arbosan wrote:
Ako se ne razumijes u politiku, nemoj pricati nebuloze. Ja bi zelio da status Kosova ne utice na BiH, ali procitaj i prati izjave Dodika, dovoljne su njegove izjave da stvore razne krize u BiH, i onda sta ce se desiti, to ne trebam govoriti, i sami smo svjedoci desavanja u BiH zbog raznih izjava i postupaka, a na kraju nastrada jadni narod, od povratnika u RS-u ili FBiH.
Nek ti je Dodik sa svojim prijetnjama mjerodavan , halal ti pita i tepsija...
Da slusam i vjerujem to sto on govori, davno bih sadila mrkve na Novom Zelandu od silnog straha odmazde i cega li sve ne..
arbosan wrote:
Takodjer, mislim da nije fer reci da ti se jb za sve ostale. Dobro znamo da je Evropi i svijetu JB za nas 4 godine, pa sam mislio da smo naucili finu lekciju da trebamo da se brinemo i za BiH i van BiH, tj. ako nista makar se brinuti za ljudska prava, i biti suosjecajan s tim ljudima u svijetu. ako nista, makar toliko.
Malo grubo receno, naravno da suosjecam sa tudjom patnjom, ali mi je preci i veci problem moj komsija koji hljeb trazi u kontejeneru nego drugi. JA sam ti onako vise lokalista, nego globalista.
arbosan wrote:
BiH narod je pokazao da zna sta znaci patiti i stradati, pa je ustao i pomogao ljudima koji su nastradali od Cunamija, pa u Pakistanu kad se desio zemljotres, i puno puno primjera, tako da na kraju ipak kazem da nije u duhu BiH gradana niti gradana svijeta reci da im se JB za ostale. A taj ko misli i vjeruje da je tako, nek onda ne kuka za 4 godine provedene u ratu ovdje, posto je mnogima se JB za nas. Srecom, neki od nas ipak ce se ugledati na one bolje a ne one gore.
Cus
Macak, upravo zato sto je cijeli svijet govorio da im se JB za nas, pa su pustili 4 godine da nas granatiraju, kolju, siluju itd, ja cista obraza kazem
jebe mi se za pitanje kosova, jebe mi se za pitanje ruande, jebe mi se za oruzani sukob u Keniji...
Isto tako, zbog onog trulog vijetnamskog keksa i danskog feta sira sto smo dobijali od nekih :forumasa: iz amerike i evrope, meni nije problem ni uplatiti 10KM za zrtve cunamija, ni javno reci da su ameri supci sto i dalje dnevno roknu stotinu civila.
Ako se i dalje ne kontamo, onda cu platiti Udruzenje mladih lingvista da vrsi prevode mojih postova.