xon_sa wrote:jefferson wrote:Mozemo to vrlo lako rijesiti kako treba.
Hajmo na sud sve one koji su ih upisali u drzavljanstva, jer vecina tih drzavljanstava je data jedne nedjelja kada inace kao sto sam znas nista neradi!
Eto rijesili smo problem, hajmo pred sud sve te osobe!
Ti pricas o nekom moralu, a osobe koje su im dale drzavljanstva su kao moralne, pocev od dede, sina mu, pa do reisa!
Pa ako smatras da im je neko bespravno dodijelio drzavljanstva izvoli pokreni tuzbu, ali nemoj zaboravit i desetine hiljada kninskih srba. Ne postoji nijedan razlog da posteni ljudi, koji nisu pravili zlocine ne dobiju drzavljanstvo ove drzave pa iz kojeg god dijela ove planete dosli i koje god boje koze bili, i koje god duzine im bile hlace i na koji god nacin se molili Bogu!
Ne govorim o moralu tih osoba, rekoh ti lijepo da je to irelevantno za ovu temu, a ona je krsenje ljudskih prava!
Ja se skroz slazem s tobom!
Problem je sto SDA nikada nije ni izasla iz koalicije sa SDS-om u koju je usla pocetkom devedesetih.
Ti pricas o kninskim srbima, jaro to je do ministarskog vijeca, ministra civilnih poslova, pocev od safeta Halilovica koji je u VM od kako postoji ja mislim.
A sto se tice protesta, nesjecam se da je Abu Hamza protestvovao kada je njegov suborac Lionel Dumont ubio cuvara benzinske u Zenici u Raspotocju? Sto tada nije izasao i protestvovao kada je Dumont pobjegao na vrlo sumnjiv nacin iz centralnog zatvora u sarajevu.
Ako c eovo pitanje otvoriti bosancima put u evropu, daleko im kuca od moje.
A vec ti je neko rekao da moral ne stanuje u politici, niti je ikada stanovao.
Da stanuje moral nebi se desilo ovo sto nam se desilo!
Druga stvar, ja sam licno osjetio na svojoj kozi te "svete ratnike" iako sam bosnjak, stoga malo povuci rucnu. Nesjecam se da su oni nesto moralni bili kad su zenicke djevojke i parove progonili po Zenici.