Jel moguce u našoj zemlji sopstveno djete skolovati kod kuce?
Msm ono kad sagledas falericnost današnjeg skolstva, kad skontas tu matricu ispiranja mladih mozgova i na silu utufljavanje u glavu masu nepotrebnih stvari, neistina, lomljenje psihe i ubijanje slobodne misli u mladim psihama, pa kad skontas dublju pricu oko uzgajanja ljudske stoke za taxiranje i indoktrinaciju kroz skolstvo.
Nekako mi debilno djete poslat u skolu u danasnje vrjeme.
Jel ima ikakav zakonski osnov i regulativa za skolovanje djeteta kod kuce u ovoj drzavi?
Skolovanje kod kuce
- Njanjavi
-
Forsaken
#2 Re: Skolovanje kod kuce
ne bih rekao, al imam iste brige. 
-
Zoya
#3 Re: Skolovanje kod kuce
Ne znam za BiH ali ovdje gdje sam ja svaki roditelj ima pravo da svoje dijete obrazuje kod kuće. Oni koji su se odlučili da svoje dijete obrazuju kod kuće su ljudi koji su nekada bili u prosvjeti (barem jedno od roditelja).
Jesi li kompetentan dati dobro osnovno obrazovanje svom djetetu?
Mislim da kućno obrazovanje najbolje funkcioniše tamo gdje djeca inače žive aktivnim i društvenim životom. Suprotno tome, djeca koja žive u zabačenim mjestima trebalo bi da pohađaju školu kako bi izbjegla da budu socijalno onesposobljena. Ovo pišem jer si par puta pisao da živiš izolovano od svih događaja.
Jesi li kompetentan dati dobro osnovno obrazovanje svom djetetu?
Mislim da kućno obrazovanje najbolje funkcioniše tamo gdje djeca inače žive aktivnim i društvenim životom. Suprotno tome, djeca koja žive u zabačenim mjestima trebalo bi da pohađaju školu kako bi izbjegla da budu socijalno onesposobljena. Ovo pišem jer si par puta pisao da živiš izolovano od svih događaja.
- azurna_obala
#4 Re: Skolovanje kod kuce
Nemam puno vremena, samo cu ukratko reći da ne podrzavam skolovanje od kuce, iz razloga što sam uvidjela koliki su nedostaci istog. Radim u školi i kad jedno takvo dijete dodje u skolu, nakon skolovanja kod kuce, toliko je tesko raditi sa istim, toliko je rupa, losih radnih navika itd.
Obrazovanje nije samo ici u skolu, obrazovanje su kuca i roditelji, kada se to dvoje međusobno podržava, bez obzira koliko tvrdili da je sistem loš, čuda se mogu napraviti u bilo kojem vidu djetetovog razvoja i učenja.
Obrazovanje nije samo ici u skolu, obrazovanje su kuca i roditelji, kada se to dvoje međusobno podržava, bez obzira koliko tvrdili da je sistem loš, čuda se mogu napraviti u bilo kojem vidu djetetovog razvoja i učenja.