čak i niže, a ne kao što je slučaj sada - da preko 70 posto sredstava se izdvaja za razne administrativne uposlenike, činovnike itd.“
Pitali smo i građane šta misle da li se u Bosni i Hercegovini previše daje za javnu potrošnju:
„Pogledajte plate kolike su u administraciji, kolike su u privredi, pa ćete vidjeti - biće vam sve jasno.“
„Oni koji su na vlasti kroje sami sebi i određuju plate. Znači, samo je to osnova. A ostali svi neka pocrkaju.“
„Oduvijek sam bila mišljenja da je administarcija kod nas prevelika i pogotovu je danas, u ovakvoj situaciji, besparici svakako treba smanjiti.“
„Nema proizvodnje, nema stvaranja nove vrijednosti.“
Centar civilnih inicijativa uputio je i zahtjev bh. vlastima da se izvrše rebalansi budžeta u korist zapošljavanja i ulaganja. Ukoliko se situacija uskoro ne promijeni, predstavnici Centra kažu da će javno tražiti odgovornost političkih lidera, a na kraju i zatražiti vanredne opšte izbore.
http://danas.org/article/2007/06/15/64d ... 94e19.html
Znam da sam ovo pitanje postavljao mali milion puta, ali citajuci stvari kao sto su ove me jednostavno raspizde. Sta je potrebno nasem narodu da se pokrene? Ocigledno je da ovo zaista nema vise nikakvog smisla.
U svakom slucaju, uzivajte dok citate sljedeci tekst.
Milorad MILOJEVIĆ
Dok se u javnoj potrošnji u BiH nemilice troši, sve više građana se opasno približava liniji siromaštva. Teško da bi administraciju koja košta više od pola milijarde eura mogla podnijeti i mnogo razvijenija zemlja.
Iako je Bosna i Hercegovina već poodavno ocijenjena da ima jednu od najskupljih administracija u Evropi, a istovremeno i najneefikasnijih, i dalje se ništa ne čini da se takvo stanje promijeni. Čak naprotiv, istraživanja Centra civilnih inicijativa pokazuju da se troškovi i dalje drastično povećavaju, te da će samo u ovoj godini za troškove javne administracije biti isplaćeno oko 1,6 milijardi maraka. Budžeti državnih, entitetskih i kantonalnih institucija, zahvaljujući uvođenju poreza na dodatnu vrijednost, u ovoj godini povećani su za više od 772 miliona maraka u odnosu na 2006. godinu. Većina tih sredstava, međutim, i dalje će se usmjeravati samo na javnu potrošnju.
Predstavnik Centra civilnih inicijativa Denis Telić ističe da je poražavajuće i alarmantno to što je od ukupnog povećanja prihoda svega nepunih 13 miliona maraka namijenjeno za zapošljavanje, a sramno što je dodatnih 150 miliona maraka predviđeno za administraciju:
„Imamo u BiH trenutno 630 hiljada nezaposlenih, a od toga od 17 do 20 hiljada se povećala nezaposlenost u posljednjih pola godine, od izbora do danas. Možda nekako možemo i shvatiti da se ta gospoda vozaju u skupocjenim automobilima, ali je teško shvatiti da očigledno kroz svoja zatamnjena stakla ne mogu vidjeti, kao što po Banjoj Luci vidimo, sve veći broj osoba koje kopaju po kontejnerima i sve veći broj građana na biroima zapošljavanja.“
Ekonomistkinja iz Banje Luke Svetlana Cenić mišljenja je da će sadašnja finansijska politika povećanja javnih troškova vrlo brzo ostaviti nesagledive posljedice po domaću ekonomiju, jer istraživanja predviđaju u narednim godinama pad viška prihoda:
„Govorim stalno da će biti najveći zločin prema ovom narodu ako se taj prihod od PDV-a iznad planiranog, znači povećan prihod, bude trošio na osvajanje vlasti, povećanje javne potrošnje, plate, nova lica koja svaki dan kao da ih neko vozom dovozi u vladama raznim dolaze, umjesto da se vratimo privredi, umjesto da se refomiše socijalni sektor. Postavlja se pitanje od čega ćemo sutra živjeti i ko će biti kriv kad ugrozimo valutu, kad inflacija raste, kad cijene počnu da idu gore, kad penzioneri ponovo počnu da se žale jer, naravno, oni su na minimalcu. Ko će onda biti kriv?“
Portparol Transparency Internationala Srđan Blagovčanin kaže da se ni izbliza ne vide konkretni planovi vlasti da ispoštuju brojne međunarodne preporuke kako bi se smanjili troškovi administracije:
„Vlasti nisu pokazale ni elementarni nivo svijesti o potrebi restruktuiranja i reforme javne administracije i da praktično imamo situaciju kakvu smo imali i prethodnih godina, da država država postaje sama sebi svrha. Zapošljavajući nove ljude u javnu administraciju vlast praktično kupuje socijalni mir, bez pokušaja da se na sistemski način riješi pitanje nezposlenosti.“
Zastupnik Socijaldemokratske partije u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić:
„Takav sistem će biti apsolutno neodrživ i mi moramo radikalne mjere poduzeti ako hoćemo da svedemo prije svega tu javnu potrošnju na onaj nivo na kojem treba biti, a to je negdje bar u prvoj fazi na oko 50 procenata, poželjno je čak i niže, a ne kao što je slučaj sada - da preko 70 posto sredstava se izdvaja za razne administrativne uposlenike, činovnike itd.“
Pitali smo i građane šta misle da li se u Bosni i Hercegovini previše daje za javnu potrošnju:
„Pogledajte plate kolike su u administraciji, kolike su u privredi, pa ćete vidjeti - biće vam sve jasno.“
„Oni koji su na vlasti kroje sami sebi i određuju plate. Znači, samo je to osnova. A ostali svi neka pocrkaju.“
„Oduvijek sam bila mišljenja da je administarcija kod nas prevelika i pogotovu je danas, u ovakvoj situaciji, besparici svakako treba smanjiti.“
„Nema proizvodnje, nema stvaranja nove vrijednosti.“
Centar civilnih inicijativa uputio je i zahtjev bh. vlastima da se izvrše rebalansi budžeta u korist zapošljavanja i ulaganja. Ukoliko se situacija uskoro ne promijeni, predstavnici Centra kažu da će javno tražiti odgovornost političkih lidera, a na kraju i zatražiti vanredne opšte izbore.
http://danas.org/article/2007/06/15/64d ... 94e19.html
- uvjek dobar gost
Sve dok građani ,kojih istina je nema ni u ustavu, ne skontaju da je svaki od njih visoki predstavnik.. i dok ne skontamo da je vlada tu radi nas , a ne mi radi vlade... ništa nema...
Mi ćemo u suprotnom postati zemlja izuzetno vjerski nastrojenih ljudi, svi će čekati selamet na onom svijetu, a oni koji stvaraju klimu straha i nepovjerenja će samo puštati stomake....
Za kraj.. ne samo siromašnih ljudi već i starih....i ohrndanih... i duhom siromašnih...
Mi ćemo u suprotnom postati zemlja izuzetno vjerski nastrojenih ljudi, svi će čekati selamet na onom svijetu, a oni koji stvaraju klimu straha i nepovjerenja će samo puštati stomake....
Za kraj.. ne samo siromašnih ljudi već i starih....i ohrndanih... i duhom siromašnih...
-
_BosanaC
Proporcionalno povecanju javne potrosnje i povecanju broja nezaposlenih grade se vjerski objekti a fabrikama ni traga ni glasa... A ja jebem onoga ko drugome zeli pomoci izgradnjom vjerskog objekta, a jos vise onoga ko misli da mu je vise pomogao onaj ko mu je izgradio objekat gdje ce se moliti za ono sto nema i spremati na onaj svijet po skracenom postupku samo zato jer na ovom nema sta jesti, nego onaj ko ga je spreman nahraniti tako sto ce napraviti fabriku, uposliti ga, finansirati mu neki mali obrt... I sto je jos gore - cvjeta od srece zbog toga...
Vlast se spustila na nivo najblizi narodu - vjerske objekte. Izbori se dobijaju u njima, a u dva blentiteta postoje osnovni recepti za vladavinu stokom: s jedne strane obecavaju referendum za otcjepljenje, dok s druge strane obecavaju ukidanje onoga cijem su stvaranju i sami kumovali stavljajuci potpis na osnivacki akt... Dok narod ne dodje pameti, nema ovdje hajra...
A narod ima vlast tacno onakvu kakvu zasluzuje
Vlast se spustila na nivo najblizi narodu - vjerske objekte. Izbori se dobijaju u njima, a u dva blentiteta postoje osnovni recepti za vladavinu stokom: s jedne strane obecavaju referendum za otcjepljenje, dok s druge strane obecavaju ukidanje onoga cijem su stvaranju i sami kumovali stavljajuci potpis na osnivacki akt... Dok narod ne dodje pameti, nema ovdje hajra...
-
haris ubleha
Mislim da ovu temu hitno treba pod katanac. U ovo doba, prije nekih godinu dana, trajala je predizborna kampanja... Stranka koja je obecavala smanjenje javne potrosnje i administracije za 10-15 posto izgubila je izbore... sto ce reci da narod nije zanimalo smanjenje javne potrosnje... Nova-stara vlast, predvodjena Silajdzicima i Brankovicima, pravilno je shvatila volju naroda... i stalno povecava javnu potrosnju i administraciju... a sad su uveli novi "fol" za povecanje svojih plata i privilegija - "uskladjivanje" sa platama inzinjera u BH Telekomu... a BH Telekom je, podsjecamo, u drzavnoj svojini...
Ukratko, dok je ovaca... bice i vune... a bogme i suhog mesa... trazili ste, gledajte...

Ukratko, dok je ovaca... bice i vune... a bogme i suhog mesa... trazili ste, gledajte...
- Maraschino
_BosanaC wrote:Proporcionalno povecanju javne potrosnje i povecanju broja nezaposlenih grade se vjerski objekti a fabrikama ni traga ni glasa... A ja jebem onoga ko drugome zeli pomoci izgradnjom vjerskog objekta, a jos vise onoga ko misli da mu je vise pomogao onaj ko mu je izgradio objekat gdje ce se moliti za ono sto nema i spremati na onaj svijet po skracenom postupku samo zato jer na ovom nema sta jesti, nego onaj ko ga je spreman nahraniti tako sto ce napraviti fabriku, uposliti ga, finansirati mu neki mali obrt... I sto je jos gore - cvjeta od srece zbog toga...
Gdje ti zivis covjece
Odlijepi malo od Tite,probudi se(krajnje je vrijeme)
Fabrike vise ne grade drzava i vlast nego pojedinci ako imaju interes
-
_BosanaC
O pojedincima i pricamMaraschino wrote:_BosanaC wrote:Proporcionalno povecanju javne potrosnje i povecanju broja nezaposlenih grade se vjerski objekti a fabrikama ni traga ni glasa... A ja jebem onoga ko drugome zeli pomoci izgradnjom vjerskog objekta, a jos vise onoga ko misli da mu je vise pomogao onaj ko mu je izgradio objekat gdje ce se moliti za ono sto nema i spremati na onaj svijet po skracenom postupku samo zato jer na ovom nema sta jesti, nego onaj ko ga je spreman nahraniti tako sto ce napraviti fabriku, uposliti ga, finansirati mu neki mali obrt... I sto je jos gore - cvjeta od srece zbog toga...
Gdje ti zivis covjece![]()
![]()
Odlijepi malo od Tite,probudi se(krajnje je vrijeme)![]()
Jebo drzavu gdje su kod gradnje dzamije najveci donatori upravo oni koji su narodu najvise duzni ostali
A vlast ako nece graditi drzavu, onda fakat ne vidim sta ce raditi?
- Maraschino
Ti koji duguju narodu trebaju u zatvor.Od takvih mi ne treba ni dzamija ni crkva a ni fabrika.Jos da robujem za takve kriminalce._BosanaC wrote:O pojedincima i pricamMaraschino wrote:_BosanaC wrote:Proporcionalno povecanju javne potrosnje i povecanju broja nezaposlenih grade se vjerski objekti a fabrikama ni traga ni glasa... A ja jebem onoga ko drugome zeli pomoci izgradnjom vjerskog objekta, a jos vise onoga ko misli da mu je vise pomogao onaj ko mu je izgradio objekat gdje ce se moliti za ono sto nema i spremati na onaj svijet po skracenom postupku samo zato jer na ovom nema sta jesti, nego onaj ko ga je spreman nahraniti tako sto ce napraviti fabriku, uposliti ga, finansirati mu neki mali obrt... I sto je jos gore - cvjeta od srece zbog toga...
![]()
Jebo drzavu gdje su kod gradnje dzamije najveci donatori upravo oni koji su narodu najvise duzni ostali![]()
(ako si mislio na to)
-
_BosanaC
Upravo to...Maraschino wrote:Ti koji duguju narodu trebaju u zatvor.Od takvih mi ne treba ni dzamija ni crkva a ni fabrika.Jos da robujem za takve kriminalce._BosanaC wrote:O pojedincima i pricamMaraschino wrote:
![]()
Jebo drzavu gdje su kod gradnje dzamije najveci donatori upravo oni koji su narodu najvise duzni ostali![]()
(ako si mislio na to)
-
tempora
Fabrike se grade u zemljama "treceg" svijeta a ne kod nas.Zasto bi neko investirao u nesto sto negdje drugdje moze platiti 5 puta manje.
A i ne znam sto ste toliko ljuti na te religiozne ustanove, pa koliko oni samo radnih mjesta kreiraju i koliko kosta svita reisa Cerica, postavljena sto u zemlji, sto u Evropi.Barem neko ima kupovnu moc.
Izvinjavam se, danas me nesto zeludac boli.
A i ne znam sto ste toliko ljuti na te religiozne ustanove, pa koliko oni samo radnih mjesta kreiraju i koliko kosta svita reisa Cerica, postavljena sto u zemlji, sto u Evropi.Barem neko ima kupovnu moc.
Izvinjavam se, danas me nesto zeludac boli.
-
mostarac
Ko jos poklanja mercedese ljudi mojiPincom.info > Bosna i Hercegovina
15.6.2007. / 15.43
Ljubo Bešlić dobiva Mercedes
MOSTAR - Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primit će u ponedjeljak, 18. lipnja, u Gradskoj upravi u Mostaru, u 12 sati vlasnika kompanije "Pappas Gruppe" iz Austrije Aleksandra Pappasa.
Tom prigodom, Pappas će uručiti gradonačelniku ključeve automobila "mercedes S500", kojega mu "Pappas Gruppe" na određeno vrijeme ustupa na korištenje, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću grada Mostara.
Ne znam ili da se smijem ili da placem. Inace ovaj autic u prodaji kosta tricavih 250.000 KM
I pazi njemu ga neko poklonio i dao da provoza
Da ga je poklonio Ronaldinhu ili nekom slicnom pa hajde, ali gradonacelniku vukojebine u kriznom podrucju
Ja bi volio da nam se pokaze darovnica
-
mostarac
Dok hare vazi o srebrenici dan i noc, na ovog ovde malisana se niko nije osvrnuo, malisana kojeg je neko "poklonio", al od nasih para 
E sad se nadam da ovi sto brane hareta shvataju sta im je preltihi htio reci sa terminom "politicka zloupotreba genocida" - svi pricaju o danas i narednih 5 godina minimum, nerjesivom problemu srebrenice, dok ovakve zivotne stvari koje se dogadjaju u ovom trenutku neopazeno prolaze, a hare na izlizanim patriotskim floskulama skuplja politicke poene da nas opet jase.
E sad se nadam da ovi sto brane hareta shvataju sta im je preltihi htio reci sa terminom "politicka zloupotreba genocida" - svi pricaju o danas i narednih 5 godina minimum, nerjesivom problemu srebrenice, dok ovakve zivotne stvari koje se dogadjaju u ovom trenutku neopazeno prolaze, a hare na izlizanim patriotskim floskulama skuplja politicke poene da nas opet jase.
-
tempora
Kada vec pricas o tome ( iako me Haris, Lagumdzija ili bilo ko od svite nije dojmio) i o zloupotrebi, ne treba zaboraviti da na hiljade hiljada gradjana, cine zloupotrebu, da stvari rade preko veze,da je normala potkradati drzavu kroz kojekakve benificije kojih nisu zasluzni, da otimaju asfalt, grade bespravno, ne placaju poreze, zloupotrebljavaju radno vrijeme za licne stvari,kradu od firmi, prisvajaju prirodna i tudja dobra, kradu struju.......i tako u nedogled.E zato je postalo normalno.I zato ovaj mercedes nije upitan.Ali genocid i dalje jeste.mostarac wrote:Dok hare vazi o srebrenici dan i noc, na ovog ovde malisana se niko nije osvrnuo, malisana kojeg je neko "poklonio", al od nasih para
-
mostarac
genocid je crno na bijelo neupitan i potvrdjen pecatom haskog tribunalatempora wrote:Kada vec pricas o tome ( iako me Haris, Lagumdzija ili bilo ko od svite nije dojmio) i o zloupotrebi, ne treba zaboraviti da na hiljade hiljada gradjana, cine zloupotrebu, da stvari rade preko veze,da je normala potkradati drzavu kroz kojekakve benificije kojih nisu zasluzni, da otimaju asfalt, grade bespravno, ne placaju poreze, zloupotrebljavaju radno vrijeme za licne stvari,kradu od firmi, prisvajaju prirodna i tudja dobra, kradu struju.......i tako u nedogled.E zato je postalo normalno.I zato ovaj mercedes nije upitan.Ali genocid i dalje jeste.mostarac wrote:Dok hare vazi o srebrenici dan i noc, na ovog ovde malisana se niko nije osvrnuo, malisana kojeg je neko "poklonio", al od nasih para
S druge strane nije i nikad nece biti normala da grad koji Mariji Soce da 1.000 KM "dobije da provoza" mercedes vrijedan 250 puta vise. To ako je nekom postalo normalno meni nije i nikad nece bit
-
amrino
Ma znate sta? Pun mi je k.... ove patetike! Ko ba nema para?!- ko je na granici siromastva?! Gdje to ljudi umiru od gladi?!
Gdje god se oko sebe okrenem svi su puni ko brodovi...svi nosaju markiranu odjecu, naocale od 200-300 KM, kupuju se usisivaci od 4000 KM, maske za kosu i samponi od 50 KM, ide se frizeru jednom ili vise puta sedmicno, na djecije cipelice (koje dijete preraste za mjesec) se daje po sto maraka, baste su po citav dan pune...a kafe su po dvije- dvije i po marke, nije da nema posla- niko ga i ne trazi...Vozaju se bijesna auta, kupuju se stanovi- ko da su djaba...Natuzzi namjestaj ide ko' halva, samo se otvaraju nove radnje sa joj skupljim cijenama...i ide im posao...i onda se kao zalimo na troskove administracije...
Ja, kad vidim kako ljudi oko mene zive- prosto ne mogu da vjerujem! Kontam- ko ovdje sere? Svi se zale- a svi imaju!
Pa odakle vam ljudi dragi?! Odakle?!
Sta se onda zalite kad sebi mozete priustiti i po vise pari cipela mjesecno, saune, masaze, solarija, putovanja po egzoticnim mjestima?!
Koliko onda treba da imate ako vam to nije dovoljno?!
Gdje god se oko sebe okrenem svi su puni ko brodovi...svi nosaju markiranu odjecu, naocale od 200-300 KM, kupuju se usisivaci od 4000 KM, maske za kosu i samponi od 50 KM, ide se frizeru jednom ili vise puta sedmicno, na djecije cipelice (koje dijete preraste za mjesec) se daje po sto maraka, baste su po citav dan pune...a kafe su po dvije- dvije i po marke, nije da nema posla- niko ga i ne trazi...Vozaju se bijesna auta, kupuju se stanovi- ko da su djaba...Natuzzi namjestaj ide ko' halva, samo se otvaraju nove radnje sa joj skupljim cijenama...i ide im posao...i onda se kao zalimo na troskove administracije...
Ja, kad vidim kako ljudi oko mene zive- prosto ne mogu da vjerujem! Kontam- ko ovdje sere? Svi se zale- a svi imaju!
Sta se onda zalite kad sebi mozete priustiti i po vise pari cipela mjesecno, saune, masaze, solarija, putovanja po egzoticnim mjestima?!
- TareSA
Pa jesi ti jarane primjetio koliko se banaka otvara svaki dan?????eto zasto ljudi tako "lijepo" zive, a u kreditima do guse, uzmu treci kredit da bi otplatili prvi i drugi, nemoj me krivo shvatiti ja se s tobom slazem u skoro svakoj koju si rekao/la, al svejedno mislim da nije da ljudi imaju para nego krediti pucaju ko ludi......amrino wrote:Ma znate sta? Pun mi je k.... ove patetike! Ko ba nema para?!- ko je na granici siromastva?! Gdje to ljudi umiru od gladi?!
-
amrino
Znam- to je ono sto je najtragicnije! Dignes kredit- i kupis cipele!TareSA wrote:Pa jesi ti jarane primjetio koliko se banaka otvara svaki dan?????eto zasto ljudi tako "lijepo" zive, a u kreditima do guse, uzmu treci kredit da bi otplatili prvi i drugi, nemoj me krivo shvatiti ja se s tobom slazem u skoro svakoj koju si rekao/la, al svejedno mislim da nije da ljudi imaju para nego krediti pucaju ko ludi......amrino wrote:Ma znate sta? Pun mi je k.... ove patetike! Ko ba nema para?!- ko je na granici siromastva?! Gdje to ljudi umiru od gladi?!
Nije ovo skupa drzava siromasnih ljudi- ovo je JEFTINA DRZAVA- GLUPIH LJUDI!