SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mastermirne

#1 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by mastermirne »

Puno smo mi zaboravili i jos zaborvaljhamo nažalost
mrtva kokoš

#2 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by mrtva kokoš »

Her Flick wrote:I kakav vam je ukus u ustima ostao nakon siocnjeg filma?

meni gorak, i pitanje kako zivjeti sa takvim ljudima, divim se porodicama zrtava masakra

kako normalno funkcionisati kada znas sa kakvim zvijerima si okruzen

neznam

treba te filmove ponavljati, makar jedno mjesecno, izgleda da smo zaboravili skim imamo posla
ja sam gledao mozda zadnjih 15-tak minuta ali i to je bilo i vise nego dovoljno vijeruj da mi se okretalo u stomaku pogotovo kada sam vidio da su to dijeca bila cc.ono ni zivotinje nako ne bi mogle uraditi i sad da mi neko kaze da ne treba generalizirati naciju to su pojedinci radili jesu vraga.a ja vijerujem kada bi se nedo Bog opet zadesio kakav rat da bi se isto desavalo ne samo ovo nego i 5 puta gore stvari od ovoga zato ljudi pamet u glavu...
OVO SE NE ZABORAVLJA !!
AdnanSA

#3 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by AdnanSA »

Pitao sam se kako je moguče da niko još nije postavio ovu temu.
Aferim Herr Flick.
Sinoć nisam mogao zaspati poslije onog filma. Mi živimo okruženi divljim zvijerima. Čovjek se mora zapitati kakva je budučnost ove zemlje???
Ono je stravično bilo a nove generacije koje odrastaju u mržnji i zatrovane nacionalizmom su sposobne za još i gore stvari.
arzuhal

#4 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by arzuhal »

Psovao sam, palio cigaru na cigaru, hiljade noževa je skočilo pod nebesa pa se sručila na mene...
Discball

#5 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by Discball »

Gledao sam ranije egzekuciju, ali kad pogledaš kako je i na koji način došlo do toga onda shvatiš koliki jadovi i kukavice su to bili egzekutori...

Naravno za onaj kukavičluk sam znao i ranije, ali tek sinoć su prikazali na koji način su zarobljena ta djeca, naime oni njih nisu zarobilu ni u kakvoj borbi pa ono da kažeš nešto nego su ta djeca bila isporučena od strane drugih koji su ih zarobili a ove kukavice su odradile prljavi posao za njhove nazovi heroje...majko moja koji jadovi, čovjek ne može da vjeruje...

Kukavičluk koji nema granice, nisi nikoga zarobio u borbi, dobio ga zavezanog, sve djeca, i još pucati u leđa zavezanom djetetu, toliko kukavičluka na jednom mjestu, nevjerovatno...ljudsko smeće, odron, ne znam šta da kažem, a one kazne koje su dobili, 20 godina maksimalna, čak i jedna od 5 godina pa ono je stvarno smiješno...
nineinchnails

#6 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by nineinchnails »

Nisam gledao film, ali znam da su radili isto sto i njihovi pretci u prvom i drugom svjetskom ratu: ubijali goloruk narod.
A ako bi naletili na vojsku: bjez' u sumu.
Adriatic

#7 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by Adriatic »

Evo i ja se ustručavam da bilo šta napišem. A razlog je u tome što sam spreman da optužim čitav jedan narod za ovo.
Pa onda kažem sam sebi "nemoj, nisu svi isti"
Jesu li?
Nakon ovoga.......
Možda je bolje da prođe koji dan .....
bosna123

#8 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by bosna123 »

Ja nisam mogla odgledati u komadu, neka mi tezina u zelucu. Sve dodjem gledam pa odem. Jos mi niko na taj nacin nije u ratu stradao hvala Bogu. Par muskaraca iz moje porodice poginulo je u Bosni i Hrvatskoj, ali u muskoj borbi. Roditelji mi takodjer ne potjecu iz krajeva u kojima se stradavalo od cetnicke kame. Kako su ljudi kojima su porodice ovo prezivjele gledali zaista ne znam.

Takodjer ne razumijem kako on onako mrtav hladan moze pricati, pa u nekim momentima steknes dojam, pa vidi i oni su skoro pa normalni. Bili smjesteni u hotelu na Jahorini, prisjecali se decackih dana, kupali se, brijali... a meni tlak raste. Koga to uopce interesira!?
Thinker

#9 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by Thinker »

A neki od smrdljivih "xepoja" su pravomoćno oslobođeni!!!!! Film sam gledao nekoliko puta i svaki put mučnina, i danas evo nisam dobar. Film bi se trebao reprizirati svakih šest mjeseci u narednih 20 godina, tek toliko da se podsjetimo. Nažalost brzo zaboravljamo.
Rambo-Amadeus

#10 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by Rambo-Amadeus »

Nemojte tako, nije kriv taj narod!

Narod koji sebi dozvoli da mu urade ono sto su oni uradili onim nesretnicima i ne zasluzuje nista bolje. Akobogda, pa da svi dodjemo na red :wink:

Ovo kazem samo iz razloga jer se sutra rat moze ponoviti, pa da ja budem u onakvoj jednoj skupini, ali drugo mi i ne treba kad pripadam narodu koji laje ali ne d'o Bog da ujede koga slucajno... :x :x :x
in33sa

#11 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by in33sa »

Ima ona, lazu svi, samo neke uhvate.

Ovi su se sami uhvatili, to jest snimili video kamerom.

A takvih je egzekucija bilo, i bilo... i blize nego neki misle. Samo nisu snimljene.

Da se ne lazemo.

Film je potresan, rat u slici i rijeci. Neki to opet zele, cak i teme na forumu otvaraju sa zeljama i pozdravima.
suncica24

#12 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by suncica24 »

Ja sam film gledala prije i... nema se tu sta reci.
Muk sve govori :(
bosna123

#13 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by bosna123 »

Vjerovatno nisu svi isti. Jedni pokrenu, drugi sute, treci se vremenom naviknu gledati kako im maltretiraju komsije... Ma u ratu ljudi poprime cudna lica. Znam Srbe koji su sve ovo organizirali, znam one koji su samo prihvatili organizaciju, onda neki duboko u sebi nisu prihvatili nacin ali im je drago da imaju svoju RS i radi toga nikada nista protiv nece reci, nego je ona suplja zavadise nas neki kako bi se obogatili-pa nije sve pocelo '91. nego sa njihovim dragim Milosevicem.

Ima vjerovatno i onih civiliziranih koji su uvijek bili protiv svega ovoga, ali rijetko cete i medju njima naci nekoga ko je protiv RS, koju ja vidim kao omcu stavljenu BiH koja nas gusi...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by Truba »

nisam gledao i ne zanima me niti mogu sta promijeniti kako drugi razmislja

a ako krene pucat opet ne mogu nista promijeniti ako me oce upucati i upucat ce me zato bi se samo beze nervirao

a vrijeme se moze nekako pametnije utrošiti :cry:
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#15 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by Big Boy »

Ocito je da smo mi kao narod kao jedno veliko stado ovaca. Poneko tu i skonta da blejanje ne mora biti maksimum u zivotu ali ih lako nadglasa blejanje ostalih i utope se u masu po principu "s kim si, takav si".

S neke druge strane postoje vukovi koji sa krvlju u ocima gledaju na te ovce. I oni nemaju nikakvih obzira i savjesti jer im je mozak prazan ali zedan krvi. Jer... vukovi u coporu jure onog koje jure i ostali. Pa eto, prica od sinoc iz Vukovara. Jedan je zapucao "da potjera civile da idu brze" a onda su svi ostali bratski zapucali po tim civilima i napravili masakr u par minuta.

Jos se lik koji to besjedi cudom cudi kako sve te zene i djeca nisu plakali ili zapomagali netom prije toga. :|

Sta reci i kakav komentar ostaviti na taj "dokumentarac". Kako naci rijeci da opises osjecaj koji se najbolje moze oslikati kao neka velika, hladna i memljiva praznina. Ne mozes od ovce napraviti vuka kao sto ne mozes ni od vuka napraviti ovcu.

Ljudi pored toga sto su ocajni su i previse naivni. Svoj spas traze u igrama na srecu, u "vidovitim nadriljekarima" traze lijek... u crnim hronikama traze svoj mir.

Pitam se, da li je uopste moguce da se jedan takav narod ikad promijeni i kakva je sudbina koja ceka da dodje na kraj takvog zivota ovog naroda !?
Fiore

#16 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by Fiore »

Zao mi je svega ali najvise danas kad gledam kako trce u trzne centre i to kad kupuju proizvode iz Srbije i tako pomazu projekat agresije..Pogledajte malo bolje police i odakle dolaze svi ti proizvodi.. Da li ce ikada bosanski covjek doci pameti :?:
Never forget 1992-1995
experiment

#17 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by experiment »

neznam

treba te filmove ponavljati, makar jedno mjesecno, izgleda da smo zaboravili skim imamo posla
kako normalno da funkcioniše Srbin ni kriv ni dužan, koji je KRIV samo što se tako rodio. :( :roll: ovakve idiote je trebalo davno... koja bolest jebote :twisted:
BajrinNajmladji

#18 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by BajrinNajmladji »

Fiore wrote:Zao mi je svega ali najvise danas kad gledam kako trce u trzne centre i to kad kupuju proizvode iz Srbije i tako pomazu projekat agresije..Pogledajte malo bolje police i odakle dolaze svi ti proizvodi.. Da li ce ikada bosanski covjek doci pameti :?:
Never forget 1992-1995
@Adnane-SA, šta ti kažeš na ovo što @fiore predlaže?
Koliko znam, ti si jedan od boljih biznismena (Tema o Technomarketu).
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by PipiDugaDevetka »

YALA, YALA, YALA!

(YALA=YA ALLAH=O BOŽE=UZVIK U JURIŠU=JALAKATI=HALAKATI=2. ZNAČENJE JE: HAJDE, KRENI, URADI TO, i sl.)

Treći koji se odmaku nekoliko koraka od ubice, OKRENU MU SE LICEM U LICE da ga sanja čitav život!

Ne znam šta su komšije moje pomislilie, ali vrištao sam.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#20 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by PipiDugaDevetka »

experiment wrote:

neznam

kako normalno da funkcioniše Srbin ni kriv ni dužan, koji je KRIV samo što se tako rodio. :( :roll: ovakve idiote je trebalo davno... koja bolest jebote :twisted:
Ko je rekao da je Srbin uradio, naredio,...SRBIN ČETNIK škorpionski je to uradio,...Tako ja shvatam ono što je napisao pokretač teme, uvaženi @Herr Flick.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#21 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by ladyblue18 »

Zvali su me sinoc da gledam, ali ja ne mogoh.
Gledala sam ga prije 3 godine bas nekad u ovo vrijeme, i bi mi muka.
Bjesna sam bila, cijela sala je plakala.
Probudi se bas neki bijes u covjeku da pozeli sto sta zlo :(
uvjek dobar gost

#22 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by uvjek dobar gost »

... Znoj neki me oblio, bijes me obuzeo.. nekakva huja iako sam vidio sve to već... nekakav očaj il ne znam šta... odoh vani sa psom rekoh sebi da malo dođem sebi... vratih se još i mokriji... oblio me hladan znoj nekakav...

Kako ja onda da pričam sa onim koji su recimo na Jahorini gledali postrojavanje a sada se prave da niš vidjeli nisu, ili kako da ostanem miran kada neko počne neke nebuloze da valja o podjednakim krivicama i te spike....

Što više znam više me glava boli !
caniggia

#23 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by caniggia »

ladyblue18 wrote:Zvali su me sinoc da gledam, ali ja ne mogoh.
Gledala sam ga prije 3 godine bas nekad u ovo vrijeme, i bi mi muka.
Bjesna sam bila, cijela sala je plakala.
Probudi se bas neki bijes u covjeku da pozeli sto sta zlo :(
Gledala sam i plakala... Nisam mogla stat'.
A muz, kao jaci pa moze to svarit', je cijelu noc stenjao u snu i budio se...
Mislila sam da sam koliko-toliko sve uspjela razumijeti o proteklom ratu, al' sad me je sve ovo vratilo na pocetak...
Nemam rijeci, jednostavno je neshvatljivo za normalnog covjeka.
Hladan_Kao_Led32

#24 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by Hladan_Kao_Led32 »

Iako zvuci paradoksalno, dobro je sto postoji taj snimak. Upravo ce taj snimak biti nekad, u narednim vremenima, vizuelni simbol agresije na BiH (kao sto je, recimo, ona djevojcica stradala od napalma simbol vijetnamskog rata). "Vizeulno pamcenje" puno je jace od bilo kakvih fakata na papiru, u pric i sl. Medjutim, ponekad sticem dojam da se sve svodi na Skoripione i onih sest ljudi. Ono sto se, cini mi se, vrlo cesto zaboravi jeste da je u tih nekoliko dana jula 95. u Srebrenici ubijeno 1.300 (!!!) takvih grupa od po sest ljudi.

Neko je pomenuo odgovornost naroda. Kolektivna odgovornost za zlocine, kazu, ne postoji. Iako nevoljko, slazem se, jer imam pet-sest poznanika i prijatelja srpske nacionalnosti koji nikako i ni po cemu nisu odgovorni za zlocine. Medjutim, ubistvo 8.000 ljudi za par dana ne moze biti ni pojedinacni zlocin. Morao je, dakle, neko pucati, neko kopati grobnice, neko prevoziti tijela, neko ih ponovo prekopavati, neko...

Moralo je u zlocinu ucestvovati nekoliko stotina pa mozda i hiljada ljudi. To ne moze biti pojedinacni zlocin, pogotovo s obzirom na postojanje politickih i vojnih odluka o etnickom ciscesnju.

Krivicna odgovornost za zlocine nije kolektivna, ali moralna odgovornost mora biti. Sad, ne moze se od svakog Srbina ponaosob traziti da svaki dan ponavalja: "Da, izvrsili smo genocid u Srebrenici". To je, opet, stvar politike. I one banjalucke, a pogotovo beogradske. Bez toga, nova Srebrenica ili barem njen pokusaj je samo pitanje vremena.

I za kraj, uvijek treba imati na umu: Svi cetnici su Srbi, ali nisu svi Srbi cetnici.
black

#25 Re: SKORPIONI - film na FTV-u

Post by black »

uvjek dobar gost wrote:
Kako ja onda da pričam sa onim koji su recimo na Jahorini gledali postrojavanje a sada se prave da niš vidjeli nisu, ili kako da ostanem miran kada neko počne neke nebuloze da valja o podjednakim krivicama i te spike....

Što više znam više me glava boli !

e to je to, mene dusha boli od te spike..
Post Reply