Sarajevski bend Skroz na čelu sa Adnanom Šaranom oficijelno je pokrenuo novi zvanični site!
Već od danas možete na site-u http://www.skroz.com pronaći sve relevantne i neophodne informacije vezane za ovaj perspektivni I nesvakidašnji bend!
Grupa Skroz oformila se 1996. godine, kada su Adnan Šaran, Nedžad Mulaomerović, Mirza Suljagić i Sloven Anzulović, tadašnji članovi Zabranjenog Pušenja i Top Liste Nadrealista, motivirani širokim opusom pjesama Adnana Šarana, odlučili da napuste Zagreb, vrate se u Sarajevo i pokrenu Skroz. Povratkom u rodni grad uslijedio je aktivan rad i vježbe po garažama i podrumima da bi u decembru 1997. Skroz imao prvo pojavljivanje u medijima sa singlom „Godina Nova“. Početkom 1998. godine Dejan Ostojić, priključuje se grupi te nedugo nakon toga Skroz održava prvi koncert. Bio je to nastup u okviru festivala „Rock Otočec“ u Sloveniji. U Novemru 1998. Skroz odlazi u Amsterdam na snimanje prvog albuma. Album „Skroz“ objavljen je 2000. godine za izdavačku kuću „Croatia Records“. Prvi singl sa tog albuma bila je pjesma „Sve sam jači“ koja je zabilježila neočekivan uspjeh te svakako bila „vjetar u leđa“ za tada mladi rock'n'roll band. „Kada te droge spuste“ i „Dobro mi došli“ takođe su singlovi sa pomenutog albuma, i bivaju pjesme rado tražene na sve češćim nastupima. Nakon niza koncerata odsviranih na krilima prvog albuma, 2001. godine uslijedila je kraća pauza. Sloven i Mirza napuštaju grupu te na njihovo mjesto dolaze Dino Šukalo i Nedžad Podžić. Grupa je obnovila koncertne aktivnosti i uporedo započela na spremanju drugog albuma. Neposredno pred ulazak u studio grupu napušta Dino te Esad Bratović postaje novi gitarista grupe. „Savršeni Organizam“ naziv je drugog studijskog albuma grupe Skroz koji je objavila izdavačka kuća „Menart“ 2004. Godine. Prvi singl sa tog albuma bila je pjesma „Super žena“ koja je potkovana odličnim video spotom u režiji Enesa Zlatara doživjela veliki uspjeh. Pjesma „Srušio sam stan“ biva drugi singl izdvojen sa Savršenog organizma te svojom energičnošću i pjevljivim refrenom takođe postaje omiljena kod publike. Uporedo sa intenzivnim koncertnim aktivnostima u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, 2005. godine Skroz objavljuje i jedan samostalni singl, pjesma Afganistan za koju je urađen i video. Pola godine nakon Afganistana Skroz izbacuje još jedan samostalni singl, pjesmu pod nazivom „Igraj Bosno“ za navijače za KK Bosna. 2007. godine uslijedile su pripreme za treći album te u novembru iste godine započeo je intenzivan rad u sarajevskom „MML“ studiju sa producentom Enesom Zlatarom. Album „Regija“ je treći po redu studijski album grupe Skroz i objavljen je u augustu 2008. godine za izdavačku kuću Hayat production. Prvi radijski singl sa Regije je pjesma „Mrav i cvrčak“ a prvi video broj je režirao Faruk Šabanović za pjesmu „Mozak radi vazda“.
Skroz
Moderator: _BataZiv_0809
-
bloncaric10040
#2 Re: Skroz
Skroz i "Regija" uskoro u Zagrebu? ima li datuma? na http://www.skroz.com ne pise 
-
Tisina
#3 Re: Skroz
Progresivni, sarajevski bend Skroz ovih dana snima drugi spot za pjesmu „Nevidljiv“ sa trećeg, aktuelnog albuma „Regija“!
Pjesma „Nevidljiv“ govori o aktuelnim ljubavnim problemima, specifičnim za postdejtonsku BiH gdje imena i nacionalne pripadnosti, na žalost, često određuju sudbine.
Režiju spota potpisuje Timur Makarević a produkciju PRO.BA!
Značajno je napomenuti da će album Regija uskoro osvanuti i na Hrvatskom tržištu u izdanju Menart-a, a takođe i na Srbijanskom tržištu u izdanju Mascom-a!
Sve dodatne informacije i novosti redovno će takođe biti ažurirane putem stranice http://www.skroz.com
Pjesma „Nevidljiv“ govori o aktuelnim ljubavnim problemima, specifičnim za postdejtonsku BiH gdje imena i nacionalne pripadnosti, na žalost, često određuju sudbine.
Režiju spota potpisuje Timur Makarević a produkciju PRO.BA!
Značajno je napomenuti da će album Regija uskoro osvanuti i na Hrvatskom tržištu u izdanju Menart-a, a takođe i na Srbijanskom tržištu u izdanju Mascom-a!
Sve dodatne informacije i novosti redovno će takođe biti ažurirane putem stranice http://www.skroz.com
-
mariner
#4 Re: Skroz
Ako ima od ovog goreg i ubleharnijeg benda na svijetu..javite.
Narkomanski sljam reklamama gura i podize znacaj i nekako vremenom ne bi bilo cudo da budu u ravan sa iron maiden po svjetskoj popularnosti.
Srusio sam stan nije mi dobro!
Koga boli k..jel ti dobro ili nije narkomanski sljamu.
Narkomanski sljam reklamama gura i podize znacaj i nekako vremenom ne bi bilo cudo da budu u ravan sa iron maiden po svjetskoj popularnosti.
Srusio sam stan nije mi dobro!
Koga boli k..jel ti dobro ili nije narkomanski sljamu.
- Qler
#5 Re: Skroz
Je li ko gledao ovaj njihov dokumentarac Skroz na youtube?
- DaysleepeR
#6 Re: Skroz
Gledao sam ja. Na momente bizarno.
Teško povjerovati da su dva onako pa skoro retardirana lika tako uspješni autori.
Teško povjerovati da su dva onako pa skoro retardirana lika tako uspješni autori.
- Qler
#7 Re: Skroz
Jesu posebni likovi... Ali i Skroz a pogotovo Stuke, imaju dobrih pjesama. Ali jebi ga.. zivot pise cudne price...
- atmel