Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
-
Arsene Wenger
#1 Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
Šta se dešava sa ovom ustanovom? Privatna školska ustanova (djelimično finansirana od strane KS), osnovana 1999. godine kao naselje za udomljavanje i obrazovanje jetimske/šehidske djece (naselje za siročad), locirana na Mojmilu u blizini Kralj Fahd džamije, navodno je od ustanove za udomljavanje bosanske siročadi pretvorena u školu za arapske emigrante u Sarajevu, gdje nema mjesta domaćim profesorima i djeci i koja je postala ustanova vehabijskog miljea. U medijima se gotovo i ne spominje, otprilike kao da i ne postoji. Vaša iskustva, informacije?
-
Tuzla111
#2 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
Kakvo je ovo preseravanje? Jel to pricas iz prve ruke ili sta?Arsene Wenger wrote:Šta se dešava sa ovom ustanovom? Privatna školska ustanova (djelimično finansirana od strane KS), osnovana 1999. godine kao naselje za udomljavanje i obrazovanje jetimske/šehidske djece (naselje za siročad), locirana na Mojmilu u blizini Kralj Fahd džamije, navodno je od ustanove za udomljavanje bosanske siročadi pretvorena u školu za arapske emigrante u Sarajevu, gdje nema mjesta domaćim profesorima i djeci i koja je postala ustanova vehabijskog miljea. U medijima se gotovo i ne spominje, otprilike kao da i ne postoji. Vaša iskustva, informacije?
U toj skoli i radi 90% ''nasih'' profesora.
I gdje si nasao naziv ''naselje za sirocad''?
-
Arsene Wenger
#3 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
Pa informiši me. Ok, jetimsko naselje, jel sad bolje?
-
Tuzla111
#4 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
Jeste.Arsene Wenger wrote:Pa informiši me. Ok, jetimsko naselje, jel sad bolje?
-
Tuzla111
#5 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
Evo pokusao sam da nace listu nastavnika i nisam uspio mnogo da ih nadjem al ove sto sam nasao su svi ''nasi''
Direktor je Senad.
Direktor je Senad.
- Đulbešećer
#6 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
Ova škola u Sarajevu je zatvorena ima dvije godine. Ne znam da li ima u nekom drugom gradu...
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#7 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
Kao i sve što čaršafari ovdje pokrenu. Muljaža i zlonamjerno, a sve pod krinkom ljubavi prema braći.Đulbešećer wrote:Ova škola u Sarajevu je zatvorena ima dvije godine. Ne znam da li ima u nekom drugom gradu...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
i to je čudo na budžetu bilo...po kom osnovu samo braća znaju 
-
Rizvan
#9 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
Pa kad mogu katolički centri, što nisu mogli i oni, ako su ispunjavali uslove da budu?JoseMujica wrote:i to je čudo na budžetu bilo...po kom osnovu samo braća znaju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
pa katoličke centre ne vode italijani portugalci filipinci nego ljudi koji su rođeni i odrasli u bih i sasvim slučajno su katolici i svećenici te časne sestre
koji vam je bre đavo
katoličko nije strano u bosni katoličko je imanentno bosanskom biću još od bosanske biskupije, petrove katedrale iz 12. stoljeća i vrhbosne
ne prezentirajte katoličanstvo kao neko strano biće u bosni
-
Rizvan
#11 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
Ni islam nije strano biće u Bosni.
-
Arsene Wenger
#12 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
Nije islam, al jesu vehabije. S obzirom da imam iskustvo sa pojedinim iz Kralj Fahd džamije, mogu reći da stavovima ne odudaraju puno od ovih što trenutno haraju po Iraku. Drugog muslimana proglasit ćafirom i halalit mu krv, ko popit čašu vode.Rizvan wrote:Ni islam nije strano biće u Bosni.
- Truba
#13 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
ajmo statistički jedino što se pika bez filozofije
u KŠCu je ravnatelj s kupresa a direktorica s alipašna
kakva je situacija po drugim vjerskim školama i institucijama?
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#14 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
Katastrofa ali manje više svi su sa Balkana(šireg).Black swan wrote:ajmo statistički jedino što se pika bez filozofije
-
Tuzla111
#15 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
Napisao sam ranije da je u Gazzazu direktor Senad, koji je mislim iz Sarajeva.Black swan wrote:ajmo statistički jedino što se pika bez filozofije
Ja sam znao samo jednog nastavnika koji nije bio bosanac. Direktor kompleksa cijelog je iz neke arapske zemlje al nije vehabija covjek. Sasvim normalan i omogucio je toj dijeci mnogo vise sto bi ikad igdje drugo dobili.
Ovo prosipanje mrznje po forumu je smijesno.
Smeta nekom sto se izdvojilo 300k KM za skolu a 10 puta ta cifra je dosla od tih ljudi iz arapskih zemalja a ne smeta sto se neke druge vjerske skole finansiraju za budjeta, koji bullshit.
Ja znam da doks am isao u tu skolu 99% ucenika i profesora su bili bosanci, imali smo 3 obroka dnevno+uzinu, sportsku dvoranu kakvu ni jedna osnovna skola na balkanu nije imala, izlete redovne, poklone za Bajram i ostale prigode, svog doktora i sve to besplatno. Ne znam kome takva skola moze smetati?
I na kraju, imali smo predmet u skoli religija, i ucili smo o drugim religijama bezs ikakve mrznje i zamazivana stvari.
Imali smo Engleski od drugog razreda. Nikakvog vehabizma nikad nije bilo. To sta je neko radio u svojoj sobi i kakva je uvjerenja imao, to je ostalo za njeg, a ucenicima se to nikad nije spominjalo.
- Reisova
#16 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
Svaka čast na komentaru !Black swan wrote:![]()
![]()
opet o katoličkim centrima
pa katoličke centre ne vode italijani portugalci filipinci nego ljudi koji su rođeni i odrasli u bih i sasvim slučajno su katolici i svećenici te časne sestre
a pozvali su mnoštvo starih komunjara da predaju 1995 u tom centru dok ne stasaju nove generacije profa
koji vam je bre đavo
katoličko nije strano u bosni katoličko je imanentno bosanskom biću još od bosanske biskupije, petrove katedrale iz 12. stoljeća i vrhbosne
-
Tuzla111
#17 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
A Islam moze biti strano bice?Black swan wrote:![]()
![]()
a pozvali su mnoštvo starih komunjara da predaju 1995 u tom centru dok ne stasaju nove generacije profa
koji vam je bre đavo
- Truba
#18 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
briga me za islam
samo sam odgovarao na podmetanja katolicima
-
Tuzla111
#19 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
briga i mene za katolike.Black swan wrote:briga me za islam
Procitaj prvi put na temi pa ces vidjeti kome se ''podmece'' ovdje/
- Radio Sarajevo
#20 Re: Školski centar Al-Walidein Gazzaz Sarajevo
I jesu li konačno stasale generacije ustašoidnih popova i sestrica, pa da zamijene mrske komuniste ili vam još predaju komunisti?Black swan wrote:![]()
![]()
koji vam je bre đavo