tudududu wrote:Pozdrav ljudi
Vec 2 godine koristim PayPal kao sredstvo za primanje novca, no radi nekih njihovih glupih pravila (čitaj:Pending Balance-a), odlučio sam se prebaciti na Skrill.Kako nisam toliko upoznat sa servisom, imam par pitanja za one koji ga koristite
1)Kakav racun trebam imati da bih ga povezao sa Skrill-om? Na PayPalu trenutno koristim tekuci racun sa Visa debitnom karticom (Unicredit banka)
2)Koje su provizije na povlacenje novca na racun?Dali je provizija fiksna ili ovisi o iznosu?
3)Nakon sto novac dodje na Skrill, koliko moram cekati da se povuce na banku, tj. da ga mogu koristiti?
Hvala vam na pomoci svima

Kakav tacno problem imas sa pending balanceom? Uprkos promjenama, moze se zaobici ono cekanje od 30ak dana.
Na primjer, ako radis za nekoga kao freelancer i on ti posalje neke pare potrebno je da:
1) posalje "for goods and services", a ne kroz "send money to friends"
2) kada on uradi ovo prvo, onda ti mozes uc u transakciju (kroz old account view) i otici na "mark order as processed"
3) nakon sto uradis ovo pod 2, taj sto ti je poslao pare dobije e-mail od paypala i potvrdi transakciju sa svoje strane (klik na link u emailu)
Nakon stvari iznad, sredstva bi ti trebala prec na available balance sa pendinga.
Mozda da kazes konkretno sta ti je problem, mozes i na pp?
Ne znam jesam bio dovoljno jasan. Imao sam slican problem i ovako to rjesavam da izbjegnem cekanje.