Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
-
Cicero
#1 Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Pokušavam da dođem do kratke, a efikasne skripte iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava" za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Pomoć???
Pomoć???
-
elSaik
#2 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Ne postoji. Uzmi iz HSK. Imaju nekakvu tanku. To ti što se metodologije tiče. Što se logike tiče, uzmi Tomićeva predavanja i uči iz njih. Tako sam ja radio.
-
Cicero
#3 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Hvala!elSaik wrote:Ne postoji. Uzmi iz HSK. Imaju nekakvu tanku. To ti što se metodologije tiče. Što se logike tiče, uzmi Tomićeva predavanja i uči iz njih. Tako sam ja radio.
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#4 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
btw procitaj iz knjige 'sociologija' od fuada saltage od 30-40 str
trebat ce ti za ispit
trebat ce ti za ispit
- Simply_Red
#5 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
http://www.2shared.com/file/7431529/c7e ... Tomic.html
na tom linku ti je skripta, najbolja i jedina.
po normalnoj metodi logiku ucis iz gaje petrovića, ništa Saltaga. A metodologiju učiš iz Tomićeve knjige koja je izašla u aprilu.
sretno
na tom linku ti je skripta, najbolja i jedina.
po normalnoj metodi logiku ucis iz gaje petrovića, ništa Saltaga. A metodologiju učiš iz Tomićeve knjige koja je izašla u aprilu.
sretno
- MarcusTulliusCicero
#6 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Logika - knjiga Gaje Petrovića. Ako nemaš tu knjigu pogledaj ovaj link: http://www.gimnazija-sedma-zg.skole.hr/Logika.htm
Tu ćeš naći sve što je potrebno za prvi dio ispita, tj. logiku. Prvi dio ti se inače najviše svodi na navođenje primjera (pojmovi), logički kvadrat...
Metodologija - spremaj je po predavanjima prof. Tomića koja možeš naći ovdje: http://bh-pravnici.com/
Ako želiš da zakucaš desetku, onda uzmi i novu knjigu prof. Tomića. Iz nje uglavnom dolazi zadnje pitanje na ispitu, npr. '''Aristotelova topika'' i ''Ciceronova topika''.
Tu ćeš naći sve što je potrebno za prvi dio ispita, tj. logiku. Prvi dio ti se inače najviše svodi na navođenje primjera (pojmovi), logički kvadrat...
Metodologija - spremaj je po predavanjima prof. Tomića koja možeš naći ovdje: http://bh-pravnici.com/
Ako želiš da zakucaš desetku, onda uzmi i novu knjigu prof. Tomića. Iz nje uglavnom dolazi zadnje pitanje na ispitu, npr. '''Aristotelova topika'' i ''Ciceronova topika''.
-
elSaik
#7 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Ja vala dobio 9, a nisam nijednu od tih knjiga držao u rukama... 
- MarcusTulliusCicero
#8 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Super, ali kada si ti ovo polagao? Pretprošle godine? Dosta stvari se promijenilo...
Moraš uzeti u obzir da dosta raje nije imalo logiku u srednjoj i da se prvi put sreću sa njom na faksu. Tim ljudima je neophodan Gajo Petrović ili da su redovni na vježbama.
Moraš uzeti u obzir da dosta raje nije imalo logiku u srednjoj i da se prvi put sreću sa njom na faksu. Tim ljudima je neophodan Gajo Petrović ili da su redovni na vježbama.
-
stolac-SARAJEVO
#9 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Polozio prosle godine i dobio osam.Mozes naucit iz skripte i ona ti je dovoljna za neki prolaz.Bar u mojoj generaciji je tako bilo.
P.S.
Nego,hebo metodologiju.Sta cemo sa cinjenicom da nam ukinuse oktobarski rok i da se moze prenjet samo jedan ispit
P.S.
Nego,hebo metodologiju.Sta cemo sa cinjenicom da nam ukinuse oktobarski rok i da se moze prenjet samo jedan ispit
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#10 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Prosle godine.MarcusTulliusCicero wrote:Super, ali kada si ti ovo polagao? Pretprošle godine? Dosta stvari se promijenilo...
Nego sto se tice ukidanja socijalnog, prenosa jednog ispita i ostalih caka, mozemo na temi o pravu.
Mene licno to ne pogadja jer kako god necu uspjeti upisati trecu, ali treba dati podrsku ostalima koji ce ako se obistini ovo, biti osteceni.
-
stolac-SARAJEVO
#11 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
[quote="ladyblue18"][quote="MarcusTulliusCicero"]Super, ali kada si ti ovo polagao? Pretprošle godine? Dosta stvari se promijenilo...
Moraš uzeti u obzir da dosta raje nije imalo logiku u srednjoj i da se prvi put sreću sa njom na faksu. Tim ljudima je neophodan Gajo Petrović ili da su redovni na vježbama.[/quote]
Prosle godine.
Nego sto se tice ukidanja socijalnog, prenosa jednog ispita i ostalih caka, mozemo na temi o pravu.
Mene licno to ne pogadja jer kako god necu uspjeti upisati trecu, ali treba dati podrsku ostalima koji ce ako se obistini ovo, biti osteceni.[/quote]
Moze.Samo mi daj neki link il sta da skocim na tu temu...jbg ne pratim bas toliko sta se desava po forumu.
Moraš uzeti u obzir da dosta raje nije imalo logiku u srednjoj i da se prvi put sreću sa njom na faksu. Tim ljudima je neophodan Gajo Petrović ili da su redovni na vježbama.[/quote]
Prosle godine.
Mene licno to ne pogadja jer kako god necu uspjeti upisati trecu, ali treba dati podrsku ostalima koji ce ako se obistini ovo, biti osteceni.[/quote]
Moze.Samo mi daj neki link il sta da skocim na tu temu...jbg ne pratim bas toliko sta se desava po forumu.
- ladyblue18
- bez_ideje
#13 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Imaju na BH-pravnici 2 skripte,metodologija i logika........sad,kakave su
- MarcusTulliusCicero
#14 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Koliko znam prošle godine su bila 3 pitanja na ispitu? Ispravi me ako griješim?ladyblue18 wrote:Prosle godine.MarcusTulliusCicero wrote:Super, ali kada si ti ovo polagao? Pretprošle godine? Dosta stvari se promijenilo...
Moraš uzeti u obzir da dosta raje nije imalo logiku u srednjoj i da se prvi put sreću sa njom na faksu. Tim ljudima je neophodan Gajo Petrović ili da su redovni na vježbama.![]()
Mene licno to ne pogadja jer kako god necu uspjeti upisati trecu, ali treba dati podrsku ostalima koji ce ako se obistini ovo, biti osteceni.
Ove godine je bilo 9 pitanja. 5 iz logike i 4 iz metodologije.
Dobre. To su predavanja prof. Tomića.bez_ideje wrote:Imaju na BH-pravnici 2 skripte,metodologija i logika........sad,kakave su
- ladyblue18
#15 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Hmmm vjeruj mi da se ne sjecam. Ja sam vanredna pa je nama nesto drugacije bilo, ali 3 ili 4 su bila.MarcusTulliusCicero wrote:
Koliko znam prošle godine su bila 3 pitanja na ispitu? Ispravi me ako griješim?![]()
Ove godine je bilo 9 pitanja. 5 iz logike i 4 iz metodologije.![]()
:
9 je hmmm malo previse.
- MarcusTulliusCicero
#16 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Ma dobro, prvih 5 pitanja su kratki zadaci.ladyblue18 wrote:Hmmm vjeruj mi da se ne sjecam. Ja sam vanredna pa je nama nesto drugacije bilo, ali 3 ili 4 su bila.MarcusTulliusCicero wrote:
Koliko znam prošle godine su bila 3 pitanja na ispitu? Ispravi me ako griješim?![]()
Ove godine je bilo 9 pitanja. 5 iz logike i 4 iz metodologije.![]()
:
9 je hmmm malo previse.
-
GrafoNET
#17 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
reklama se placa
Last edited by Amazonka27 on 28/11/2009 00:01, edited 1 time in total.
Reason: Reklamiranje
Reason: Reklamiranje
- Sarajevo89er
#18 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Dobio 9.Učio iz knjiga.
- Amazonka27
#19 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
imal besplatnih kopija druze?GrafoNET wrote:http://www.reklamaseplaca.ba
-
GrafoNET
#20 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Moze se dogovoriti kompenzacija :
, a ovi drugi se ne reklamiraju ccc
-
semla
#21 Re: Skripta iz predmeta "Pravna logika sa metodologijom prava"
Može li mi neko, ako zna, napisati šta je obrađeno u ovom dijelu knjige, nema je trenutno u biblioteci, a ne pada mi na pamet kupovati, bila bi zahvalna ako mi neko kaže o čemu se radi na ovih 10 strana???ALexis wrote:btw procitaj iz knjige 'sociologija' od fuada saltage od 30-40 str
trebat ce ti za ispit